Vesti / Fragmenti prošlosti / Bila jednom jedna Bastija

Bila jednom jedna Bastija09.06.2010. 22:32

Autor: fkvojvodina.com(6)
Dnevnik od 6.VIII 1998
Dnevnik od 6.VIII 1998
D

rugi meč polufinala Intertoto kupa: Novi Sad, 05.08.1998:

VOJVODINA - BASTIJA 4:0 (1:0)

Stadion: "FK Vojvodina", gledalaca: 10000, sudija: Luboš Mikel (SVK), pomoćnici: Igor Sramka (SVK) i Ivan Bartos (SVK),

Žuti kartoni: Bratić, Drinčić, Šuškavčević, Predić, Matijašević, Janković (VOJ); Degervil, Matingu, Ribeiro Menzes (BAS), crveni karton: Hurijeti (BAS).

STRELCI: 1:0 Drinčić 45', 2:0 Janković 73', 3:0 Drinčić 80', 4:0 Dragić 90'.

Vojvodina: Žilić, Šuškavčević, Vranješ, Cilinšek, Predić(78' Vasković), Drinčić (89' Aleksić), Lazetić, Bratić, Matijašević, Janković, Lerinc (87' Dragić); tr.Manojlović.

Bastija: Duran, Hurijeti, Moro, Degervil, Andre, Valeri (85' Suma), Ribeiro Menzes, Matingu, Loren (40' Pjekarski), Ne (77' Prins), Maconcini; tr.Kaspercak


U ambijentu najvećih sportskih priredbi fudbaleri Vojvodine katastrofalno porazili Bastiju 4:0 (1:0) i plasirali se u završnu utakmicu evropskog takmičenja gde će im suparnik biti nemački Verder. Strelci za "crveno-bele": Zdravko Drinčić u 45. i 80, Zoran Janković u 73. i Dalibor Dragić u 90. minutu. Čista desetka za navijače, igrače i stručni štab.

Bilo je i ranije u Novom Sadu velikih utakmica. Pobeđivale su generacije novosadskih "crveno-belih" i veće ekipe od Bastije, ali eliminacija predstavnika francuske, zemllje svetskih šampiona je svakako trijumf koji se zlatnim slovima biti ubeležen u anale Novosađana.

Utakmica je zaista trijumfalno okončana u korist ekipe sjajnog stratega Tomislava Manojlovića koji je izvanredno psihološki i fizički pripremio tim za meč u kojem je suparnik imao prednost od dva gola.

Nisu Novosađani krenuli od starta u euforične napade, već su gradili igru još od svog šesnaestsrca. Prvo su obezbedili sve prilaze golu Dragana Žilića, a onda su sevale kontre preko zaista brzih Nikole Lazetića i Zdravka Drinčića.

Fudbaleri Vojvodine za sjajnu partiju i pobedu nad Bastijom zaslužuju visoke ocene, ali publika je bila za čistu desetku. Stvorili su navijači "crveno-belih" fenomenalnu atmosferu, tribine su posle ko zna koliko vremena ponovo bile krcate.

Golove sa utakmice možete pogledati na adresi - http://www.youtube.com/watch?v=8sBUIUVMu_I

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...