Vesti / Aktuelno / Počinje nedelja odluke

Počinje nedelja odluke09.04.2010. 16:07

Autor: Grof Žekula(6)
Osaka je prošlost, idemo na Karaburmu - PO POBEDU!
Osaka je prošlost, idemo na Karaburmu - PO POBEDU!
U

nedelju od 14h (samo Radio Novi Sad, a ne i Arenasport, iako je to bilo najavljivano, za one koji ne budu putovali u Beograd), fudbaleri Vojvodine će na Karaburmi, protiv domaćeg OFK, započeti nedelju “mečeva odluke“ (u četvrtak Kup, u sledeću nedelju meč sa Spartakom), kojima će jasno staviti do znanja svima, da li i koliko vrede, te da li je ova sezona još jedna od onih koju ćemo okarakterisati kao “promašenu“, ili ćemo je staviti na pijadestal onih kojih se rado prisećamo. Gledajući prvenstvenu lestvicu, dva vezana duela sa timovima koji su “pobedu“ ispred nas, pa samim tim i u prednosti koja je itekako nadoknadiva, te polufinale Kupa, u “sendviču“ ta dva nedeljna okršaja za treću poziciju, kao meč, za koji nas svi u omiljenom Klubu uveravaju, da je primaran, jer tom pobedom, možda i otvaramo vrata Evrope i pre nego što to možemo (i učinimo) kroz ligaško takmičenje.

Bilo je šta je bilo, jedan ogroman i dugotrajan loš period je iza nas, a po narodnoj “da posle kiše, dolazi sunce“, trebalo bi zaključiti da je neki red, da se i nama, navijačima i simpatizerima “Stare dame“, to sunce bar malo osmehne, te da u nedelji koja sledi, ispijamo značajne količine sponzora oba takmičenja u kojima ćemo se nadmetati, iz radosti, nikako tuge, jer nam je nje i previše u ovoj sezoni.

Pred meč 23. kola JSL i gorepomenutog gostovanja u severo-istočni deo Beograda, a na stadion koji je neposredno uz Bogoslovski fakultet, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, medijima su se obratili šef struke Milan Đuričić i dva igrača koja su obeležila putešestvije nacionalnog tima na Daleki istok – kapiten Dragan Mrđa i Željko Brkić. Sva trojica stoje na istom stanovištu da nas čeka težak zadatak, tvrda i neizvesna utakmica, ali da samo pobeda dolazi u obzir i da se samo o njoj i razmišlja.

Milan Đuričić je naglasio da je utakmica veoma važna u borbi za treću poziciju na tabeli, da je u Novom Sadu u prvom delu sezone bilo 0:0, pa se mora razmišljati o tome da se napravi rezultat koji garantuje bolji međusobni skor, kako bi naš Klub bio u prednosti ukoliko od njega bude zavisio plasman na kraju sezone. “Ekipa OFK igra veoma agresivno, dobro stoji na terenu i vrlo je disciplinovana, pa ako u svim ovim segmentima budemo parirali, na površinu će izbiti kvalitet, koji je nesumnjivo na strani Vojvodine, pa jedino tako i možemo do pozitivnog ishoda na ovom meču“, završio je Đumi.

Dragan Mrđa se nadovezao da bi sve sem pobede i bilo razočarenja za sve u Klubu i za njegove navijače, čiju podršku očekuje i na Karaburmi. “Obaveza nam je da damo i 150% svojih mogućnosti, upišemo trojku na kontu i vratimo Vojvodinu na treću poziciju prvenstvene lestvice“, dodao je kapiten Dragan, uz konstataciju da se najviše “plaši“ lošeg kvaliteta terena, na kom će u nedelju biti odigran meč.

Željko Brkić je kratko rekao da ne smemo ni po koju cenu podceniti suparnika (imaju četiri pobede na prethodnih pet mečeva u prvenstvu), da nam to ne dozvoljava ni pogled na tu istu tabelu i na bodovni saldo oba nedeljna takmaca, ali da očekuje potpuno otvorenu borbu, u kojoj su, kladioničarskim rečnikom rečeno, sva tri znaka u “opticaju“. “Na Karaburmi tradicionalno teško osvajamo bodove, pa moramo značajno pojačati zalaganje na meču i od početka istog nametnuti naš ritam igre, kako bi na taj način i došli do povoljnog rezultata“, zaključio je “Ja putujem u Afriku na SP“ Brka.

Teška nedelja očekuje naše prvotimce, a ovo gostovanje samo nameće obavezu da treba napraviti dobru uvertiru pred Kup. Još davno, krajem oktobra prošle godine, doneli smo poslednja tri boda sa tuđeg terena (9. kolo; meč u Subotici), a samo sa još jednog u međuvremenu bod (iz Jagodine u 11. kolu) – na svim ostalim utakmicama od tada, bili smo i više nego uviđavni gosti koji su bodove olako ostavljali domaćinima. Red je da se u nedelju i četvrtak u Novi Sad vratimo sa pesmom, bodovima na kontu i plasmanom u, toliko željeno, finale Kupa.

Momci – na Vama je da pokažete šta znate, našu podršku imate.
Izvolite nas uveriti da ste dovoljno hrabri da učinite gorepomenuto!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...