Vesti / Mlađe kategorije / Bez mnogo uzbuđenja!

Bez mnogo uzbuđenja!06.04.2010. 11:37

Autor: ICE(7)
Z

a razliku od proteklog vikenda, za vreme ovog prazničnog, nije bilo puno uzbuđenja što se tiče mlađih sekcija našeg kluba i mladih igrača koji se nalaze na pozajmicama u drugim klubovima. U osvrtu na odigrane utakmice, akcenat je stavljen na igrače koji su na pozajmici, mada i tu materijala za neki širi opis gotovo da i nema jer pojedini igrači nisu ni igrali, a drugi su učestvovali u nešto slabijim partijama svojih ekipa.


OMLADINCI:
Treba napomenuti da su dva meča između omladinaca Rada i Vojvodine i kadeta pomenutih klubova odložene zbog brojnih reprezentativnih obaveza igrača ova dva kluba.

Vošini omladinci i dalje se nalaze na šestom mestu Omladinske lige Srbije sa bodom zaostatka od pomenutog Rada, ali sa već, sasvim solidnim minusom, u odnosu na četvrtoplasiranu ekipu OFK Beograda. Već duže vreme je jasno da u ovoj sezoni ne treba očekivati neki značajniji plasman naših omladinaca-ekipa je pretrpela brojne promene igrača, pa se postavlja pitanje da li je bar ispunjen cilj gledano iz ugla promocije određenih igrača i njihovog stasavanja za seniorski tim? Logičan odgovor je da ni taj cilj nije ispunjen, jer za omladinsku reprezentaciju Srbije igra samo mladi Šušnjar, a ostali igrači i ne mogu trenutno posebno da se istaknu, jer u ekipu su vraćeni prvotimci iz seniorskog tima Mudrinski, Katai i Mitošević koji su izlazno godište za ovaj uzrast takmičenja. Naravno da oni zauzimaju, trenutno, mesto igračima koji su godinu dana mlađi od njih i koji bi upravo sada trebali da se dokazuju na ovakvim utakmicama. Što se tiče pomenute trojice igrača, teško je verovati i da oni imaju puno motiva da nastupaju u takmičenju koje su napustili još pre skoro godinu dana i nakon toga jesenju polusezonu igrali na pozajmicama u seniorskim ekipama klubova iz nižih rangova, gde su ipak nastupali na jačim mečevima nego što je to sada slučaj.

Ipak, par igrača se svakako istaklo tokom sezone, jesenas je to na primer bio veznjak Siniša Babić, ali on više nije tu-pozajmljen je Paliću. Mladi levi bek Danijel Faber možda je i najviše skrenuo pažnju, ima kontinuitet nastupa za naše omladince, a s obzirom na poznate probleme seniorskog tima Vojvodine sa levim bekom, dobio je šansu da im se priključi. Na žalost, još nije debitovao za prvi tim.

Mladi štoper Vladimir Kovačević je skoro celu jesen bio povređen, sada se oporavio i ustalio u odbrani omladinaca, a od stratega prvog tima Milana Đuričića dobija povremeno šansu da zaigra na prijateljskim utakmicama protiv nižerazrednih ekipa. Opšti je utisak da se radi o veoma talentovanom defanzivcu koji bi veoma brzo mogao da popuni neke praznine u Vošinoj odbrani, no vreme će pokazati da li će tako i biti.

U odnosu na ostale igrače,ističe se još kapiten omladinaca Dejan Milićević, ofanzivni vezni. I on je dosta kuburio sa povredama, tako da ga nije baš toliko često bilo u timu.

Sve u svemu,mora se priznati i to da su naši omladinci često igrali u izmenjenom sastavu, ali da je takva situacija i normalna u ovoj uzrasnoj kategoriji svih iole jačih klubova.


KADETI:
Kadeti Vojvodine zauzimaju trenutno treće mesto na tabeli Kadetske lige Srbije sa, ipak velikim, zaostatkom od 8 bodova u odnosu na vodeće Partizana i Teleoptik.

Međutim, reč je o veoma talentovanoj generaciji (igrači rođeni 1993. godine) koja je do sada pružila dosta kvalitetnih partija. Iz njihovih redova dolaze i četvorica trenutnih kadetskih reprezentativaca Srbije, golman Pajović, te Poletanović, Radoja i Jovanović, a tu je i povremeni reprezentativac Mejić, koji je dosta kuburio sa povredama. Kadeti su zadnja dva meča odigrali bez četvorice reprezentativaca i to sa polovičnim učinkom. Nameće se utisak da u klubu ne poklanjaju dovoljno pažnje takmičarskom učinku kadetske ekipe, tako da je dosta utakmica olako izgubljeno jer se igralo u okrnjenom sastavu. Nije jasno i to zašto nije traženo odlaganje zadnje dve utakmice, kada je zbog broja reprezentativaca klub na to imao pravo!

U svakom slučaju u budućnosti treba očekivati dosta od naših kadeta, pogotovo kada se uzme u obzir da je njima već sada pridodat najbolji igrač mlađih kadeta Bojan Nastić (1994. godište). Ruku na srce, treba reći i da od četvorice naših reprezentativaca, samo je golman Pajović standardan u prvoj postavi našeg nacionalnog tima.


MLAĐI KADETI:
Mlađi kadeti Vojvodine su tokom nedelje pobedili na svom terenu vršnjake iz Inđije sa 4:0 (poluvreme 2:0), a strelci su bili Ferati, Aleksovski, Krasin i Maleta.

Oni se takmiče u kadetskoj ligi Vojvodine sa ekipama koje imaju godinu dana starije igrače (u Kadetskoj ligi Srbije osim Voše nema nijednog vojvođanskog kluba) i može se reći da odlično guraju, jer trenutno zauzimaju prvo mesto ispred Banata i kluskog Hajduka.

Ipak, pohvale treba izreći sa rezervom, jer većina jačih vojvođanskih klubova nema neke preterano razvijene mlađe kategorije. Nekada je Vojvodini tu najveći rival bio Proleter, ali znamo svi kakva je sudbina zadesila ovaj, nekad davno, uzorni sportski kolektiv.

U redovima mlađih kadeta ističu se reprezetativci nacionalnog tima istog uzrasta, Dejan Meleg i Bojan Nastić. Nastić je već pridodat i timu starijih kadeta našeg kluba.


PIONIRI:
Pioniri Vojvodine (igrači rođeni 1995. godine) u okviru Pionirske lige Vojvodine, savladali su takođe tokom nedelje na svom terenu vršnjake iz Inđije sa 4:0 (poluvreme bez golova), a strelci su bili Pankov, Joksimović, dok je dva gola postigao Spremo.

Ove momke treba zaista pohvaliti jer se nalaze ubedljivo na čelu Pionirske lige Vojvodine sa čak 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Banat.


IGRAČI NA POZAJMICI:
Vreme je da malo pažnju skrenemo na naše mlade igrače koji su trenutno na pozajmicama u drugim klubovima.

Nakon blistave partije prošlog vikenda u dresu banjalučkog Borca protiv Zvijezde iz Gradačca, Miroslav Stevanović se uklopio u opšte sivilo svoje ekipe koja je teško poražena sa 3:0 na gostovanju Zrinjskom u Mostaru. Popularni "Čupa" je odigrao celu utakmicu, ali ni po čemu se nije istakao, što je uostalom bilo i teško kada njegova ekipa nijednom nije ozbiljnije zapretila protivničkoj mreži. Loš rezultat Borca koji ih baca na deobu prvog mesta sa Željezničarom, međutim bolji raspored do kraja u odnosu na Sarajlije, im daje za pravo da se nadaju osvajanju titule, ali igra mora biti znatno bolja nego što je to bio u slučaj u Mostaru.

Danilo Sekulić, vezni igrač koji je na pozajmici u komšiluku, u Proleteru sa Slane Bare, ovoga vikenda zbog suspenzije nije učestvovao u porazu svoje ekipe u Zemunu od 4:2. Međutim, još se priča o njegovoj partiji proteklog vikenda kada je praktično srušio favorizovanu Inđiju i bio igrač utakmice. Nadamo se da će nastaviti u istom stilu. Proleter inače zauzima peto mesto na tabeli Prve Telekom lige Srbije i ima čak šansu da se bori za Superligu.

Visoki i stameni štoper Aleksandar Jovanović koji je na pozajmici u Novom Sadu, propustio je meč na domaćem terenu protiv niškog Radničkog. Iako je prošle nedelje igrao protiv lidera Kolubare u Lazarevcu, ovaj put ga je zamenio Josimov koji protekle nedelje nije igrao zbog suspenzije. Novi Sad se inače nalazi u sredini tabele Prve Telekom lige Srbije.

Iznenađujuće, bivši treći golman naše prve ekipe, a trenutno prvi golman Veternika (gde je na pozajmici), Darko Ristić, nije branio u derbiju kola protiv Palića na gostovanju. Zamenio ga je između stativa, takođe naš bivši golman, iskusni Brojčin. Nejasni su razlozi zašto je to tako bilo, verovatno su razlozi taktičke prirode. U tri prethodne utakmice na golu Veternika, Ristić nije primio nijedan gol.

Za Palić standardno od početka drugog dela sezone u veznom redu nastupa Siniša Babić i pruža sasvim solidne partije. Međutim, do sada se nije posebno istakao, a isti slučaj je bio i na subotnjem derbiju sa Veternikom koji je završen bez golova. Bila je to tvrda utakmica, bez puno prilika.

Dva Nikšićanina na pozajmici u Paliću, Bulatović i Božović nisu dobili priliku da igraju, a Božović do sada nije čak ni debitovao. Jasno je da ova dva igrača ni u kom slučaju ne predstavljaju nikakvu budućnost i perspektivu za FK Vojvodinu.

Omladinac Zeljko koji je na pozajmici u prvoligašu Radničkom iz Sombora, do sada još nije dobio šansu da debituje i postavlja se pitanje opravdanosti ustupanja ovog igrača Somborcima.


Sve u svemu, iza nas je ne baš bogat fudbalski vikend što se tiče naših mladića, ali nema sumnje da će već sledeće nedelje biti sasvim drugačije. Fudbaleri koji su na pozajmici u ekipama Prve lige Srbije i Srpske lige Vojvodina, već u sredu će imati priliku da zabeleže nove nastupe u okviru vanrednih kola.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...