1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Na koji način Voša otvara prvenstvo?

Poll ended at Sun Aug 10, 2014 7:22 pm

Pobedom
38
95%
Remijem
2
5%
Porazom
0
No votes
 
Total votes: 40

srkins
Posts: 1463
Joined: Tue Apr 23, 2013 8:24 pm

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by srkins »

http://www.superliga.rs/index.php/klubo ... acki-kadar" onclick="window.open(this.href);return false; Evo nasi licencirani igraci,a tu je i Makaric medju njima. Znaci ima pravo,a nije bio igrac Proletera,vec je bio nas igrac na pozajmici u Proleteru.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9940
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Voja »

Neko je upitao zasto se uzdizemo posle pobede nad slabasnim OFK Beogradom? Sta znam,nije uopste OFKa naivna ekipa,medjutim to je sad i nebitno,nego je mene odusevio pristup mecu,prvi put sam moao da osetim magiju "domaceg terena",do sad uvek neko mucenje.... ovo danas je delovalo,dobro nam dosli dragi Beogradjanji,evo ovo je nas dom,pogledajte kako se ovde igra,bori za dres,grb... idete kuci pevajuci,nosite tri lagana komada,ali ste srecni sto nije 7 ili 8. E to je ono sto zelim od Vose!!! Nema veze da li je protivnik dobar ili los,treba da zna gde je posao i gde je dosao,a kad se vraca kuci treba da ni izlaz sa stadiona ne pogode :mrgreen: Setimo se samo izjava iz OFKe pred mec :dance2:

Laza se borio i borbenoscu nadoknadio sve minuse,zao mi je sto ne udje onaj njegov volej jer bi definitivno bio potez utakmice.Sto se tice Mijata,ona promasena sansa.... nema tu opravdanja!!! To je situacija iz koje mora da udje... nacin je nebitan. Jedan veliki minus za Mijata!
Image
Liman 1
Posts: 77
Joined: Fri Aug 30, 2013 2:31 am

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Liman 1 »

Ova utakmica je primer kako treba da igramo kod kuće i dokaz da se svaki bunker razbija dobrom igrom bez lopte i kretanjem. Svim momcima svaka čast na ovoj predstavi, ne treba sad da poletimo ali ako nastavimo ovako u kontinuitetu, imaćemo čemu da se nadamo. :cheers:
Док гледам тебе у оку моме види се сјај!
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by laki »

Zaista sam prezadovoljan utakmicom u svakom pogledu, ne bih da ponavljam ono sto su svi rekli pre mene. Cestitke igracima i treneru na svemu prikazanom juce.

A sad nesto da pitam: Da li neko moze da mi kaze po cemu je Ivanic juce bio toliko dobar, da ne kazem najbolji pojedinac na terenu? Po meni on bljesne na momente ali to je za sad to. Ne kazem da nema ogroman potencijal ali pricamo sad o tome zasto ga svi toliko hvalite?! Ako je zbog par dobrih lopti koje su mu izborili rovovskim trcanjem Mare i Radoja, onda moram da kazem da ste prilicno nepravedni prema Puski i Lazi koji su namestili sve golove. Mica ni jedan gol tim svojim loptama nije namestio. Ne zelim da potcenim njegovu lucidnost ali zaista mislim da vam je prirastao za srce jer ima ogroman potencijal pa ga dizete u nebesa vise nego sto je zasluzio.
Definitivno sam siguran u to da kad mu ne bi bilo Mareta i Radoje, decko se bukvalno ne bi video na terenu. A da njega nema Radoji i Maretu, njih dvojica bi i dalje bili veoma zapazeni pojedinci na terenu. Mislim da treba da razmislite svi dosta o tome. Zato sam uvek vise voleo Mareta i Radoju od Sergeja recimo. Zato sam obozavao Medu uvek. Takvi igraci mogu da imaju los dan ali ce uvek preorati teren za razliku od malog bojazljivog Ivanica koji ima par dobrih poteza i dosta znanja i koji bljesne zbog par dobrih poteza.
Najiskrenije se nadam da ce me Ivanic razuveriti vec na sledecoj tekmi, a da ce iz utakmice u utakmicu sve vise stiskati muda i preuzimati odgovornost na terenu... Nista lose nemam protiv decka, samo sam pokusao da cinjenicama rezimiram njegovu dosadasnju igru u Vosi. Mozda gresim ali to je moje trenutno vidjenje.
Image
User avatar
Neizlecivi
Posts: 1483
Joined: Fri Jul 20, 2012 3:18 am

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Neizlecivi »

Jedna velika zamerka Maricu je to sto se i na 3:0 stisao i cekao 80. minut da pravi izmene. Deci koju je pustio ovo je bila idealna sansa da steknu malo iskustva i osete igru. Mogao je komotno sve tri izmene u 60' da napravi.
User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 3898
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Red Marquis »

Uveren sam da će OFK biti fenjeraš na polusezoni, ali se ne brinem uopšte za Terzićevu filijalu, znamo svi kakvo će proleće imati. Plus su došli bez 5 igrača koje nisu licencirali i ovaj meč nije pravo merilo. Ništa nisu uradili u napadu pa sem odličnih deganža ne mogu još ništa da kažem o Vanji na golu. Najveće iznenađenje je to da mi pod Džimijem ponovo dajemo tri gola, ja to prvi nisam očekivao. Još da shvati kada da pravi izmene...
Veselinović se stvarno trudi, ali je pred golom smešniji od Lilike i Žarka Lazetića zajedno i bez konkurencije je bio najgori igrač opet. On je najlažnija devetka u istoriji devetki :greenbutt:
Na meču odlična atmosfera, ljudi su se izgleda uželeli fudbala.

p.s. Dobri stari Bljuc se opet potrudio da prepolovi posetu, kažu da je bilo 1 500 ljudi. Dokle više?
Io odio Belgrado
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Turija »

borrissey wrote:Ne bih da mračim, ali moram priznati da sam pomalo iznenađen ovolikim oduševljenjem igrom našeg tima. Ja sam isto zadovoljan pobedom svakako, igra je bila na momente dobra, ali daleko od bilo kakvog oduševljenja. Rani gol je rešio pitanje pobednika, a da je kojim slučajem Mijat promašio prvi gol (morao je odlučnije da šutne i da iz prve pogodi), mislim da bi ove stranice foruma izgledale daleko drugačije.
Po meni, ovaj OFK je jedna od najgorih ekipa koje su gostovale ovde. Njihova "igra" je užas, ovo je nivo poluprofesionalizma. Kod nas ima puno mesta za napredak: pre svega ozbiljnosti u realizaciji (Mijat posebno!), bilo je grešaka u dodavanjima, loših prijema, itd. Pohvalio bih zalaganje, pre svih Envera, Puške (pas kod prvog gola :cheers: ), Nastića, Pekara i Babića. Veselinović, po meni, i pored dve asistencije, naš najgori igrač sinoć. Ja ne znam da li samo ja to vidim ili neko još deli moje mišljenje, ali čovek nema veze sa fudbalom.
Nisi sam, potpuno delim tvoje mišljenje, s im što bih dodao Vanju na taj spisak igrača koje bih izvdvojio po dobrom.Jako me dečko podseća na Delača, a ispucavanje mu je fantastično tačno i dugačko, samo što to naši igrači ne umeju da koriste.Veoma mi se dopada i njegov odnos prema situaciji na terenu.Ima taj liderski stav, kao i Sergej.
S druge stran ne znam dokle će nam Poletanović izvoditi prekide (i svaki upropastiti), kad imamo u timu Puškarića, koji je klasa za Marka, ali mu Marko ne da blizu lopte, iako je Puška dolazio da izvede bar neki slododnjak u zoni šuta.
E kad bi Ivanić dobio tretman Poletanović u timu, vrlo brzo bi imali i pleja u ekipi.Te stvari Mariću na dušu (i tvrdoglavost).
Ponovo nam štoperi imaju previše lopti, što mi se vrlo ne sviđa (kod Babića smo tu katastrofalnu naviku i zamisao bili izbacili iz glava i gledali lep fudbal).Hoće li Džimi savladati tu lekciju videćemo, ali naša igra zbog toga puno trpi.U jednom trenutku (kada je već odavno Veselinović zaslužio da bude zamenjen, neko je sa Zapada dao duhovitu i pravu opasku:
Džimi, je l' familija (kad ga ne menjaš)? :)
Sve u svemu, čestitke momcima na ubedljivoj i pristojnoj igri.Najzad da ispratimo OFK onako kako uvek treba u NS, a ne da oni imaju pozitivan skor sa nama.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
kej
Posts: 618
Joined: Sat Aug 08, 2009 10:58 am

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by kej »

Laki, ne brini se za respekt prema Poletanoviću i Radoji i njihovom učinku na terenu, prošle sezone smo proglasili Poletanovića za igrača sezone. To dovoljno govori o tome.
A oko Ivanića uvek ista priča. Momak trpa li trpa(i tek će da trpa), gol tamo, asistencija vamo, učestvovanje u akcijama(evo vidi i na snimku jučerašnje utakmice) al' i dalje se od njega često ovde na forumu traži neko stiskanje muda, preuzimanje odgovornosti(iako ima 20 godina i tek desetak prvoligaških utakmica). Ja bih uzvratio pitanjem: a što je Ivanić ''mali bojažljivi? Ja ne vidim ništa bojažljivo u njegovom nastupu, ne vidim da igra s blokadom kakvu je npr. imao Mitošević. Mislim da se pravilno razvija i da radi na terenu ono što se traži od njega(a to nije rovovsko trčanje). Prošle sezone se pričalo da uopšte nema kvalitet za Vojvodinu, a sad ne verujem da ima nekog ko misli da ne zaslužuje da bude u prvih 11. Ja u njemu vidim veznog igrača koji se dobro snalazi u završnici, u tih 30 m od gola, uvek smo kuburili sa takvim tipom igrača.
Mogu da se složim da juče možda nije bio najbolji pojedinac(iako sam mu dao 3 boda), ima tu dosta kandidata, ali ne možeš svima 3 dati.
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
User avatar
ДушанСП
Posts: 712
Joined: Tue Apr 23, 2013 4:08 pm

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by ДушанСП »

А по чему је сад Веселиновић био најгори на терену,није ми стварно јасно.Мада разумем,с обзиром о којем се форуму ради.Морамо увек једног да имамо кога ћемо да пљујемо,тако је било прво са Тадићем(сад га дижемо у небеса),па са Браном Илићем,е сад је на реду Веселиновић.
ZmagoNS
Posts: 229
Joined: Tue Sep 01, 2009 7:02 pm

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by ZmagoNS »

Ivanic radi fantastican posao svojom kretnjom!!! Trazi dubinu, zavlaci se medju stopere i iza ledja,odvlaci ih sa Veselinovica, odvlaci igrace sa krila, otuda i toliko prostora za Envera i Mijata... Takodje, pravi visak skoro svakim potezom,jer u startu izbacuje po jednog igraca koji ga cuva,tezi da igra jednostavno, ima fantasticnu realizaciju... Nije sve u drzanju lopte i krbanju sa fizicki jacim igracima, nije tip igraca kao Sergej ili Vranjes koji vole igraca "na ledjima" i potez vise... Po meni korisniji igrac od Sergeja,upravo zbog fantasticne kretnje i osecaja za trenutak i samu igru.
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Brane »

ZmagoNS wrote:Ivanic radi fantastican posao svojom kretnjom!!! Trazi dubinu, zavlaci se medju stopere i iza ledja,odvlaci ih sa Veselinovica, odvlaci igrace sa krila, otuda i toliko prostora za Envera i Mijata... Takodje, pravi visak skoro svakim potezom,jer u startu izbacuje po jednog igraca koji ga cuva,tezi da igra jednostavno, ima fantasticnu realizaciju... Nije sve u drzanju lopte i krbanju sa fizicki jacim igracima, nije tip igraca kao Sergej ili Vranjes koji vole igraca "na ledjima" i potez vise... Po meni korisniji igrac od Sergeja,upravo zbog fantasticne kretnje i osecaja za trenutak i samu igru.
Tacno tako! U ovoj postavci svako svakome pravi prostor. Zato mislim i da je Veselinovic odigrao extra utakmicu. Pa nije slucajno Mijat ili Enver dobijao loptu iza ledja odbrambenih 15 puta sinoc. Lazarovo kretanje je bilo stvarno, stvarno dobro. Da, lazna devetka kako neko rece. Ali odigrana dobro. Ja nemam nista protiv ovog nacina igre. Ako zatreba ubaciti pravu devetku protiv parkiranog autobusa onda cemo vec videti kako dalje. OFK je bio zahvalan gost za nadigravanje.
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by tulip »

Neizlecivi wrote:Jedna velika zamerka Mariću je to sto se i na 3:0 stisao i cekao 80. minut da pravi izmene. Deci koju je pustio ovo je bila idealna sansa da steknu malo iskustva i osete igru. Mogao je komotno sve tri izmene u 60' da napravi.
Meni se učinilo da je Džimi od 60. min. promenio formaciju i da zbog toga nije do 80 min. vršio izmene. Kao da je hteo da u tih 20-tak minuta isproverava neke svoje, nove taktičke varijante.
Već oko 55. minute sam počeo da razmišljam o izmenama. Mi na istoku smo se složili da je pravo vreme, da se ranije ubaci neki mlad igrač i da se razigra na startu sezone. U 60. minutu smo već glasno prigovarali što Džimi nikoga ne menja, a u 75 min. je frustracija pojedinima naterala penu na usta. Svima je već bilo muka kada je tek u 80. minutu Stojanović zamenio Veselinovića.
Međutim, poslednju četvrtinu utakmice je Ivanić stao iza Radoje i Poletanovića, a Mijat je čini mi se igrao drugog špica sa Veselinovićem. Tako da to zapažanje jedino smatram kao razlog što se Džimi kasnije opredelio za izmene.
Inače, što reče Red, iznenađuje i lepo deluje ova ofanzivna igra i efikasnost tima pod "novim" Džimijem. Čak i na 3-0, Džimi je bio pod "napadom adrenalina" i stalno je zahtevao napad i ofanzivu. Nije ostajao dužan ni franjevcu grujiću za deljenje (ne)pravde prema Voši.
DAJ GOL!!!
User avatar
Schteph_F89
Posts: 478
Joined: Sun Sep 25, 2011 2:17 pm

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Schteph_F89 »

Moram priznati da je i mene Veselinovic juce iznervirao, pogotovo kad je promasio onaj zicer, ali kada sam pogledao jos jednom tekmu na tv-u (da se uverim da smo lepo odigrali,jel), malo drugacije sam video njegovu ulogu. On je toliko prostora stvarao krilima, kao i Ivanic, i njih dvojica kao zujalice su unistili odbranu Ofk-e, nikad nisu znali kome ce lopta. Cak je komentator na areni Veselinovica proglasio za igraca utakmice. Da je ucackao onaj gol mozda bi i bio, a ovako, odradio je dobar posao u napadu, dve asistencije, vrlo dobro sto se mene tice. Naravno njegova konstitucija u odnosu na koliko je pretrcao je bila za izmenu najkasnije u 70-om, sto opet ide na dusu treneru.
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by laki »

kej wrote:Laki, ne brini se za respekt prema Poletanoviću i Radoji i njihovom učinku na terenu, prošle sezone smo proglasili Poletanovića za igrača sezone. To dovoljno govori o tome.
A oko Ivanića uvek ista priča. Momak trpa li trpa(i tek će da trpa), gol tamo, asistencija vamo, učestvovanje u akcijama(evo vidi i na snimku jučerašnje utakmice) al' i dalje se od njega često ovde na forumu traži neko stiskanje muda, preuzimanje odgovornosti(iako ima 20 godina i tek desetak prvoligaških utakmica). Ja bih uzvratio pitanjem: a što je Ivanić ''mali bojažljivi? Ja ne vidim ništa bojažljivo u njegovom nastupu, ne vidim da igra s blokadom kakvu je npr. imao Mitošević. Mislim da se pravilno razvija i da radi na terenu ono što se traži od njega(a to nije rovovsko trčanje). Prošle sezone se pričalo da uopšte nema kvalitet za Vojvodinu, a sad ne verujem da ima nekog ko misli da ne zaslužuje da bude u prvih 11. Ja u njemu vidim veznog igrača koji se dobro snalazi u završnici, u tih 30 m od gola, uvek smo kuburili sa takvim tipom igrača.
Mogu da se složim da juče možda nije bio najbolji pojedinac(iako sam mu dao 3 boda), ima tu dosta kandidata, ali ne možeš svima 3 dati.
U tome i jeste fora! On se pravilno razvija, ima veliki potencijal. Ovde nekog proigra, da lep gol petom... Ali Enver je pokidao sto se tice odradjivanja posla na terenu recimo u poredjenju sa Ivanicem. Mare i Radoja takodje! Pekar doktor, KLASA! Puska ubio kako je odigrao, Laza namestio dva gola! I pored svega toga znacajnije je to sto je Ivanic imao po koji dobar potez?! O tome pricam , da ne treba izdvajati Ivanica kao najboljeg pojedinca jer je daleko bio od toga sinoc. Daleko i od toga da je bio los, ali nemojmo da mu dajemo 3 boda jer mu je ovo 10. tekma a nije bio los. Odigrao je korektno i to je to... A da se pravilno razvija, to si u pravu. A da je bojazljiv, naravno da jeste, bezi od 80% duea u koje treba da udje. Nekako se sve namesti tako da ne udje u duel osim ako bas ne moze da ga izbegne.
Kazem, nadam se da ce uskoro biti lider, ali ni blizu nije bionajbolji pojedinac... Ovo me samo pogadja jer ostali koji pruze vise budu kao podcenjeni jer je ovaj ecko talentovan i mlad. Od svih se isto ocekuje, boli me uvo ko ima koiko godina!!

I drugo, imali smo pozitivan rezultat skoro celu tekmu protiv ekipe koja je bila oslabljena i ato smo mogli da igramo nasu igru jer nije bilo bunkera, posto ofka nije mogla da igra bunker na 1 0. Zadovoljan sam jako svim juce, to sve samo govori koliko je bitan rani gol, ali vec sledeca utakmica protiv Mladosti ce biti pravi test za nase momke. Mozda i veci test od onog koji nas ceka 3. kolo.
Image
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8922
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: 1. kolo: Vojvodina-OFK Beograd 3:0

Post by Radoye »

Po meni je Ivanic sjajno odigrao za ofanzivnog veznjaka, od svih nasih bio najkonkretniji u napadu i to konstantno- Mijat je na bljeskove bio bolji ali bi onda poceo da brlja, Laza se trudio ali je to sve nekako jalovo, on sam kao da ne ume da ga ugura pa je makar poceo da asistira inace sav njegov trud i znoj juce bi bio uzalud. Comi se odlicno kretao, navlacio na sebe odbranu protivnika i tako otvarao prostor igracima na boku (Mijatu i Aliju, i Lazi koga je svuda bilo samo ne na centarforu) da ulaze u sanse. Pricalo se ovde da cemo odlaskom Sergeja da jako padnemo, da ce da nam fali "vic" igrac, mislim da smo ga nasli u Ivanicu i cini mi se da ce biti cak i opakiji od Sergeja kad se jos malo okurazi u prvotimskoj konkurenciji.

Pohvale na njegov racun niposto ne umanjuju ucinak ostalih aktera - utakmice gubi i dobija tim, a ne jedan pojedinac.

Jos samo da dodam da sam i ja isto kao Gos'n Turija imao isti utisak prema Vanji - mnogo me podseca na Delaca i stasom i golmanskim stilom!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Locked