Vesti / Aktuelno / DOSTA JE!!!

DOSTA JE!!!29.03.2010. 11:06

Autor: Mi smo još Tim(13)
Očekujemo izvinjenje!
Očekujemo izvinjenje!
P

oslednja tri eksera u sanduk, u kome odavno leži “Stara dama“, zakucali su fudbaleri C.zvezde, a momci koji su obukli nama najdraži dres, svesrdno su im pomogli u tome. Neka im je i zato na čast. Ostaće zabeleženi u našoj istoriji kao tim (ako se to tako više može i nazvati) sa jednom od najlošijih serija i utakmica u kojima ne možemo da stignemo ni do boda. Eto prilike za vikend, kada na “Karađorđe“ stiže BSK iz Borče!

Šta da od Vas očekuje prosečan navijač ili simpatizer Kluba koji su podržavali i neki stariji iz naših familija, a sutra to treba da čine i naša deca i unuci? NIŠTA, pa neka vas i ne čudi što je sve manje onih koji žele da daju sve na ovom svetu za vas, jer Vi ne uzvraćate ništa. Tako ljubav ne može da se održi, jer po sistemu stvari ona mora biti OBOSTRANA, a vaše NEZALAGANJE i NEBRIGA na zelenom pravougaoniku je dokaz da imate takav isti odnos i prema nama. Dolazimo u situaciju, da će mnogi, zbog neuzvraćene ljubavi, napustiti taj parafilijski (bol sama po sebi dovoljna za dostizanje vrhunca) odnos, jer smo gospodski i džentlmenski nastrojeni, a to nam je, za razliku od vas, ostalo od tih naših, gorepomenutih predaka! Naravno, želimo da to pređe i na potomke...

SVI NAM ŽELE ZLO – neistina, jer ga najviše želimo sami sebi. Kako drugačije objasniti sve što se dešava od kraja jeseni pa do sad? Utakmica je živi primer koliko kolektiv, ako je iznad pojednica, pomaže i njemu samom – juče je Cz pomogla Lekiću (osam kola bez gola, juče dva) i Stamenkoviću da se nađu na budućem Antićevom spisku, jer tamo neće biti Mrđe i Brkića (njima nije imao ko da “pripomogne“ ili nije želeo?) pa neka nas i ne čudi kada taj spisak (onaj za SP, ne za prijateljsku utakmicu sa Japanom) bude objavljen, jer bolje i NISMO (tj NISU) zaslužili.

Zašto i putujemo na utakmicu, kada smo mogli ostati kod kuće i izgubiti 3:0? Trening koji bi bio održan za to vreme, bio bi znatno jačeg intenziteta i od višestruke koristi za neke. Ovima drugima, koji ne zadovoljavaju ni standarde "Radničkih sportskih igara", i onako NIJE mesto ni na treningu, a kamoli na terenu. Nema sa njima daljeg rada – DANAS im se zahvaliti na svemu i reći jasno “Zbogom“. Čekati kraj sezone – biće dokaz samoubilačkih namera onih koji taj “prljavi“ posao treba da obave! Jer ako ste se “uplašili“ atmosfere na Marakani, kako vi mislite da sutra zaigrate u Evropi, gde je i tri puta više gledalaca? Za vas je šah, a ne fudbal. Mada, kada su onomad pitali Kasparova kako trenira da bi postao šahovski svetski prvak, odgovorio je da dnevno trči 10 kilometara – TAKVOG KOD NAS NEMA!

Neprelazna odbrana, kreativan vezni red i efikasan napad...Mi nemamo ni odbranu (a ne neprelaznu), vezni red (a ne kreativan), ni napad (a ne efikasan). Kako da igramo bilo šta? Sve taktike ovoga sveta bi pale pred ovom ispraznošću našeg sastava. “Timski duh“ – šta je to? “Pobednički mentalitet“? Bilo kakav duh i mentalitet bi za početak bili dovoljni.

Vređanje našeg racionalnog dostojanstva, E TO POSTOJI i vidljivo je na svakom koraku (tačnije – na svakoj utakmici). DOKLE? Do onog trenutka dok ne kažemo jasno i glasno da je DOSTA! Ako ne uspeš u planiranju, ti si u stvari planirao da ne uspeš!

ZATO - DOSTA JE!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...