Vesti / Utakmice / Skinuti Zvezdu i ućutkati Marakanu

Skinuti Zvezdu i ućutkati Marakanu27.03.2010. 07:53

Autor: Grof (6)
"Kao Tim do uspeha"!
"Kao Tim do uspeha"!
P

osle dva vezana poraza, jednog potpuno zasluženog i ovog drugog, koji ne da nije, već je direktno krojen od “ljudi u crnom“ (ili crno-belom?), fudbalere Vojvodine čeka ni malo lak zadatak – sve to naplatiti na gostovanju vodećem timu domaćeg prvenstva!

U nedelju (18:45h), a nakon duela na “Karađorđu“ sa jednim, “Stara dama“ ide na noge drugom klubu iz istog grada, a tamo će imati samo jednu obavezu – ponoviti igru iz drugog dela meča sa Partizanom i od starta pokušati što agresivnije “napasti“ svaki pedalj terena.

Da im je to i namera, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku uveravali su nas šef struke Milan Đuričić i dva najbolja i napožrtvovanija igrača na prethodnom meču (a i na mnogim drugim) Slobodan Medojević i Janko Tumbasević, koji su bili i jednoglasni u stavu da nas čeka težak i zanimljiv duel, ali da ako budemo delovali kao Tim od prvog sudijskog zvižduka, u Novi Sad se ne vraćamo praznih ruku.

Milan Đuričić je još rekao da je ovo treća utakmica u roku od osam dana, da jednostavno nemamo drugu opciju nego da idemo na pobedu, a da će upravo zbog toga biti važan naš “ulazak“ u meč koji od starta mora biti dominantan, poput onog početka drugog poluvremena u sredu. “Očekuje nas duel sa prvoplasiranim timom na tabeli, ali mi se čini i protivnik sa kojim možemo lakše da izađemo na kraj, nego što je to bilo u meču sa Partizanom. Celokupnoj fudbalskoj javnosti se predstaviti u najboljem svetlu, je nešto što treba učiniti, a to možemo samo ako budemo “disali kao jedan“. Moramo i značajno više šutirati sa distance i time opteretiti gol protivnika, jer samo tako i možemo doći do trijumfa“, dodao je Đumi, uz konstataciju, da će zbog dobre partije u sredu koja je krunisana golom i činjenice da Merebašvili nije uspeo da se u potpunosti oporavi, priliku da zaigra od početka dobiti Mario Đurovski. “Bilo bi neodgovorno sa moje strane da ne nagradim njegov trud u prethodnom periodu“, završio je Đuričić.

Slobodan Medojević je naglasio da je utakmica koja predstoji podjednako važna za oba rivala, ali da Vojvodinu ne treba da zanima niko drugi do nje same i da će ona, do uspeha u nedelju doći ako dobije bitku na sredini terena i ako uspe da u samoj završnici odigra tečnije i brže. “Samo ako budemo verovali u sebe i svoje mogućnosti, mi već imamo prednost koja će nam i omogućiti da se sa osmehom vratimo u Novi Sad“, dodao je Meda.

Janko Tumbasević je rekao da nas očekuje teško gostovanje, ali da svi imaju obavezu da se oduže Klubu i navijačaima za prethodni period. “Nedostatak sreće bio je prisutan na prethodnim mečevima, pa je red da nam se to sad i vrati. Uz maksimalan pristup svakog pojedinca, očekujem da nakon utakmice upišemo trojku na tabeli“, dodao je Janko koji je istakao da mu ne smeta na kojoj poziciji igra, jer je šef taj koji o tome odlučuje, a da je On kao profesionalac spreman da ispoštuje svaki zadatak i da se u potpunosti prilagodi poziciji na terenu. Na njegove reči se nadovezao trener istakavši da Tumbu smatra istinskim junakom meča sa Partizanom jer je pokazao stav, karakter i fudbalsko znanje, koje i mora da ima svaki igrač koji je član novosadskog superligaša.

U nedelju rano ujutru treba pomeriti kazaljke na satu, a da li će naši ljubimci “pomeriti“ stvari na terenu (a time i na tabeli) na bolje, ostaje nam da vidimo oko 21h. Ne treba im posebno naglašavati koliko nam pobeda nad ovim protivnikom znači i koliko smo spremni da se sa njima radujemo do duboko u noć, pa makar sutradan i bio radni ponedeljak.

Na prošlost možda i ne možemo, ali na budućnost sigurno MOŽEMO da utičemo. Zato glavu gore, pa da pokažemo u nedelju ko smo i šta smo!!!

SAMO BORBENO!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...