Vesti / Mlađe kategorije / Buđenje omladinaca

Buđenje omladinaca21.04.2010. 10:05

Autor: Ice(10)
N

aši mladići i buduće nade su ponovo bili veoma aktivni tokom nedelje. Neki su igrali i vanredna kola, a i ovoga puta mečevi su završeni sa promenljivim uspehom. U svakom slučaju ima dosta zanimljivih vesti, što se tiče njihovih predstava.


OMLADINCI

Omladinci su se definitivno probudili! Prvo su u okviru vanrednog kola u sredu u gostima igrali 2:2 sa Bežanijom, a zatim su u nedelju pobedili u Veterniku ekipu Radničkog sa Novog Beograda rezultatom 2:1. Radnički se inače pre utakmice nalazio na drugom mestu.

Naša ekipa je u nedelju nastupila u sledećem sastavu:
Lazović, Vukaljević, Faber (Levajac), Poletanović, Kovačević, Dejanović, Bečelić, Grković, Šušnjar (Miščević), Radoja, Jovanović.

Strelci za naše omladince su bili Srđan Bečelić i Marko Poletanović. Utakmica je bila teška i tvrda i naš golman Lazović je imao dosta posla, ali je bio na visini zadatka, uz nekoliko sjajnih odbrana, iako kod primljenog gola nije baš najbolje reagovao. Tim su pojačali i kadeti Jovanović i Radoja, koji su se time pridružili, već jedno vreme standardnom, Poletanoviću. Odsustvovali su povređeni Đajić i Milićević. Ovakvi rezultati moraju da raduju, ako se uzme u obzir da je ekipa drastično podmlađena u ovom trenutku i da u njoj pored povređenih igrača nema više nijednog igrača iz prvog tima.

Omladinci trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli Omladinske lige Srbije, što je mali pomak, ali uz utakmicu manje i priliku da uz dobar rezultat skoče na šesto mesto.

Lepe vesti stižu i iz Omladinske reprezentacije (generacija 1992) , to je trenutno B omladinska reprezentacija, ali samo do jeseni kada će u potpunosti zameniti aktuelnu omladinsku reprezentaciju sastavljenu većinom od igrača koji su 1991. godište. Lepe vesti su te da je naša omladinska defanzivna linija u sastavu Danijel Faber, Vladimir Kovačević i Dejan Vukaljević pozvana na reprezentativno okupljanje. Vredno priznanje za naše momke koji imaju veliku šansu da pokažu koliko vrede, da su budućnost i našeg fudbala i FK Vojvodine i da je nešto lošija sezona u Omladinskoj ligi Srbije samo splet nesrećnih okolnosti. To nikako nije “izgubljena” generacija. Naravno, ne treba zaboraviti ni činjenicu da se Đorđe Šušnjar već nalazi na širem spisku reprezentacije koju čine godinu dana stariji igrači od njega. Svaka vam čast momci i samo nastavite u ovom stilu i nikako ne gubite veru u sebe.


KADETI

Za razliku od omladinaca, kadeti su odigrali samo jedan meč i u nedelju u Veterniku savladali Zemun sa 2:0.

Ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Pajović (Vojvodić), Kosić (Bogdanović), Nastić (Vukelić), Ivanić, Mejić, Slijepčević, Silađi (Golubović) , Preveden, Nedić (Milosavljević), Grahovac (Uzelac), Ilić (Kovačević).
Strelci za naše kadete bili su veznjaci Ivanić i Silađi.

Tokom cele utakmice se praktično igralo pred golom Zemunaca, pa je reprezentativni golman Pajović bio, praktično, nezaposlen. Uz strelce, u našoj ekipi su se istakli i Preveden i Ilić.

Kadeti trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli Kadetske lige Srbije sa utakmicom manje od trećeplasirane Crvene Zvezde, uz mogućnost da je prestignu u slučaju dobrog rezultata u toj zaostaloj utakmici. Raduje činjenica da se u ekipi nije osetilo odsustvo nekoliko standardnih igrača koji su igrali za omladince, a takođe da tim poseduje veliki fond kvalitetnih igrača.


MLAĐI KADETI

U okviru Kadetske lige Vojvodine, mlađi kadeti našeg kluba su gostovali u Kuli gde su, na žalost, poraženi sa 2:0. To je tek drugi poraz ove ekipe u prvenstvu, ali i dalje suvereno drže čelnu poziciju na tabeli sa 6 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Banat.

Najbolji igrač ove ekipe, vezista Dejan Meleg je pozvan u reprezentaciju sastavljenu od igrača koji su 1994. godište. Lepo priznanje za Dejana i verujemo da će ga, kao i prošli put kada je bio pozvan, u potpunosti opravdati.

Jedan od igrača koji se takođe ističe u ovoj ekipi je napadač Filip Klaić. On je prošle godine na jakom turniru za igrače ispod 16 godina u Budimpešti, bio proglašen za najboljeg napadača. U opisu njegovog radnog mesta, najznačajnije mesto zauzimaju golovi.


PIONIRI

U okviru Pionirske lige Vojvodine, naši pioniri su nastavili da pružaju odlične partije i u Kuli su savladali Hajduk sa 1:0. Jedini stelac je bio defanzivac Milan Makarić.

Pioniri suvereno zauzimaju prvo mesto na tabeli sa čak 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Banat. Sasvim je jasno da se radi o jednoj fantastičnoj generaciji.


IGRAČI NA POZAJMICAMA

Kada su u pitanju naši mladi igrači koji su pozajmljeni drugim klubovima, može se reći da tokom nedelje nije bilo, sa njihove strane, nekih spektakularnih partija, čemu su doprinele i nešto slabije igre njihovih klubova. Takođe, neki igrači nisu ni nastupili za svoje timove.

Miroslav Stevanović je u dresu banjalučkog Borca tokom nedelje odigrao čak dve utakmice i to veoma važne. Prvo je u sredu učestvovao u istorijskom plasmanu u finale Kupa BIH, nakon pobede protiv Slavije u revanšu sa 1:0, a zatim je u subotu učestvovao u porazu Borca od sarajevskog Željezničara sa 4:2 u derbiju celog prvenstva. Čini se da je Čupa (bio standardan na obe utakmice) malo pao u formi, jer nije pružio blistave partije, mada ni igra Borca u ta dva meča nije bila na nekom visokom nivou. Meč protiv Slavije je obeležilo taktičko nadmudrivanje, jer je Borcu odgovarao i rezultat 0:0 i gde je pobedonosni gol postignut posle sjajno odigrane kontre. U meču protiv Željezničara, Borac je odigrao slabo i srećom barem uspeo da postigne drugi gol u zadnjem minutu i tako obezbedi bolji međusobni skor u odnosu na Sarajlije. Međutim, Željezničar sada ima tri boda više i ukoliko sledeće nedelje slavi u Tuzli, biće ga veoma teško stići na tabeli. Ista ekipa je rival Borcu i u finalu Kupa.

Golman Damir Drinić i veznjak Danilo Sekulić bili su starteri u ekipi Proletera na gostovanju protiv Bežanije. Na žalost, ekipa sa Slane Bare je doživela debakl i izgubila sa 3:0, a svi igrači su potpuno podbacili u najgoroj partiji prvenstva osim upravo Damira Drinića, koji nije bio kriv ni za jedan gol i spasio je svoj tim još teže katastrofe.

Štoper Aleksandar Jovanović je odigrao ceo meč za Novi Sad protiv Novog Pazara i svoj zadatak je obavio dobro, jer je mreža " kanarinaca " mirovala.

Siniša Babić nije nastupio za Palić u Odžacima protiv ekipe Tekstilca, verovatno zbog suspenzije ili lakše povrede. Zato je prvi put starter u ekipi Palića bio Ilija Bulatović, ali nije se posebno istakao i bio je zamenjen. Davor Božović nije igrao. Palić je poražen sa 1:0 i ova ekipa je u lošoj rezultatskoj seriji, mada je očigledno svesno puštena ručna kočnica, jer više ne postoje šanse za prvo mesto.

Suvišno je već i spominjati da Damir Zeljko nije u planovima trenera Radničkog iz Sombora.

Ono što veoma iznenađuje jeste činjenica da Darko Ristić nije branio za Veternik na gostovanju Mladosti u Bačkom Jarku. Prednost je dobio iskusni Brojčin. Očigledno je da trener Veternika Cerović nema veliko poverenje u Ristića (iako nije imao povoda za tako nešto) i da mu šansu pruža samo na manje važnim utakmicama, a da na teškim gostovanjima poput Palića i Bačkog Jarka prednost ima Brojčin. Brojčinu na ruku idu i rezultati na tim utakmicama, jer je Veternik u subotu pobedio sa 2:1, a protiv Palića su mreže mirovale. Međutim, čudi želja Veterničana da Ristić dođe na pozajmicu, očigledno da im je bio potreban jedan bonus igrač više, za svaki slučaj ako se i neko drugi povredi. No, za razliku od Zeljka koji ne igra u Somboru, Ristić ipak povremeno čuva gol Veternika.


Tako je to bilo ove nedelje, a već u sredu skoro sve naše mlade igrače čekaju i vanredna kola i nove prilike za dokazivanje, a naravno i tokom sledećeg vikenda će biti veoma živo na mnogim terenima. Poželimo našim mladim momcima puno sreće.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...