Vesti / Utakmice / Pleč načeo "Jagodinsko", Tadiću poslednji gutljaj

Pleč načeo "Jagodinsko", Tadiću poslednji gutljaj24.04.2010. 20:27

Autor: Grof Žekula(8)
Junak meča, Vuk Mitošević
Junak meča, Vuk Mitošević
U

vrlo dobroj predstavi na novosadskom “Karađorđu“, fudbaleri “Stare dame“ deklasirali su goste iz ex Svetozareva:

Vojvodina – Jagodina 4:1 (3:0)

Strelci: Pleč 15’, Mrđa 18’, Đurovski 29’ i Tadić 76’ za domaće, a za goste Bojović 68’.

FKV (trener Milan Đuričić) – Brkić, Vulićević, Nestorović, Karan, Pleč, Mitošević (80’ Smiljanić), Medojević (86’ Mudrinski), Đurovski (67’ Merebašvili), Novaković, Tadić, Mrđa (kapiten).

Jagodina (trener Mladen Dodić) – Janošević, Cilinšek, Čančarević, Đorđević, Mihajlović (kapiten), Živković B. (23’ Živković M.), Simčević, Šljivić, Novković (82’ Ivanović), Ognjenović (63’ Spasojević), Bojović.

Sudija Marušić (pomagali mu Mrkić i Kurčubić) pokazao žute kartone Medojeviću 34’, Brkiću 68’ i Mrđi 77’ kod domaćih, a kod gostiju Bojoviću 11’, Čančareviću 70’, Cilinšeku 86’ i Simčeviću 90’+2.


U najboljoj partiji na domaćem terenu (može se reći u toku čitave sezone), bodovi nakon meča 26. kola ostaju u Novom Sadu. Jesmo se, pre same utakmice, uplašili mogućeg ishoda, ali je bilo dovoljno “samo“ pola sata iste (čak i 14 minuta – od 15’-29’) da stvari legnu na svoje mesto. Kad već nismo u stanju da čerupamo “golubove“ (pre šest dana na istom mestu poraz od Spartaka), bez problema smo očerupali “ćurane“, pa nasuprot lošem vremenu, koje je tokom čitavih 90’ najavljivalo kišu, igra naših “ljubimaca“ je bila dovoljna da rastera te oblake, pa naš aplauz upućen njima na kraju meča (pa i u toku), beše i više nego zaslužen.

Šta to dobismo na utakmici, osim trojke na kontu: DOBISMO VUKA I SLOBU. I to ne samo za danas, već i za sutra. Vošino, bolje... kako hoćete! Njihove predstave bejahu takve da je to ispunilo srca svih koji su bili na “Karađorđu“. Na sve se nadovezala i odlična partija nekolicine drugih (Vule, Meda, Mario, kapiten Dragan...), a kad je tako, onda se mi, navijači i simpatizeri “Stare dame“ radujemo. Kako god, trener Đuričić je POGODIO i UIGRAO! Vuk je vezao drugu (u Čačku će i treću) partiju, a Slobodan je odavno “uzeo“ mesto koje mu i pripada, a to je dokaz da vredna deca MORAJU BITI nagrađena za svoj trud i rad. Kad se pridoda da smo videli na terenu i Mudrinskog, Smiljanića, da je Katai, po izboru “jedine sportske TV“, postigao najlepši gol u prethodnom kolu (u Požarevcu za konačnih 3:1), to svedoči ispunjavanju naše višegodišnje nade, da će deca kluba, kad-tad dobiti priliku... Pa ako je iskoriste, kako im ne pružiti novu? To, Đumi i radi, na način vredan hvale.

Dok su Vuk i Meda pokrili prostor ispred zadnje linije, Vule i Novaković sve činili na desnom boku, ispred je stajao preporođeni Mario Đurovski. Čija je to zasluga? Istog gorepomenutog čoveka i samog Maria pre svega, koji je, želimo da verujemo, prihvatio određene savete stručnog štaba. Ispred svih, kapiten Dragan, koji se baš “raspucao“ u prethodnom periodu, a to šta je on povremeno radio Đorđeviću (bio zadužen da ga prati), je izazivalo i smeh sa tribine. Kako je Dragan postigao 16-i gol u sezoni (usamljen na čelu liste strelaca), Pleč je dao prvenac, pa i tako dolazi na stranice istorije našeg Kluba, a Dušan Tadić je fantastičnim golom (10-im ove fudbalske godine) u 76’, samo ispraznio flašu “Jagodinskog“ piva, koju je načeo Marselo. Momci – ako Vam se svidelo, učinite sve (isto) da i 5. maja ispijemo i “Lav“ (značajno bolje od “Jagodinskog“), pa makar nas glava bolela do kraja te iste nedelje. Tečnost u Vašoj igri, pretvoriće se u naše ispijanje tečnosti i slavlje kakvo dolikuje Gradu u kojem živimo!

“Prvih pola sata je model kako Vojvodina treba da igra i tome ćemo težiti“, reče Đumi na konferenciji posle meča. Ako je tako, ako se ovako fudbaleri budu ponašali i borili na terenu, ako u Timu budu samo oni koji su to i zaslužili svojim radom (a kako drugačije?), eto dugotrajnih aplauza, eto vraćanja publike na stadion, eto nama FK Vojvodine kakvu želimo. Vrlo brzo... Zato još jedan aplauz za sve Vas (i šefa i igrače), a u nadi da u narednih 10-ak dana sledi ozbiljan rad (a baš će i biti praznik istog), kako bi nam se ispunio san o peharu, za koji smo ubeđeni da je vreme da zasija u našim vitrinama.


PRVIH TRI FRTALJA SATA:

Međusobno bodrenje igrača pred sam početak, u čemu prednjači Medojević, pokazuje jasnu nameru momaka u crveno-belom da daju sve od sebe od prvog sudijskog zvižduka. To, na konferenciji pred meč, obećaše i Vuk i Goran. Na sreću, sledi pola sata za uživanje. Počeli smo jasnom postavkom “u visinu“ dobrih desetak metara nego obično, svi “pritiskaju“ kako valja, a u odbrani jasno orjentisani na pravljenje ofsajd pozicija (samo nam jednom neće uspeti i tad primismo gol) što je znak da nam se i ona uigrava kako treba. Nakon što je Mrđa, u uvodnim minutima, već počeo da natrčava Đorđevića, Novaković da “otvara“ desni bok, Nestorović da, fantastičnim klizećim startom, spreči prvi pokušaj (opasan po gol) Ognjenovića ka Simčeviću, pa i prvog kartona koji je zaradio, ubedljivo najbolji igrač gostiju, Bojović, zbog prigovora (a izgubio čist duel sa Vuletom), sledi “uragan“.

15’ – 1:0. Prvenac Pleča, koji je nadvisio u skoku odbranu Jagodinaca, nakon prekida sa strane, koji je izveo sjajni Mitošević. Prekidu je prethodio odličan “vez“ i prenos lopte u kojem su učestovali Meda, Nestor, Tadić, Mario i Vule, i to sve iz “jednog dodira“, nakon čega lopta ide u noge kapitenu Draganu koji čini trk po boku, a biva nepropisno zaustavljen. Svaka čast svima, što doprinesoše ovom radovanju.

18’ – 2:0. Nismo ni čestito prestali sa istim, a evo novog. Kakav potez Vulićevića, da taj momak zaslužuje sve POHVALE (odigrao je 26-i meč u prvenstvu i to svih 90’ na svakom – za RESPEKT). Probio je bok i natrčava se sa Čančarevićem, a kada se činilo da levi bek gostiju odnosi pobedu u tom mini-duelu, Vule poslednjim trzajem uspava da ćušne loptu u nazad ka Medi. On čini centaršut iz udžbenika (prva asistencija na meču), direkt na Draganovu glavu. Ni Cilinšek u duelu, ni Janošević na golu, ne mogu da zaustave ni Dragana ni loptu. Dupliramo vođstvo.

20’ – Ne lezi vraže. Gosti mogu odmah da smanje to vođstvo. Sjajan pokušaj Bojovića iz okreta, volej-udarcem, nakon što smo slabo reagovali u skoku, pa lopta dolazi Milanu “u noge“, a Brkić krajnjim naporom je šalje u korner. I za ovo aplauz, nego šta.

21’ – Ogromna greška kapitena Dragana, pa posle svega mora da se izvinjava Medojeviću. Dragan je izborio loptu na levom boku, krenuo sam po istom, a kad mu se Meda otvorio u sredini i to potpuno sam, kapiten nastavlja nepotrebno da solira. Bojan Živković stiže da ga izblokira, ali i ostaje na travi, pa pošto ne može da nastavi meč, u 23’ ga menja prezimenjak Miloš. Da je Dragan dodao, rešili bi sve za 21 minut igre.

25’ – Još jedan naš odličan pokušaj. Mrđa je (opet) nadigrao Đorđevića, koji ga na levom boku nepropisno zaustavlja. Iako ima starijih, Vuk izvodi i ovaj prekid i to kako: kratko i po zemlji traži Medu u srcu 16-erca, čiji šut “pod prečku“ vadi Janošević, pravom paradom. Kakav bi to bio gol i kakva asistencija Vuka.

29’ – 3:0. To je to. Tadić je pritisnuo kod korner ćoška Đorđevića, koji na jedvite jade šalje loptu u noge Cilinšeku, on u panici nastavlja put lopte ka kapitenu Mihajloviću (pritisak na njih dvojicu čine Mrđa i Mario), pa ovaj greši u dodavanju, tj njegova lopta ide direkt u noge Medi. “Hvala lepo“, odmah (druga Medina asistencija) lopta ka Mariu i fantastičan potez – lobuje Janoševića sa ivice kaznenog prostora i to desnom nogom. SJAJNO i pohvale za celu akciju – tako se pritiska protivnik, tako se odigrava iz prve, tako se vrši realizacija.

30’ – U istoj akciji sjajan i očajan potez Tadića. Odlično je primio loptu, okrenuo Cilinšeka kao na ringišpilu i to bez naplate žetona, ušao u kazneni i kad treba da raspali po lopti, pravi potez viška i pokušava još jednom “da zalomi“... Čuje se i sportski direktor Pantelić (koji bi to i uradio da je na terenu i to “bez po jada“) – “Što ne šutiraš“? Dušan je morao baš to da uradi...

34’ – Karton Medojeviću zbog prigovora. Nešto ranije je ostao da leži na travi nakon jednog duela, a kad se činilo da će i On morati van terena, ustaje i nastavlja.

35’ – Perica razigrava Brkića. Izveo je slobodnjak sa 20-ak metara, ali je Željko sve pomno propratio.

38’ – Kolosalna prilika za goste. Evidentno smo posustali nakon ubedljivog vođstva. Dubinska lopta u kazneni prostor, ide Ognejnoviću na glavu, jer se Karan okliznuo, pa je Perica vraća ka Bojoviću. Prangija iz prve sa ivice 16-erca, opet iz okreta, ali i pored gola za nekoliko santimetara. Stvarno ovaj čovek zna sa loptom.

42’ – Vuk slabo reaguje u skoku na sredini terena i kreće nova akcija Jagodinaca. Prava kontra, koju uz dva dupla pasa odigravaju Ognjenović i Bojović. Opasno je, odbrana je ostala visoko, ali na ivici kaznenog prostora, Pleč stiže Bojovića i telom zaustavlja njegov pokušaj da uđe u isti. Ognjenovićev šut, ide u “živi zid“, pa u korner, nakon kog Cilinšek šalje loptu preko gola.

Idemo na odmor, vodimo tri razlike, malo da se odmorimo i dogovorimo kako da ne prepustimo Jagodincima igru i ne dopustimo Bojoviću da lako ulazi u šanse. Ni najveći optimisti, ipak nisu verovali, da će “trojka“ već stajati na semaforu.


DRUGIH TRI FRTALJA SATA:

Imamo, u prvih pet minuta nastavka, dve fantastične prilike da rešimo sve i ponizimo goste.

47’ – Kako su samo Vule i Sloba otvorili desni bok, da je to za primer. Medi se predaje lopta, a zahvaljujući prvoj dvojici tu više nikoga nema. Meda nastavlja ka Mrđi (koliko je samo opasan kad se izvuče na bok, bilo levi ili desni), a on nonšalantno zaobilazi Đorđevića i radi ono što i treba – lopta ide u sredinu ka Tadiću. Sledi Dušanov neverovatan promašaj, tj lopta ide “na prečku“ sa svega nekoliko metara.

50’ – Sad je Tadić probio “svoj“ levi bok, pa rezonski, pogledom pa loptom, pronalazi Đurovskog. Mario ne šutira “iz prve“, već lomi Mihajlovića i onda potpuno neometan, levicom gađa kontra stranu Janoševićevog gola. Lopta prolazi pored istog, uz uzdah svih na tribinama.

53’ – Vrlo dobar pokušaj Bojovića, da “u dubinu“ pronađe Ognjenovića. Sve zaustavlja Pleč (uz pomoć Nestorovića). Bojović je pretrčao na sredini Đurovskog, koji nije uspeo (a nameravao je) da ga povuče i za dres.

56’ – Brkić čini nesvakidašnju grešku, jer u ruke uzima loptu koju mu je u nazad vratio Medojević. Indirekt “kao kuća“ sa 13 metara od gola, ali dodavanje Perice ka Cilinšeku i njegov šut, sprečava onaj ko je i morao – “živi zid“.

62’ – Evo da i kapiten Dragan pokaže prgavost. Kako je “pokupio“ Miloša Živkovića, da je krv zamirisala u vazduhu. Bravo Mrđa. Živković mu je odneo loptu, a Mrđa ga stiže i klizećim startom prekida njegovu nameru da krene ka našem golu.

63’ – Spasojević menja Ognjenovića, koji biva ispraćen zvižducima sa tribina “Karađorđa“.

64’ – Atraktivno “makazicama“ pokušava Šljivić, nakon što je “ušao sam pre minut“ Spasojević centrirao sa leve strane, a Karan slabo odreagovao na tu loptu.

66’ – Dobar pokušaj Tadića, desnom nogom, sa ivice kaznenog prostora. Gađao je donji desni ćošak Janoševića, a ovaj uspeva da loptu prosledi u korner.

67’ – Merebašvili menja Đurovskog, koji biva ispraćen NAJVEĆIM aplauzom od kad igra u Vojvodini. Sad znaš Mario, kako treba da se odnosiš prema njenom dresu, a aplauz je i više nego zaslužen. Bravo Mario, za sve što si prikazao u prethodnom periodu, ne samo na ovoj utakmici. Vidiš da će trud biti prepoznat i nagrađen.

68’ – 3:1. Jagodinci smanjuju naše vođstvo, kad ga već mi ne uvećavamo. Pogrešili smo u “iznošenju“ lopte, ona dolazi u noge Šljivića, koji uspeva da nadigra Mitoševića i da pošalje sjajan dubinski pas ka Bojoviću. Karan i Pleč zaostaju, ali i Brkić – kasno je krenuo na loptu, a Milan je stiže i šalje u mrežu. Ovak momak ostaje na travi, jer ga je Brka zakačio, zbog čega mu Marušić pokazuje karton. Bojović je i zaslužio da se upiše u listu strelaca.

70’ – Evo kartona i za Čančarevića, jer je brutalno startovao nad Merebašvilijem.

73’ – Tadić, opet desnicom, prebacuje gol, nakon akcije koju su mu pripremili Merebašvili i Mrđa.

76’ – 4:1. Okani se desne noge, ’ajd ti lepo levom. Kakav gol Dušana, nakon izvedenog slobodnjaka sa oko 25 metara iskosa sa desne strane (baš sa mesta koje mu najviše odgovara), Šut u sam gornji levi ćošak Janoševića, za novi aplauz prisutnih na “Karađorđu“ i, ispostaviće se, konačan rezultat na meču. Prekršaj je iznudio Mrđa, koji je sjajno prihvatio jednu dubinsku loptu i “okrenuo“ Mihajlovića, koji je morao da ga zaustavi nepropisno. Duel dva kapitena na ovoj utakmici, pripao je našem.

77’ – Karton za kapitena Dragana, jer se “pokoškao“ i sa Mihajlovićem i sa Marušićem. Ovaj poslednji mu pokazuje opomenu, iako je u prethodnom duelu dva kapitena, lakat “zaradio“ Mrđa.

80’ – Smiljanić menja junaka meča, Vuka Mitoševića. Aplauz, sa sve stajanjem publike, govori i više od onoga, što bih ja mogao napisati o njegovoj predstavi. Goran ide na desni bok, a Vukovu poziciju preuzima “neverovatni“ Novaković. Svi će oni, kanda, od nas dobijati još aplauza, da se sve ori.

82’ – Poslednja izmena u redovima gostiju – Ivanović menja Novkovića.

86’ – Cilinšek dobija žuti karton, a trebao je direktan crveni. Nakon prekida gostiju, sjajno smo izneli loptu (Smiljanić i Merebašvili), a naš ex član, u trku zaustavlja poslednjeg, kad je ovaj krenuo “1 na 1“ ka Janoševiću. U istom minutu još jedan aplauz na stadionu. Medojevića menja Mudrinski.

88’ – Šljivić odlično šalje dugu loptu u dijagonalu ka Ivanoviću, koji sa desne strane, želeći da centrira, u stvari gađa direktno gol. Brka, panterskim skokom, šalje loptu u korner i pokazuje da je “budan“.

90’ – Kraj meča se bliži, igraće se još četiri minuta, vodimo tri razlike, trčao je non-stop, ali ništa ne zaustavlja Novakovića. Dva puta (u skoku glavom, pa u šprintu i nogom) zaustavlja atak Jagodinaca. DEČKO, TI SI KRALJ.

90’+2 – Još karton i za Simčevića, drugi koji je izborio Merebašvili.

Bravo momci, bravo treneru. Rad i vera, da neki mogu i više od onoga što su ranije prikazivali, nama polako donosi ono što i čekasmo – borbenu, lepršavu, efikasnu FK Vojvodinu. Što bolji rad u nastavku, podići će nivo vere, a samim tim i sve ovo što nas je krasilo na meču sa Jagodinom. Sve je povezano i sve počinje u našim glavama – “MI TO MOŽEMO, MI TO HOĆEMO“! Da okončamo sezonu kako valja (peharom u Kupu) i da stvorimo bazu za narednu – “Lav“, za ovakve mlade lavove (i vukove) na zelenom pravougaoniku. Šta ćeš bolje od toga? Mi drugo i ne tražimo...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...