Vesti / Crveno-bela planeta / Igra Voša

Igra Voša14.04.2010. 03:45

Autor: limanfkv(0)
www.firma1989.com
www.firma1989.com
A

prilsko sunce kao da je probudilo igrače škole FKV iz zimskog sna. Golovima su se pokazali Krasić, Vukelja, Vještica, Francišković, Olah, Bošković..., a odlične partije pružili su i ostali koji su dobili šansu. Ostaje samo da aprilsko sunce zasija i u četvrtak. Nad stadionom "onih". Zasija, i konačno razbudi medvede u svetom crveno-belom dresu , pa da u petak zorom iščekujemo isto to sunce, svi zajedno, mamurni od sponzora tog takmičenja.


RUSIJA

Alania Vladikavkaz [1 - 3] CSKA Moscow
45' [0 - 2]M. Krasic

Miloš Krasić igrao je svih 90 minuta u novoj pobedi CSKA. Moskovljani su odlično otvorili utakmicu, već u 5. minutu nakon slobodnog udarca pojačanja Marka Gonzalesa odbijenu loptu od prečke Giljermo je pretvorio u pogodak. Do 45. minuta nije bilo većih uzbuđenja, a kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Brazilac je pored gola upisao i asistenciju kraj svog imena. Fantastičnim dugačkim pasom pronašao je Krasića koji je svojom brzinom izbacio najpre čuvara, a zatim i golmana domaćih i rutinski završio akciju. U drugom poluvremenu najbolje šanse crveno-plavih bile su nakon prekida koje je odlično izvodio Krasa. Najpre je Giljermo pogodio stativu, a u 70. minutu, igrač domaćih Gnago, nakon kornera igrao je rukom i zaradio drugi žuti karton. Džagoevu je ostalo samo da „sa kreča“ potvrdi pobedu koja je Moskovljane dovela na deobu drugog mesta sa Zenitom.

Sibir Novosibirsk [2 - 4] Anji Makhachkala

Nova pobeda Anži Makhačkale.Mitar Peković igrao je svih 90 minuta i na ovom meču, a ostaje nejasno da li je postigao autogol na ovoj utakmici, pošto se na snimku ne vidi da li je do lopte pre stigao Mitar ili napadač domaćina. Anži je fantastično otvorio utakmicu i sa dva gola prednosti otišao na odmor. Na startu drugog dela već je bilo 3:0. Tada dolazi do naglog opuštanja i Sibir za kratko vreme postiže dva pogotka, al’ i zarađuje dva crvena kartona, pa je Anži izdržao pritisak.

Rostov [2 - 1] Amkar Perm

Predrag Sikimić (Amkar) nije bio u kombinaciji za ovaj meč.

II LIGA

FC Salyut Belgorod [0 – 0] Volga Nyzhnyi

Joca Tanasijević igrao je svih 90 minuta. Salut se značajno pojačao, klub ima najviše ambicije, tj. put u prvu ligu, ali će to biti veoma teško jer ima dosta ekipa sa sličnim ambicijama. Intervju našeg bivšeg kapitena možete videti na forumu u odeljku "Crveno-beli spomenar".

FC Krasnodar [2 - 1] Shinnik Yaroslavl
28' [0 - 1]M. Vještica (pen.)

Novo kolo, novi jedanaesterac za Šinjik, novi pogodak Milana Vještice. Igrao je svih 90 minuta. Iako je njegov tim vodio, u nastavku nakon isključenja Milanovog saigrača, dolazi do velike dekoncentracije i domaća ekipa za samo dva minuta preokreće rezultat u svoju korist.


ŠPANIJA

Malaga [1 - 2] Sevilla

Milan Stepanov (Malaga) i dalje se oporavlja od povrede.

II LIGA

Levante [2 - 0] Salamanca

Ranko Despotović u igru je ušao u 65. minutu. I pored značajno bolje igre u napadu Salamake, i ovoga puta je zatajila realizacija. Prosto je nevervatno da su u nekoliko navrata promašivali loptu na samo metar-dva od gola. Vrhunac je bila greška golmana Salamanke za 2-0 kada je nakon lošeg ispucavanja primio pogodak sa četrdesetak metara. Salamanka je porazom dospela u opasnu zonu.


UKRAJINA

Tavriya Symferopol [0 - 1] Zorya

Slobodan Marković (Tavrija) igrao je svih 90 minuta u drugom uzastopnom porazu njegovog tima. Očajna partija Tavrije, Zorja je zaslužila i ubedljiviju pobedu.


MAĐARSKA

Kaposvar [1 - 0] Vasas Budapest
3' [1 - 0]L. Olah

Lorant Olah (Kapošvar) igrao je svih 90 minuta i postigao jedini pogodak na meču. Kod gostiju istu minutažu upisao je Saša Dobrić.

Videoton FC [1 - 0] Nyiregyhaza

Ilija Radović (Videoton) presedeo je meč na klupi. Kod gostiju u sastavu nije bilo Milana Davidova, najverovatnije zbog povrede.


NEMAČKA

Hertha BSC [0 - 1] Stuttgart

Gojko Kačar zamenjen je u 66. minutu pri rezultatu 0:0. U prvom poluvremenu imao je odličnu asistenciju za svog napadača Ramoša, ali je Leman bio bolji. 15 minuta pre kraja Kakau je verovatno poslao Hertu u drugu ligu… U medijima se pojavila informacija da je Juventus spreman da izdvoji 6 miliona eura za našeg Gojka, pa nije nerealno da ga sledeće sezone gledamo u seriji A.


GRČKA

PAOK Saloniki [1 - 0] Kavala

Savo Pavićević (Kavala) igrao je svih 90 minuta u novom porazu Kavale. Došlo je do krupnih promena u Kavali. Predsednik kluba, nezadovoljan rezultatima, značajno je smanjio plate gotovo svim igračima, a mnogima je dao i odrešene ruke. Od 7-8 igrača koji su napustili klub, nalaze se i Ivan Gvozdenović, kao i Aleksandar Popović koji se vratio u Novi Sad gde trenira i, kako kaže, vaga ponude iz inostranstva.


ITALIJA

Fiorentina [2 - 2] Inter Milan

Vlada Avramov nije bio u kombinaciji za meč.

Sampdoria [1 - 0] Genoa

Golom Antonija Kasan Sampdorija je dobila gradski derbi, a mladi Danijel Aleksić nije osetio čar derbija.


TURSKA

Antalyaspor [1 - 3] Istanbul Buyuksehir

Radoslav Batak (Antalija) nije igrao.


HOLANDIJA

FC Twente Enschede [2 - 0] SC Heerenveen

Igor Đurić (Herenven) nije igrao.


BELGIJA

Standard Liege [3 - 0] Germinal Beerschot

Milan Lane Jovanović (Standard), najverovatnije budući igrač Liverpula, nije igrao.


SLOVENIJA

Nova Gorica [2 - 3] NK Domzale

Dragan Žilić nije branio gol Gorice ni u ovom kolu.


CRNA GORA

Petrovac [1 - 2] Grbalj Radanovici
3'[0 - 1]Boskovic
58’[1 - 2]Franciskovic (pen.)

Kao i prošlu i ovu utakmicu obeležila su dva naša bivša igrača i , opet su bili strelci. Ivan Bošković dao je gol za vođstvo,a Ivica Francišković postigao je , sa penala, gol za novu pobedu Grblja.


MOLDAVIJA

FC Sheriff [1 - 0] FC Olimpia

Žarko Korać (Šerif) u igru je ušao u 80. minutu.


FRANCUSKA

Nimes [0 - 1] Clermont Foot

Miodrag Stošić (Nim) igrao je svih 90 minuta.Vladimir Buač (Nim) nije bio u kombinaciji za meč.


BIH

Borac Banjaluka [3 - 1] Slavija Sarajevo
6'[1 - 0]L. Vukelja
73'[3 - 1]L. Vukelja

Ljubiša Vukelja u bratskom Borcu dobrano iskorišćava drugu šansu. Ovaj put stradala je Slavija, a dva pogotka postigao je upravo Vukelja. Miroslav Stevanović standardno je odigrao čitavu utakmicu. Oba igrača Džimi Marić izveo je u pred kraj meča da pokupe zaslužene aplauze sa banjalučkog “Batterfly”-a. Dragomir Vukobratović nije igrao.

Borac se nalazi na odličnom putu ka isponjenju snova Lešinara – Borcu u Evropi. Braću, kao i nas, ovih dana očekuje polufinale kupa u kome brane 2:2 iz prve utakmice, upravo protiv Slavije. Ostaje nam samo da im poželimo sreću i da u četvrtak veče zajedno slave Banja Luka i Novi Sad.


JERMENIJA

Ulisses [2 - 2] Banants Yerevan

Darko Lovrić igrao je svih 90 minuta.


LITVANIJA

Suduva [0 - 0] Banga Gargzdai

Judžin Sepuja nije branio boje Suduve.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...