Vesti / Utakmice / Čačanska predigra za Kup

Čačanska predigra za Kup30.04.2010. 14:08

Autor: Grof Žekula(0)
U

utakmici 27. kola JSL, fudbaleri Vojvodine će, nakon dve vezane i ubedljive pobede, upisanih šest bodova na kontu i postignutih sedam “komada“ u mreži svojih rivala, a pred najvažniju utakmicu godine u finalu Kupa, krenuti put Čačka, na megdan domaćem Borcu (subota u 15h, direktni prenosi na TV Arena Sportu 1 i Radio Novom Sadu).

Uprkos činjenici da se meč igra na Praznik (ne)rada, niko u redovima nama najdražeg Kluba ne spori činjenicu, da će upravo radom u toku 90 “čačanskih“ minuta, morati predusloviti dobru atmosferu, pred ono što nas očekuje u sredu u Beogradu. Na teren će istrčati “neki novi klinci“, koji će imati zadatak da mudrom, organizovanom i ubojitom igrom, pokvare Prvomajsko slavlje domaćinima, posebno zbog činjenice da je Klub iz Čačka i osnovan uoči 1.5.1926. godine, od strane sindikalno organizovanih radnika ovog grada.

Na konferenciji za medije, pred put ekspedicije crveno-belih ka desnoj obali Zapadne Morave i na sam “Stadion kraj Morave“, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, novinarima su se obratili šef struke Milan Đuričić i igrači Ognjen Mudrinski i Nemanja Bilbija. Sva trojica ističu da su svesni težine meča u subotu, te da je on “samo“ prvi u nizu, koji FK Vojvodina treba da reši u svoju korist u periodu do sredine maja meseca.

Đuričić je napomenuo da je ekipa Borca vrlo kvalitetna i iskusna, ali da to ove sezone, u rezultatskom smislu, nisu potvrdili na najbolji način, pa će zato domaćin imati motiva na pretek. “Sledi težak duel u Čačku, a pred “utakmicu veka“ koju ćemo u sredu igrati u Beogradu. Naravno da mislimo na nju, ali moramo pobedom sutra napraviti dobru atmosferu pred to što nas čeka. Tim koji istrči na teren, biće dovoljno kvalitetan da upiše “trojku“ na kontu, a to će i biti naš cilj do kraja prvenstva, jer ćemo težiti maksimalnom broju bodova. Tako nešto nameće samo ime FK Vojvodine“, završio je Đumi.

Ognjen Mudrinski je rekao da meč u Čačku neće biti ni malo lak i da mu se mora maksimalno pristupiti. “Samo nas pobeda interesuje, a biće prilika da mlađi igrači, koji su puni elana, pokažu koliko su željni dokazivanja. Doneti bodove u Novi Sad i podići samopouzdanje pred Kup, biće obaveza svih nas“, veli supertalentovani Mudrinski.

Oporavljani Nemanja Bilbija, kratko je dodao da je sutrašnja utakmica “predigra“ pred onu najvažniju u sezoni, u sredu, ali da od početka “Čačanske bitke“, moramo jasno staviti do znanja ko je bolji i trijumfom napraviti sjajnu uvertiru pred ono što sledi.

Dok i mi, navijači i simpatizeri “Stare dame“, razmišljamo o sredi i ispisivanju nove stranice naše istorije, valjalo bi sutra pokazati da imamo i kvalitet u, kako to Nemanja reče, “predigri“, jer će nam, ako ona uspe, to biti i odličan putokaz ka samoj završnici i finišu (u oba takmičenja), koji moraju biti baš onakvi, kakvi mi istinski želimo.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...