Vesti / Mlađe kategorije / Stevanović doneo trofej!

Stevanović doneo trofej!25.05.2010. 12:37

Autor: ICE(1)
T

okom protekle nedelje naši mladići koji nastupaju u mlađim klupskim selekcijama i igrači koji su na pozajmici u drugim klubovima bili su izuzetno uspešni. To može da nas izuzetno raduje, uostalom odlično je kada se najbolje partije pružaju na samom kraju sezone.


OMLADINCI

Naši omladinci bili su aktivniji nego bilo koji put tokom sezone, može se reći da su praktično za 5 dana odigrali 3 utakmice, dve takmičarske i jednu revijalnu. Većina ovih momaka je nastupila za tim Vojvodine koji se u sredu suprotstavio omladinskoj reprezentaciji Srbije i bio poražen sa 4:1. Naravno, ovoga puta na suprotnoj strani, odnosno u redovima reprezentacije je bio Aleksandar Katai, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. Na žalost, Katai je nakon skraćivanja spiska od strane selektora Sivića otpao iz dalje konkurencije za tim.

U četvrtak su omladinci igrali vanredno kolo Omladinske lige Srbije i iznenađujuće su poraženi u Veterniku od Šumadije Radničkog 1923 sa 1:0 (0:0). Standardni Đorđe Šušnjar nije nastupio na ovoj utakmici. Očigledno da je umor iz prethodnog dana učinio svoje, tako da je usledio poraz.

Naša ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Lazović, Vukaljević (Faber), Levajac, Radoja, Kovačević, Dejanović, Bečelić (Grković), Mijailović, Mudrinski, Milićević, Jovanović.

Gosti su u meč ušli prilično motivisani i utakmica je bila krajnje neizvesna. Nakon što je propušteno nekoliko prilika na obe strane, 5 minuta pre kraja utakmice, Šumadija je postigla gol koji je bio i odlučujući.

Nakon samo tri dana, u nedelju, naš tim je nastavio da "bije bitke" u Omladinskoj ligi i gostovao je u Beogradu, ekipi Voždovca. Protivnik je savladan rezultatom 2:1 (2:0). Strelci za naš tim su bili Šušnjar u 21. i Milićević u 41. minutu iz penala.

Ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Lazović, Vukaljević, Faber, Mijailović, Kovačević, Dejanović, Mejić, Radoja, Šušnjar, Milićević, Jovanović (Bečelić).

Za Vojvodinu su na ovoj utakmici nastupila čak četvorica igrača koja su 1993. godište. Reč je o ofanzivnom vezisti Aci Jovanoviću (koji se ustalio u timu omladinaca na zadnje 3 utakmice pošto na terenu nikako nema istovremeno i Mudrinskog i Šušnjara), već duže vreme standardnom desnom beku Dejanu Vukaljeviću i zatim (a to posebno treba napomenuti) o štoperima Ivanu Mejiću i Nemanji Radoji, koji su samo dan ranije u Šapcu odigrali i meč za kadete. Ivanu Mejiću (inače kapitenu kadeta) je ovo bio debi za omladince.

Naši momci su odlično započeli meč i brzo stigli do vođstva od 2:0, golovima Šušnjara i kapitena Dejana Milićevića koji je bio siguran izvođač najstrože kazne. U drugom poluvremenu, Voždovac je bio agilniji i malo pritisao našu ekipu, pa je i postigao jedan gol. Međutim, ostao je bez jednog igrača koji je bio isključen i naši momci su imali priliku da povise vođstvo jer je za njih bio dosuđen novi jedanaesterac. Milićević drugi put nije bio precizan i rezultat se do kraja nije menjao.

U svakom slučaju možemo igre omladinaca u završnici prvenstva smatrati uspešnim.Poraz od Šumadije je prekinuo lepu seriju u kojoj su naši momci bili dugo neporaženi, ali utisak je pozitivan. Tim se konačno uigrao, šansu su dobili i neki mlađi igrači, a po svemu sudeći plasman koji će na kraju biti ostvaren biće peto mesto na kome se i sada Vojvodina nalazi. Do kraja je ostalo još jedno kolo i meč sa BSK-om u Veterniku, ali i zaostala utakmica u Jagodini.


KADETI

Kadeti su takođe odigrali dva meča tokom nedelje i bili izuzetno uspešni. Nakon poraza u Nišu i možda propuštene prilike da se osvoji treće mesto na kraju, ceh su platili Timok i Mačva. U sredu je savladan Timok u Veterniku sa ubedljivih 5:1 (2:0), a u subotu uspešno je prebrođeno gostovanje u Šapcu gde je Mačva pobeđena sa 2:1 (2:1) .

Protiv Timoka sastav naših kadeta bio je sledeći:
Pajović, Kosić, Nastić (Bogdanović), Ivanić (Golubović), Mejić , Slijepčević, Preveden (Grahovac), Radoja, Ilić (Ratković), Nedić (Milosavljević), Jovanović.

Otprilike je to standardni sastav iz većeg dela sezone. Het-trik je postigao napadač Petar Ilić koji igra u sve boljoj formi u zadnje vreme i veoma je efikasan. Dva gola je postigao drugi napadač, Slobodan Nedić, koji je takođe u dobroj formi, pa se može reći da odlično funkcioniše napadački tandem. Rame uz njih je bio i reprezentativac Nemanja Radoja koji je bio i odličan asistent. Aca Jovanović koji je u formaciji odmah iza isturenih Nedića i Ilića, već sutradan je nastupio i za omladince, a protiv Timoka je igrao na uobičajenom visokom nivou. Ovaj momak ima iza sebe napornu sezonu jer je odigrao veliki broj mečeva i nastupao je čak i za mlađe kadete.

U subotu su kadeti kao što je spomenuto gostovali u Šapcu.

Sastav je bio sledeći:
Pajović, Kosić, Kovačević (Uzelac), Preveden, Mejić, Slijepčević, Ilić (Ratković), Radoja (Milosavljević), Nedić, Grahovac (Kaurin), Golubović (Pete).

Nedostajao je ovog puta Jovanović koga je u prvoj postavi zamenio Golubović. Takođe, do promena je došlo i na levom beku jer su nedostajali i Nastić i Bogdanović, pa je iznenada zaigrao Kovačević.

Milan Golubović se odlično snašao u prvoj postavi i u 27. minutu je snažnim udarcem sa 20 metara doveo svoj tim u vođstvo. Mačva je ekspresno izjednačila, ali novo vođstvo Vojvodini doneo je Petar Ilić u 37. minutu i tako nastavio svoju golgetersku seriju. Do kraja je bilo još puno uzbuđenja, ali se rezultat nije menjao.

Kadeti zauzimaju trenutno treće mesto na tabeli Kadetske lige Srbije sa dva boda više od Crvene Zvezde, ali i sa dva meča više u odnosu na beogradski tim. Tokom sezone kadeti su pružali dosta dobre partije, u duelima sa jačim ekipama su beležili dobre rezultate, par puta neočekivano kiksnuli od autsajdera, ali zaista veliki broj igrača je dobio priliku da se dokaže na terenu i visok plasman očigledno nije bio prioritet. U odnosu na sve mlađe selekcije našeg kluba, kroz kadetsku ekipu je prodefilovao najveći broj igrača. Do kraja prvenstva ekipi je ostao još samo meč sa BSK-om u Veterniku.


MLAĐI KADETI

Mlađi kadeti Vojvodine su dalje takmičenje u Kadetskoj ligi Vojvodine nastavili na gostovanju u Šidu gde su snage odmerili sa ekipom Jednota Big Bul (ekipa sastavljena od mladića iz klubova Big Bul Bačinci i Jednota, kao i pripadnika škole fudbala Bosut-Komerc). Na žalost, gostovanje po naše mlade momke baš i nije bilo najuspešnije, te su remizirali sa domaćinom odigravši meč bez golova.

Za tim je posle dužeg vremena zaigrao i levi bek Bojan Nastić koji je veći deo sezone igrao za godinu dana stariju generaciju kadeta. Napadač Andrej Krasin je u startnoj postavi zamenio Edina Feratija i njih dvojica su odigrala svaki po jedno poluvreme. Može se reći da je Vojvodina na ovom meču igrala u praktično najjačem sastavu. Pa opet, nije bila to baš najbolja predstava naših mladića.

Big Bul se branio gotovo celu utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu, ali su to njegovi igrači radili zaista umešno. Meč su obe ekipe počele oprezno, sa blagom inicijativom Vojvodine i u početnom delu utakmice nije bilo pravih prilika za gol. Prvu priliku koja je praktično bila i jedina na meču su imali domaćini posle jedne kontre i ne baš najbolje intervencije odbrane Vojvodine, ali je domaći igrač brzopleto reagovao i loše šutirao sa ivice šesnaesterca. Vojvodina je zatim počela sve više da pritiska domaćina i uskoro se velika šansa ukazala visokom napadaču Damjanu Marčeti. Posle jednog šuta sa distance, lopta se srećno odbila do njega na nekih desetak metara od gola, ali valjda i sam iznenađen time, Marčeta je bio neprecizan i negov šut je završio tik pored stative gola domaćina.Ubrzo se šansa ukazala i reprezentativnom vezisti Dejanu Melegu, do kojeg je lopta došla na ivici šesnaesterca nakon izbacivanja sa peterca, ali se sekund duže nameštao na šut koji je potom bio izblokiran. Još jednom je Meleg imao priliku nakon prodora Nastića, ali je bio neprecizan. Nakon centaršuta makedonskog reprezentativca Darka Aleksoskog, glavom je leđima okrenut prema golu pokušao da savlada domaćeg golmana i Andrej Krasin, ali je lopta otišla zamalo iznad prečke.

To je bilo sve u prvom poluvremenu, a u drugom su igrači Vojvodine krenuli žestoko, rešeni da konačno postignu gol. Međutim, Big Bul je još više pojačao odbranu i počeo da igra pravi bunker. Njegovi igrači su prelazili na protivničku polovinu samo kada su u pitanju bile klasične kontre, međutim nisu uspevali da iole ozbiljnije ugroze gol Vojvodine. Šanse za Vojvodinu su se ređale kao na traci. Njeni igrači su pokušavali probojima po bokovima da stvore višak i naprave izgledne prilike za gol i to su Nastić, Dangubić i Aleksoski u par navrata i uspevali, međutim istakao se i odlični golman domaćina dobrim intervencijama.

Dejana Melega jednostavno nije išlo na ovom meču i njegove šuteve je ili zaustavljao domaći golman ili su bili blokirani od strane odbrambenih igrača. Lopta je teško mogla da dođe do gola, kroz šumu nogu. Takvu situaciju je i najbolje ilustrovala jedna izuzetno povoljna prilika za gostujuće igrače. Nakon jednog centaršuta sa strane, stvorila se velika gužva i lopta je došla do Feratija praktično blizu peterca, međutim njegov šut je bio izblokiran, pa se lopta odbila do Marčete, ali i on je bio izblokiran.

Najbolja prilika za Vojvodinu ujedno je bila i veoma sporna situacija, jedina takva na meču. Jednim pasom iz sredine sam je na bok uz ivicu šesnaesterca bio izbačen Aleksoski, usledio je fini centaršut spoljnim delom stopala na drugu stativu, na ivicu peterca gde je u punom naletu bio visoki Marčeta koji je loptu zahvatio glavom i činilo se da je pogodak neminovan, ali ju je u poslednji čas jedan domaći igrač u letu skokom blokirao, međutim kako se to učinilo rukom. Usledili su protesti i sa klupe Vojvodine, ali je pištaljka gospođe koja je bila u ulozi glavnog sudije ostala nema. Do kraja meča nakon jedne duge lopte u kaznenom prostoru se odličnom snašao Ferati, primio je na grudi i iz okreta iz prve topovski šutirao. Usledila je odlična parada domaćeg golmana koji je loptu izbio u korener, a to je bio i najlepši momenat na utakmici. Na kraju su domaćini mogli čak i do pobede jer je usledio jedan šut iz ogromne udaljenosti koji zamalo nije iznenadio do tada besposlenog golmana Vojvodine.

U svakom slučaju, posle ovog remija prednost naših mlađih kadeta na prvom mestu Kadetske lige Vojvodine smanjena je od strane Banata na samo 4 boda. Ipak, do kraja su ostala još 3 kola i prvo mesto ne bi smelo da bude ugroženo.

Inače, prava šteta je što je ovo praktično jedina selekcija našeg kluba u kojoj nije dobio šansu neki igrač iz godinu dana mlađe generacije. Utisak je da je bilo itekako prilike za tako nešto, pogotovo što pioniri ubedljivo drže prvo mesto u pionirsko ligi bez ikakve konkurencije.


PIONIRI

Iznenađujuće težak posao su imali pioniri protiv ekipe Jednote Big Bula. Treba reći da pioniri domaćina osetno slabije stoje na tabeli u odnosu na njihove kadete, a da je na ovoj utakmici nastupilo i par zaista mlađih momaka u odnosu na svoje vršnjake. Šid se pokazao kao nezgodno gotovanje i nije tamo lako igrati.

Ekipa je nastupila bez najboljeg igrača Milana Sprema i to se osetilo. Naravno, Vojvodina je od starta nametnula svoj stil igre i pritisnula domaćina, a sama utakmica je bila veoma otvorena. Domaćini su u par navrata uspevali da stignu do kaznenog prostora Vojvodine, ali ih je krasila u tim momentima izuzetno loša završnica gde nisu uspeli da upute neki ozbiljniji šut ka golu gostiju. Sa druge strane, ređale su se šanse pred golom Big Bula.

Nebojša Kosović je pokušao polulobom sa nešto manje od dvadeset metara da savlada golmana domaćina, ali je lopta pogodila prečku. Pokušao je i Makarić nakon jedne gužve u šesnaestercu, ali je lopta prošla tik pored stative gola Big Bula. Napadač Ilić je takođe bio u prilici da postigne gol, ali je šutirao pravo u odličnog golmana domaćeg tima. I kada je već bio sam kraj prvog poluvremena, jedan oštar, niski centaršut Kosovića je prohujao kroz peterac domaćina i pored golmana, odbrambenog igrača Big Bula i napadača Vojvodine, ali ga je na drugoj stativi iskusa dočekao vezista Milan Makarić i smestio loptu u mrežu. U drugom poluvremenu su se nastavili pritisci Vojvodine, ali je golman Big Bula bio zaista odličan i zaustavljao sve pokušaje gostiju. Lepu šansu je imao Ilić kada je prihvatio jednu loptu unutar kaznenog prostora, izvanrednim lažnjakom se oslobodio protivničkog igrača, šutirao, ali je lopta išla pravo u golmana.

I onda sasvim neočekivano, nakon totalno bezopasne akcije blizu gol-aut linije i ivice šesnaesterca Vojvodine, dosuđen je penal za domaćina zbog prekršaja nad jednim njegovim igračem. Utisak je da je penal prestrogo dosuđen. Golman Rockov nije uspeo da zaustavi šut domaćeg igrača i rezultat je bio izjednačen.

Pioniri Vojvodine su tada krenuli u žestoke napade, a domaćini su se orijentisali isključivo na kontre. Ređale su se prilike, a samo Kosović ih je imao nekoliko. Golman Big Bula je bio odličan međutim. I kada je on bio praktično savladan nakon jednog prodora i šuta Kosovića u ugao gola koji je bio suprotan pravcu njegovog kretanja, lopta je prošla za dlaku što se kaže pored stative gola domaćina. Međutim nakon jednog centaršuta u jeku napada Vojvodine, lopta je na ivici kaznenog prostora napucana u ruku jednog domaćeg igrača. Sudija je opet pokazao na belu tačku, čini se opet prestrogo, ali ovaj put u korist gostiju. Kosović je šutirao, ali je golman Big BUla odbranio njegov šut.

Nastavljena je ofanziva gostiju, igrači iz drugog plana Pankov, Joksimović i Jorgić su se stalno ubacivali napred i žestoko pritiskali liniju odbrane domaćina i više puta su u šesnaestercu Big Bula stvarane velike gužve iz kojih su se izrodile povoljne prilike za napadače Vojvodine. Kako se već bližio kraj utakmice i štoperi Vojvodine su krenuli u napad. Tako je nakon jedne gužve loptu vrhom kopačke zahvatio štoper gostiju Bojan Kremenović i sa 7-8 metara je poslao u mrežu. Ubrzo je usledio i kraj utakmice.

Pioniri su tako nastavili uspešnu seriju i zadržali 18 bodova prednosti na prvom mestu na tabeli u odnosu na drugoplasirani Banat, tri kola pre kraja takmičenja.


IGRAČI NA POZAJMICI

Kada je reč o našim igračima na privremenom radu u drugim klubovima, centralnu ulogu je imao Miroslav Stevanović. Praktično je doneo kup BiH Borcu svojom odličnom igrom u revanš meču finala protiv Željezničara u Sarajevu. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a Borac je vodio sa 2:0 veoma brzo nakon što je Stevanović prvo dao gol, a zatim namestio i drugi. Jednostavno blistao je to veče, a do kraja je imao još jednu gol-šansu. Borac je zasluženo osvojio kup i generalno je odigrao dobar i otvoren meč u Sarajevu, taman kada je bilo i najbitnije i nije ga pokolebalo ni to što je protivnik brzo izjednačio rezultat. Videćemo da li će Miroslavu ovo biti najbolja preporuka da se vrati u Novi Sad.

Aleksandar Jovanović i dalje pruža veoma dobre partije u dresu Novog Sada i standardan je u prvoj postavi na svakoj utakmici. Novi Sad je tokom nedelje izgubio u Somboru i zatim pobedio Proleter u gradskom derbiju i ima šanse da se plasira u superligu. Videćemo da li će to poći za rukom Jovanoviću i drugovima. Pitanje je kako će dalje biti nastavljena karijera novosadskog "Kengura".

Siniša Babić je jedini od naših igrača u Paliću nastupio na meču protiv Big Bula u Bačincima. Lider Srpske lige Vojvodina je bio prejak za goste koji su se uglavnom orijentisali na odbranu svog gola, ali su ipak poraženi sa 1:0.


Takmičenja ulaze u sam finiš i naši mladi igrači će imati još samo malo prilika da uobliče neki završni utisak o svojim nastupima tokom ove sezone.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...