Vesti / Mlađe kategorije / Rafalna paljba pionira

Rafalna paljba pionira05.05.2010. 10:37

Autor: Ice(2)
I mi ćemo se radovati danas...
I mi ćemo se radovati danas...
U

senci istorijskog meča u sredu na stadionu JNA, da se malo osvrnemo i na naše momke koji će, verujemo, u budućnosti igrati isto tako važne mečeve za naš klub i biti uspešni u njima. Proteklu nedelju je obeležila izuzetno visoka pobeda i odlična igra naših pionira, ali na žalost i povreda našeg igrača na pozajmici u Proleteru, Danila Sekulića.


OMLADINCI

Naši omladinci su u okviru Omladinske lige Srbije, prošle srede, odigrali u Beogradu zaostali meč sa Radom i remizirali 2:2. Tim je bio oslabljen neigranjem Kovačevića, Fabera i duže vreme povređenog Milićevića. Raduje oporavak i povratak u ekipu Darka Đajića. Pored, već jedno vreme u ekipi, prisutnih kadeta, timu je pridodat i mladi Radoja.

Naša ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Pajović, Vukaljević, Levajac, Poletanović, Đajić, Radoja, Bečelić, Miščević, Grković, Mijailović, Šušnjar.

Utakmica je bila veoma neizvesna, sa puno prilika, Rad je vodio sa 2:0, međutim naši momci su smogli snage da preokrenu rezultat i golovima Miščevića i Grkovića u 55. i 60. minutu osvoje bod.

Utakmica redovnog kola koju su omladinci trebali da odigraju u Jagodini je odložena. Naš tim zauzima trenutno osmo mesto na tabeli sa utakmicom manje i prilikom da uz pobedu u Jagodini skoči na peto mesto.


KADETI

Naši kadeti su tokom nedelje odigrali dva meča u okviru Kadetske lige Srbije, oba u gostima. Na žalost, očigledno ih je stigao umor posle izvanredne pobede nad Partizanom, tako da nisu baš bili mnogo uspešni. Treba napomenuti i to da je tim bio veoma oslabljen i prelaskom nekih igrača u redove omladinaca, a nisu igrali ni važni igrači, Jovanović i Ilić.

U prošlu sredu naši kadeti su izgubili u Beogradu od Rada sa 2:1, iako su već u 5. minutu poveli golom Nedića. Rad je preokrenuo rezultat, a naši momci su promašili sijaset povoljnih prilika.

Ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Vojvodić, Kosić, Radovanović (Gajić), Ivanić, Mejić, Slijepčević, Preveden, Golubović, Silađi (Grahovac), Nedić, Nastić (Vukelić).

Za vikend su naši kadeti gostovali Čukaričkom i odigrali nerešeno 0:0. Ponovo je promašen veliki broj izglednih prilika. Rezultat baš i nije dobar, jer je Čukarički poslednjeplasirana ekipa, a naša ekipa je na ovom meču bila izuzetno pojačana u odnosu na meč sa Radom, jer su se u postavu vratili Radoja, Poletanović i Vukaljević. Ipak, Jovanović ni ovoga puta nije igrao.

Tim je nastupio u sledećem sastavu:
Vojvodić, Vukaljević, Nastić, Ivanić, Radoja, Slijepčević (Radovanović), Preveden (Kaurin), Poletanović, Nedić (Golubović, Ratković), Ilić (Kosić), Silađi (Grahovac).

Kadeti trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa bodom manje od trećeplasirane Zvezde.


MLAĐI KADETI

Naši mlađi kadeti (i dalje bez reprezentativca Melega) su u petak odigrali meč redovnog kola Kadetske lige Vojvodine i savladali Radnički iz Sombora sa 2:0. Meč je bio poprilično težak i odlučen je sa dva gola koja su postignuta krajem prvog poluvremena. Odličan je bio izuzetno visoki napadač Marčeta, koji je bio i strelac jednog pogotka. Ovaj igrač se svojom visinom poprilično razlikuje od svojih vršnjaka, ali osim dobre igre glavom, krase ga i dobar šut nogom i odlična duel igra. U nastavku igre, naši momci su pružili nešto slabiju partiju i nisu uspeli da materijalizuju brojne prilike, a čak ih nije ni inspirasala činjenica, da su poslednjih 20 minuta imali igrača više. Ipak bila je to utakmica gde se pobeda mogla izboriti i sa pola snage. Međutim, gosti su ozbiljno zapretili tokom drugog poluvremena i imali penal koji nisu iskoristili, jer je naš golman Čavić izvanredno odbranio šut protivničkog igrača sa bele tačke.

Mlađi kadeti i dalje, poprilično sigurno, drže prvo mesto na tabeli.

Inače, reprezentativac Dejan Meleg je sa kadetskom reprezentacijom Srbije zauzeo prvo mesto na turniru u Kazahstanu i bio je strelac i starter na svakoj utakmici. Zaista lepe vesti i želimo da mu se uskoro pridruži i Bojan Nastić.



PIONIRI

U petak su bili aktivni i naši pioniri koji su odigrali meč redovnog kola Pionirske lige Vojvodine protiv Radničkog iz Sombora i zabeležili više nego ubedljivu pobedu, rezultat je bio neverovatnih 10:0.

Iako je na početku bilo malo poteškoća i izvesno vreme se čekalo na prvi gol, kasnije su se golovi ređali kao na traci. Greška golmana gostiju kod prvog gola je malo olakšala posao, ali nakon toga je postignuto nekoliko zaista prelepih pogodaka. Igrač utakmice je definitivno bio, zadnji vezni, Milan Makarić, koji je postigao dva gola i bio izvanredan i u polju i prilikom prekida. Sevali su njegovi udarci glavom i nogom naizmenično, a nije izgubio gotovo nijedan duel sa protivničkim igračima. Igrao je samo prvo poluvreme, ali i to je bilo dovoljno da pokaže svoj raskošni talenat.

Njemu uz rame bio je odlični ofanzivni veznjak i pravi tobdžija Nebojša Kosović. Njegova " haubica " je i ovoga puta proradila i postigao je dva gola iz daljine. Odličan je bio i napadač Milan Spremo koji je postigao takođe dva gola i virtuoznim driblinzima prosto "lomio" protivničke igrače. U opšte, cela ekipa je bila izvanredna, a svi igrači sa klupe su dobili priliku da bar malo igraju. U drugom poluvremenu pažnju na sebe je golom i dobrom igrom skrenuo i momčić koji je 1996. godište, kreativni veznjak, Stefan Petrović.

Svaka čast našim pionirima koji ruše redom sve protivnike i ubedljivo zauzimaju prvo mesto na tabeli Pionirske lige Vojvodine, sa više nego impresivnim učinkom.


IGRAČI NA POZAJMICAMA

Miroslav Stevanović je nastupio za Borac u meču Premijer lige BIH, koji je ekipa iz Banja Luke izgubila u Tuzli sa 2:0. Uklopio se u slab učinak celog tima, koji polako stiže umor od napornog ritma, a i verovatno je igračima već u glavi bio predstojeći prvi meč finala kupa BIH protiv Željezničara, koji se u sredu igra u Banja Luci. Želimo sreću i Miroslavu i Borcu.

Loša vest stiže iz tabora Proletera sa Slane Bare. Danilo Sekulić se povredio odmah na početku utakmice sa Banatom, koju je Proleter dobio sa 3:1, i očekuje ga izvesno odsustvo sa terena u narednom periodu. Damir Drinić je branio ponovo odlično i za nagradu priključen je prvom timu Vojvodine nakon problema koji su nastali povredom rezervnog golmana Kesića.

Štoper Aleksandar Jovanović je ponovo bio starter za Novi Sad u Čelarevu, u meču protiv ČSK-a, koji je završen bez golova. Posao je obavio solidno, ali je zamenjen već početkom drugog poluvremena.

Darko Ristić nije branio za Veternik u Odžacima protiv Tekstilca, u meču koji je Veternik dobio sa 1:0. To već i nije neka novost i Darko uglavnom dobija priliku protiv slabijih rivala.

Siniša Babić je standardno nastupio za Palić, u remiju od 2:2 protiv Sente u gostima i odigrao dosta dobro.


Prošla je još jedna nedelja u nizu i naši mladi igrači stiču neophodno iskustvo koje će im pomoći u daljem napretku u njihovoj karijeri. Svi se nadamo da će mnogi od njih ubuduće biti nezamenljiv deo našeg prvog tima i da će nam doneti još puno radosti.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...