Vesti / Kroz Grofov monokl / Subotnji osvrt na četvrtak

Subotnji osvrt na četvrtak17.04.2010. 13:52

Autor: Grof Žekula(4)
"Nema veza, daću ti dva komada glavom..."
"Nema veza, daću ti dva komada glavom..."
N

i dva dana nakon sjajne predstave u Beogradu ne stišavaju se ni strasti ni emocije, koje su kod svih navijača i simpatizera “Stare dame“ srpskog fudbala, izazvali njeni igrači i stručni štab, predvođeni “dirigentom“ Milanom Đuričićem, koji je hrabro i smelo najavio šta će se u četvrtak dogoditi na stadionu Partizana, i što je upravo to i obavljeno na jedan veličanstven način. Među svim ljudima kojima je crveno-bela boja u srcu, oseća se velika zahvalnost za sve što je ekspedicija Vojvodine uradila za 90 minuta bitke, koja je vođena u polufinalu Kupa, uz evidentni porast samopouzdanja, kada je bliska budućnost (čitaj: 5. maj i finale) u pitanju. Ponoviti ovako briljantno izdanje, biće obaveza iste ekspedicije, ali i naša želja, pa se konačno te (sve) stvari poklapaju, jer samo tako mi se možemo nadati uspehu kojim bi bio nagrađen 96-ogodišnji trud svih generacija, nama najdražeg Kluba.

Otuda i gorepomenuta zahvalnost – jer je obavljen krupan korak ka ostvarenju sna i to u trenutku kada je malo ko verovao i nadao se. Na našu sreću, verovali su oni koji su i najviše morali – Đumi i njegovi ratnici, koji su sve nas istinski obradovali petljom, hrabrošću i odvažnošću, što je i bilo preduslov maestralne predstave, koja ni u jednom trenutku nije ličila na dramu, već ozbiljnu komediju situacije (popularno – sitcom), u kojoj su nam srca bila ispunjena radošću, a nakon koje nam se osmeh vratio na lica. Nagrada za režiju ide Đumiju, a za “glumu“ svim momcima podjednako, jer su bili TIM i pokazali svima da samo tako mi od sada i treba da “postojimo“ u ovoj magičnoj igri sa loptom. Od starta je bilo jasno da ako mi budemo “KAO JEDAN“, protivniku sledi TRI. Pojedinci čine kolektiv, koji će uvek izaći kao pobednik, a na dobro svakog pojedinca, samog Kluba i naravno nas, koji “dišemo“ za FK Vojvodinu!

Đumi je, na konfereciji pred utakmicu, rekao da ga NE ZANIMA s kim će Vojvodina IGRATI u finalu, a da će u startnoj postavi biti Novaković i da će igrati samo oni koji i VERUJU u uspeh. Ovo drugo kao vizija, rezultiralo je ovim prvim – MI IDEMO U FINALE! Njegova pretpostavka i jasno izrečena tvrdnja da ćemo POBEDITI Partizan, krunisana je novom – “POBEDIĆEMO I ZVEZDU U FINALU“. Hrabrost je vrlina, sada videsmo da je poseduje cela ekipa. To je čvrst temelj za neku novu, lepršaviju, borbeniju, efikasniju...FK Vojvodinu! Nju i čekasmo...

HVALA Vam što smo se mi radovali, a oni tugovali (kraj komentara na RTS-u glasi “Fudbaleri Partizana su se predali“). Vi to učiniste, primoravši ih na to svojom dominacijom, penetracijom, kohabitacijom, okupacijom, pa je i logično što je usledila njihova KAPITULACIJA! Čarobno veče je samo rezultat toga, jer ste pokazali da nije isto ŽELETI i URADITI nešto, ali da se jedno na drugo nadovezuju. Iskoristili ste trenutak da potvrdite da pravda ponekad mora biti glasna (nepriznat čist gol na nedavnom prvenstenom meču, kao i sve “stvari“ iz prošlosti). Neka znaju da smo bolji i da njihovi navijači mogu da gledaju od sad košarku i vaterpolo, jer u fudbalu smo ispred njih. To neka i ostane tako, a hoće ako se na svakom meču budemo ponašali ISTO!

Sedam šutava, svih sedam u okvir i tri u mreži, svedoče o toj našoj dominaciji. Niste se uplašili (a to od Vas i tražismo) i to je ključ uspeha. Ako je svaka utakmica priča za sebe, ova ostaje upisana krupnim slovima na stranicama naše prebogate istorije, a služiće kao podstreh za buduće megdane. Petog maja, valjalo bi sve ovo krunisati osvajanjem trofeja, koji sanjamo kako stoji u našim vitrinama. Ovako “junački“ još jednom i eto nama njega na mestu, na kome se skupila višedecenijska prašina, koju će pehar, ipak, zaseniti svojom blistavošću.

Zato će i nas koji Vas bodrimo biti sve više i više, jer naš dolazak neće biti obaveza, već čast. To se zaslužuje ponašanjem i jasnim činjenjem da težite da pokažete i date sve od sebe. To videsmo prekjuče, to hoćemo i ubuduće. Zato Vam i HVALA na svakom golu, asistenciji, zaustavljenom protivničkom napadu, zarađenom i iznuđenom kartonu, za svaki dobijeni duel, svaki zadati i dobijeni udarac, trud koji ste uložili, za POBEDU i EUFORIJU na tribini na kojoj smo bili, kao i u našem Gradu.

HVALA Vam na tome što prirediste jedno od najlešpših fudbalskih večeri u našim životima. Reprizu ove predstave (karte smo rezervisali i za put se pripremamo) očekujemo za tačno 18 dana. Do tada, održavajte redovne probe kad god istrčite na teren, a u budućnosti samo lagano ponavljajte “na bis“!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...