Vesti / Utakmice / Bez vašara na "Vašarištu"

Bez vašara na "Vašarištu"21.04.2010. 18:27

Autor: fkv.com team(9)
Dvostruki strelac
Dvostruki strelac
S

a stadiona "Vašarište" u Požarevcu, fudbaleri "Stare dame" u Novi Sad donose sva tri boda:

FK Mladi radnik - FK Vojvodina 1:3 (1:1)

1:0 - Vladimir Jašić 2'
1:1 - Dragan Mrđa 3'
1:2 - Dragan Mrđa 72'
1:3 - Aleksandar Katai 82'


Za Vojvodinu su na meču nastupili, a sa klupe ih predvodio Milan Đuričić:
Brkić, Vulićević, Tumbasević, Karan, Đurišić, Mitošević (77’ Katai), Novaković, Đurovski (62’ Merebašvili), Stjepanović (62’ Smiljanić), Tadić, Mrđa (kapiten).

Sudila je trojka: Dimitrijević, Milutinović, Kojić.
Od naših su požuteli - Tumbasević, Smiljanić i Mitošević.


U 25. kolu JSL, konačno smo pobedili na gostujućem terenu (poslednji put u Subotici u 9. kolu) i tako zabeležili ukupno jedanaesti trijumf u sezoni. Iako su domaći poveli na meču, vrlo brzo smo izjednačili, a u nastavku, zahvaljujući izmenama i pomeranjem težišta igre prema golu Požarevljana, i da dođemo do konačne trojke (i u bodovima i u golovima), čime smo domaćine na ovom meču, poslali na samo dno prvenstvene tabele.

Nije dobro počelo za Novosađane - već u drugom minutu, Jašić je doveo Mladi radnik u vođstvo, nakon što mu je loptu uputio Savanović sa levog boka, a Đurišić katastrofalno pogrešio, pa je Željko Brkić morao da vadi loptu iz mreže. Međutim, u gotovo sledećem napadu, nakon što su crveno-beli krenuli sa centra, Dragan Mrđa je fantastično i u maniru pravog golgetera, primio loptu koju mu je u dubinu fantastično poslao Mitošević, nakon čega ju je kapiten samo ćušnuo pored istrčalog golmana Pejovića. Usledio je, do poluvremena, period igre u kojem su domaći imali blagu terensku inicijativu, ali nisu iskoristili prilike u 23 minutu, kada je Luku, u situaciji u kojoj je sa svega 7-8 metara trebalo da savlada Brkića, u poslednjem trenutku blokirao Vulićević, i u 33 minutu, kada je Prebiračević ostao potpuno usamljen nakon izvedenog prekida od strane Matića, ali je umesto da loptu pošalje u mrežu, istu promašio i tako propustio priliku da se upiše u listu strelaca. Najbolju priliku za Vojvodinu u ovom periodu, imao je Đurovski, koji je iz prekida sa oko 30-ak metara, u 31 minutu, direktno pogodio rogalj gola, u trenutku kada je Pejović već bio savladan.

Nastavak meča doneo je znatno angažovaniju igru Vojvodine, a i izvršene izmene su u potpunosti urodile plodom. U 49 minutu, Mrđa je propustio priliku da postigne i drugi gol, kada je akciju Tumbasevića i Tadića po levom boku, završio prebacivanjem lopte za desetak santimetara preko gola. Usledila je i prečka Tadića, posle centaršuta Vulićevića (53'), nakon čega u igru ulaze Merebašvili i Smiljanić u 62 minutu, a deset minuta kasnije, Mrđa postiže gol (petnaesti u prvenstvu), na asistenciju Tadića, za vođstvo i nadu da ćemo stići do pobede. Da ne dođe do nikakve sumnje u to, pobrinuli su se Đuričić i Katai – prvi je uveo drugog u igru u 77 minutu, a pet minuta kasnije, nakon što je Mrđa šutirao loptu na gol Požarevljana, a ista bila odbijena, na nju je sa oko 30 metara natrčao Katai i pogodio same rašlje golmana Pejovića. Evro-gol za kraj.

I više nego dovoljno za konačni trijumf, promociju “nekih novih klinaca“ (Vuk Mitošević debitovao na prvoligaškoj sceni) i lepu uvertiru za subotnje popodne (16:30h), kada će na Karađorđe pristići ekipa iz Jagodine. Činjenica da smo se do sada teško “vraćali“ u utakmicu, nakon što protivnik povede, ovde nije ponovljena, već je upravo učinjeno suprotno od toga, jer smo u potpunosti iskoristili vreme do poslednjeg sudijskog zvižduka i kombinaciju iskustva i mladosti da dođemo do zaslužene “trojke“.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...