Vesti / Aktuelno / Nove pripreme za novu sezonu (epizoda № ? )

Nove pripreme za novu sezonu (epizoda № ? )28.06.2010. 00:01

Autor: fkv.com team(2)
U

ponedeljak u 10h (sreća da je na Vidovdan, pa će se sve ubrzo VIDETI), u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, okupiće se fudbaleri Vojvodine predvođeni novim šefom struke, Zoranom Milinkovićem, koji je izabrao i svoje saradnike, kako bi započeli pripreme za novu sezonu (tu će trenirati do 14. jula, pa sledi “selidba“ na dvonedeljne pripreme na Taru). Ona prethodna, svima nam je još u svežem sećanju, pa nam nameće (nadamo se i nekome drugome) određene normative koji se moraju ispuniti ovoga puta, kako se sve ono, iz tako bliske prošlosti, ne bi ponovilo. Juče nije valjalo, a danas odjednom sve valja – vara se ko tako misli (ako ih i ima). Ne treba nam trubač koji svira za spavanje, već za buđenje, ustajanje i pripravnost.

Da se nečemu velikome nadamo nije istina, jer minuli period, koji se u analima beleži kao sezona 2009/2010, nam beše dobar šamar, koji nas je od svih budućih nada odvratio na veoma bolan način. Tačno je da o po nečemu promišljamo, po nešto želimo više od drugoga, a jasno je čemu ćemo težiti...Obećanja i lako izgovorene reči, uz svakoletnju mnogoglagoljivost (brbljivost) nam ne trebaju nipošto, niti ćemo na ista “nasedati“ poput neiskusne šiparice, pa ih nemojte ni zboriti. Računajte i da nismo skloni staračkoj demenciji (još manje kolektivnoj amneziji), već da pamtimo tačno šta treba...Vidno pamćenje je i značajno bolje od verbalnog, a složićete se da se svačega nagledasmo. Još ne odlučismo hoćemo li oproštaj pružiti i kome! Da li smo “nemoćno besni“ i da li je vreme dovoljan lek za to – ne siguramo.

Reforma koja treba biti izvršena (ili je trebala?), mora biti sveopšta i namenska, a nikako parcijalna i površna. Introspekcija (ni)je obavljena, a rezultat svega će biti vid(ovd)an vrlo brzo. Amin! Sreća po sve nas (a i Vas), da ne postoji neka (ili ovakva, onakva) istina – ISTINA je samo jedna!

S obzirom da prelazni rok traje sve do 31. avgusta, valja očekivati da će po pitanju pojačanja (pardon – novih igrača), kao i po pitanju onih koji više neće nositi dres “Stare dame“, se još svašta dešavati, samim tim i pisati, narednih dana. O kvalitetima istih, sudićemo u sezoni koja predstoji, a koja će, za nas, jer evro-takmičenja videti nećemo (zasluženo), započeti 14. avgusta u prvom kolu JSL.

Samo da posle ne bude “kako je svaki početak težak“, a da nama, na kraju bude i preteško i muka (kao po običaju), a tu mučninu, baš kako medicina i kazuje, uvek prati osećaj neprijatnosti i gađenja...Da ne protraćimo još jednu godinu hodeći stranputicom, uvereni u koješta, a jasno je da je put kojim idemo pogrešan od početka. Zato odmah čitajte znakove, pitajte kad zatreba (one koji znaju, mogu i hoće da pripomognu) i pazite da ne zalutate.

U svakom slučaju, novom treneru, novim igračima, kao i onima koji su tu odavno – NEK JE SA SREĆOM. Trebaće im!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...