Vesti / Mlađe kategorije / Mlađe kategorije i igrači na pozajmici - Potopljen Spartak

Mlađe kategorije i igrači na pozajmici - Potopljen Spartak19.05.2010. 09:56

Autor: ICE(9)
N

aše buduće nade ostavile su iza sebe još jednu relativno dobru nedelju. Na žalost, nedostajao je i trijumf kadeta da ona bude zaista veoma uspešna. Kako se primiče finiš raznih takmičenja u kojima nastupaju, borba za što bolje pozicije na tabeli je sve žešća.


OMLADINCI

Omladinci Vojvodine odigrali su za vikend veoma jak i težak meč u Nišu, protiv rivala koji je bio pre utakmice ispred njih na tabeli. Naši momci su nastupili bez Mudrinskog, Kataija i Kovačevića koji su igrali za prvi tim, ali i levog beka Fabera. Može se reći da je to bio značajan hendikep, pogotovo što su Kovačević i Faber nezamenljivi deo odbrane naših omladinaca. Međutim, ekipu je iz redova kadeta pojačao izvanredni tobdžija Aca Jovanović, uz već standardne Dejana Vukaljevića i Marka Poletanovića. Na kraju, Vojvodina je slavila pobedu od 2:0 (1:0) , a strelci za naš tim su bili Šušnjar u 12’ i Grković u 82’.

Ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Lazović, Vukaljević, Levajac, Poletanović (Grković), Đajić, Dejanović, Bečelić, Mijailović, Šušnjar, Milićević, Jovanović.

Golman Đorđe Lazović je imao par odličnih intervencija i brani u zaista dobroj formi. Prvi gol je postigao Šušnjar glavom posle odličnog centaršuta kapitena Dejana Milićevića. Drugi gol je, na kraju utakmice, posle brze kontre postigao rezervista Aleksandar Grković.

Trebalo bi istaći odlične igre na poslednje dve utakmice kapitena Dejana Milićevića. Vratio se na teren posle, već druge, nezgodne povrede . Na žalost, zbog tih povreda momak je možda malo zaostao u radu u odnosu na neke vršnjake koji su već sada u prvom timu ili na pozajmici, ali radi se o velikom talentu. Centralni vezni igrač, finog pasa, jak u duelu, Dejan se na terenu svojim karakterom nameće kao pravi vođe ekipe. Ne treba smetnuti sa uma da je on svojevremeno bio standardni član kadetske reprezentacije i jedan od njenih najboljih igrača. Nadamo se da ćemo ga ubrzo videti i u prvom timu Vojvodine, jer mu je tu svakako mesto po svim parametrima.

Omladinci su sada čvrsto prigrabili peto mesto na tabeli, sa čak jednom utakmicom manje i nadamo se da će tu i ostati, jer teško da do kraja mogu biti bolje plasirani s obzirom da su Zvezda, Partizan, Radnički (NB) i OFK dosta odmakli. Važno je da su ušli u formu posle lošeg prvog dela sezone i da već dugo nisu poraženi.


KADETI

Kadeti Vojvodine su odigrali čak dva meča tokom nedelje u okviru Kadetske lige Srbije. Prvo su u sredu u zaostaloj utakmici u gostima odigrali veliki derbi sa prvoplasiranom ekipom lige i, verovatno budućim pobednikom ovog takmičenja, Teleoptikom i remizirali 1:1 (0:0). Zatim su za vikend gostovali u Nišu, gde su nažalost poraženi od Radničkog sa 1:0 (0:0) .

Utakmica protiv Teleoptika je bila veoma teška, napeta, sa puno varnica na obe strane. Naš tim je bio pojačan i Dejanom Vukaljevićem i Markom Poletanovićem, koji inače nastupaju za omladince, ali ovoga puta i sa nikad većim brojem mlađih kadeta (1994. godište), a u igru su ulazili i napadač Edin Ferati, štoper Milovan Petrić i ofanzivni vezista Slaven Baškalo, a od starta je u igri bio i, već duže vreme standardni, Bojan Nastić.

Strelac za naše kadete je bio sve bolji napadač Slobodan Nedić u 52’.

Ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Pajović, Vukaljević, Nastić (Petrić), Ivanić, Mejić, Slijepčević, Preveden (Baškalo), Poletanović, Nedić (Bogdanović), Radoja, Jovanović (Ferati).

Gol za našu ekipu je postigao Nedić, posle odlične asistencije mladog Baškala. Izgleda da se mladi Slaven odlično uklopio u ekipu. Reprezentativni golman Pajović je još jednom potvrdio da brani u neverovatnoj formi i momak zaista ima reflekse “kao mačka”. Na žalost, na kraju utakmice je bio nemoćan u jednoj mat situaciji i Teleoptik je uzeo bod.

U nedelju u Nišu protiv Radničkog, naši mladi momci su igrali bez svojih vršnjaka koji redovno nastupaju za omladince (ili privremeno), a ovoga puta je nedostajao i standardni zadnji vezni Luka Preveden. Nije bilo ni mlađih kadeta, osim naravno standardnog Nastića. Doduše, u tim se vratio napadač Petar Ilić. Dosta izmenjen sastav i umor od teškog meča u sredu su sigurno uticali na to da naši kadeti izgube meč protiv Radničkog sa 1:0.

Ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Pajović, Kosić, Nastić, Ivanić, Mejić, Slijepčević, Grahovac (Bogdanović), Golubović (Uzelac), Nedić (Kovačević), Radoja (Ilić), Ratković.

Utakmica je bila veoma neizvesna, naši momci nisu iskoristili svoje šanse, a Radnički je početkom drugog poluvremena postigao gol.

Kadeti su pali na četvrto mesto na tabeli sa bodom zaostatka za trećeplasiranom Zvezdom i utakmicom više od nje. Videćemo da li će uspeti da se vrate na treću poziciju do kraja prvenstva.


MLAĐI KADETI

Pisac ovih redova se izvinjava što ne može da ostavi neki potpuniji osvrt na mečeve mlađih kadeta i pionira, ali obećava da će to u narednom periodu itekako nadoknaditi.

U okviru Kadetske lige Vojvodine, naši mlađi kadeti su sa 2:0 pobedili Spartak i zadržali 6 bodova prednosti na čelu tabele ispred drugoplasiranog Banata. Strelci za naš tim bili su napadač Andrej Krasin i povratnik u ekipu, reprezentativni vezista, Dejan Meleg.


PIONIRI

U okviru Pionirske lige Vojvodine, naši pioniri su prosto demolirali Spartak sa 5:0, i zadržali ubedljivo vođstvo na tabeli, sa čak 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Banat. Prosek postignutih golova na jednoj utakmici je upravo ovaj sa utakmice protiv Spartaka - pet! Golove za našu ekipu protiv Spartaka su postigli sve bolji novajlija, desnokrilni vezista Miljuš (dva pogotka), zatim zadnji vezni Milan Makarić (takođe dva pogotka), koji u poslednje vreme igra u fenomenalnoj formi i odlični napadač Milan Spremo.


MLAĐI PIONIRI

Naši mlađi pioniri (igrači koji su 1996. godište), učestvovali su u Gradiški u BiH na pionirskom turniru. Zauzeli su, u konkurenciji godinu dana starijih dečaka, drugo mesto. U polufinalu su pobedili reprezentaciju R. Srpske sa 2:1, a u finalu su nažalost poraženi od domaćina Gradiške, iako se svi slažu da je tokom meča Vojvodina bila znatno dominantnija, ali su promašene brojne prilike.

Sastav naših mlađih pionira bio je sledeći:
Ivić (Šumar), Vukaljević, Vulić, Zeljković, Desančić, Fimić, Vujošević, Petrović, Ćurko (Janković), Milić, Stamenić (Papović).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten Vojvodine, kreativni vezista Stefan Petrović, koji je inače već nastupao u prvenstvenim mečevima i za naše starije pionire.


IGRAČI NA POZAJMICI

Sve je manje naših igrača pozajmljenih drugim klubovima koji nastupaju u finišu sezone. Stoga i nema puno toga da se napiše o njima.

U ekipi Banjalučkog Borca, na meču protiv Veleža za vikend, nastupio je i " Čupa " Stevanović i odigrao celu utakmicu. Na žalost, uklopio se u sivilo cele ekipe koja je poražena sa 2:0 i time praktično izgubila sve šanse za titulu. Lošije igre na gostovanjima koštale su Borac zaostatka za Željezničarem.

Palić je u okviru Srpske lige Vojvodina odigrao tokom nedelje dva meča. U sredu je, sa praktično rezervnim timom, izgubio u Kikindi sa 2:1, tako da je Davor Božović konačno dobio priliku da bude starter. U nedelju je Palić nastavio sa slabim igrama i ovoga puta sa “prvim timom” igrao nerešeno sa Slogom 1:1. Starter je bio Siniša Babić, koji je imao jednu šansu kada je zapretio šutem sa distance. Božović je ušao pri kraju utakmice, a Ilija Bulatović nije igrao ni na jednoj od ove dve utakmice.

Danilo Sekulić je i dalje povređen i ne nastupa za ekipu Proletera sa Slane Bare.

Štoper Aleksandar Jovanović je standardan u ekipi Novog Sada, igra odlično i njegova forma je poput forme žuto-plavih, u velikom uzletu. Novi Sad je za vikend demolirao na Detelinari Zemun sa čak 4:0.


Ulazimo u samu završnicu što se tiče raznih takmičenja u kojima nastupaju naši mladići i nadamo se da će biti još dosta interesantnih utakmica. Neće sve biti jednako odlučujuće, ali nadasve zanimljive, verujemo da hoće.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...