Vesti / Utakmice / Partizan - Vojvodina 1:3

Partizan - Vojvodina 1:315.04.2010. 18:06

Autor: fkv.com team(44)
U

polufinalu Lav Kupa Srbije, Vojvodina je u Beogradu savladala Partizan sa 3:1.

Voša je povela u 38. minutu. Posle centaršuta Tadića, Mrđa je bio viši u skoku od svog čuvara i doveo Vošu u vođstvo 0:1!

Na 1:1, u 45. minutu, izjednačuje Petrović koji je sa dvadesetak metara pogodio Brkićev levi donji ugao.

U prvih 45 minuta viđena su i dva žuta kartona. Prvi karton je zaradio Karan u 25. minutu fauliravši Mijića u želji da prekine igru pošto je na drugoj strani na zemlji ležao Đurovski. Tri minuta kasnije, žuti karton je dobio i Vulićević posle starta na Partizanovoj polovini.

U poluvremenu Ilića je zamenio Moreira, a Tomića Diarra.

U 48. minutu novi gol Mrđe, ponovo glavom i ponovo na centaršut Tadića ovog puta posle slobodnog udarca. 1:2!

U 53. minutu velika šansa za Partizan. Kleo je šutirao glavom ali je Brkić fantastičnom odbranom "izvadio" loptu iz rašlji.

Bomba u 59. minutu!!! Na dodavanje Medojevića, sa dvadesetak metara, iz punog trka Đurovski je zakucao loptu u Božovićevu desnu stranu 1:3!. Zbog skidanja dresa Đurovskom je, pored gola upisan i žuti karton.

U 62. minutu, Davidov se revanširao Vulićeviću za žuti karton, postavivši i u tom segmentu igre, rezultat 1:3.

U 66. minutu Mijića menja Vašington a Đurovskog Merebašvili, u 85. minutu povređenog Mrđu menja defanzivac Đurišić a u nadoknadi vremena Smiljanić je zamenio Novakovića.

Partija sezone u Meču sezone! Vojvodina se ovom pobedom plasirala u finale, gde je čeka Crvena zvezda, ali i najverovatnije obezbedila učešće u UEFA Cupu sledeće sezone. Finale se igra 5. maja na istom stadionu.

Vojvodina: Brkić, Vulićević, Karan, Pleč, Tumbasević, Medojević, Ađuru, Novaković (90' Smiljanić), Đurovski (66' Merebašvili), Tadić, Mrđa (85' Đurišić).

Partizan: Božović, Lazevski, Lomić, Jovanović, Stanković, Petrović, Tomić (45' Diara), Davidov, Ilić (45' Moreira), Mijić (66' Vašington), Kleo.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...