Vesti / Fragmenti prošlosti / Na današnji dan - Pobeda nad ekipom Osijeka

Na današnji dan - Pobeda nad ekipom Osijeka26.03.2010. 08:51

Autor: fkvojvodina.com(1)
Šampioni u godini velikog jubileja
Šampioni u godini velikog jubileja
2

6.III 1989. godine

VOJVODINA -OSIJEK 2:1 (0:0)

Stadion Vojvodine. Gledalaca: 10.000. Sudija: Simić (Kruševac).
Strelci: 1:0 Punišić (68') — iz jedanaesterca, 1:1 Šuker (70') — iz jedanaesterca, 2:1 Jokanović (84').

VOJVODINA: Maras, Mijić, Vujačić, Milovac, Kartalija (Šapurić), Jokanović, Mihajlović, Popović (Mijucić), Punišić, Šestić, Vorkapić.
OSIJEK: Žitnjak, Sinanović, Šerić, Štajbrikner, Janković, Mišković, Jerković, Pakasin, Šuker, Vukčević, Končalović.

Ljupko Petrović je znao da je za njegov tim, bez obzira što je Osijek u bodovima daleko zaostao, ovo biti vrlo teška utakmica. Osječani se po tradiciji uspešno brane u Novom Sadu. Ovoga puta motiv više da izgaraju videli su u tome što Novosađane predvodi Ljupko Petrović, osječka fudbalska legenda i nekadašnji učitelj Davora Šukera i drugova.

Sve se znalo: i da će se Osijek suprotstaviti defanzivnom varijantom i da će Šuker biti usamljen u napadu, ali Vojvodina u prvom poluvremenu svejedno nije uspela da pronađe pukotinu u pravom bedemu pred golom Žitnjaka. Možda bi razvoj situacije bio drugačiji, povoljniji za Vojvodinu, da u 15. minutu nije prokockana velika šansa za vođstvo. Miloš Šestić se munjevito probio u Osijekov kazneni prostor, gde je na njega panično startovao Šerić i nepropisno ga zaustavio. Određeno je da najstrožu kaznu, mimo dotadašnje prakse, izvede golman Čedo Maras. Šutirao je u desni ugao, Žitnjak se bacio u pravu stranu i sprečio domaćina da povede.

Do odmora Vojvodina je imala još tri šanse (Šestić, Kartalija i Jokanović), ali je ipak bliži pogotku bio Šuker u 40. minutu. Najopasniji Osijekov napadač bio je potpuno sam na "petercu" ispred novosadske mreže, šutirao je glavom, ali se Maras iskupio za promašeni jedanaesterac reagujući mačijim refleksom.

Znatno uzbudljivije je bilo u nastavku. Sudija Simić je dva puta pokazao na "belu tačku", prvi put za domaćine, drugi put za goste. U 68.minutu Jerković je oborio Mijucića, a precizan izvođač jedanaesterca je bio Punišić. Vođstvo Vojvodine trajalo je samo dva minuta. Milovac je nepropisno zaustavio Šukera, koji je potom sa "bele tačke" nadmudrio Marasa.

Do kraja vodila se velika borba. Vojvodina je svim silama nastojala da pobedi, Osijek da sačuva remi. Mećutim, šest minuta pre kraja na scenu je stupio Miloš Šestić, koji kao da se za tu akciju odmarao celo drugo poluvreme. U karakterističnom prodoru, nepredvidivim driblingom, napravio je dar-mar u Osijekovom kaznenom prostoru i onda idealno nabacio. Gosti su za trenutak zaboravili na Jokanovića i to su skupo platili. Šutirao je glavom, Žitnjak nije mogao da spreči pogodak - 2:1.

Tako je Vojvodina ostvarila seriju zahvaljujući kojoj se učvrstila na liderskoj poziciji, sa četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Rad. Posle poraza od Sarajeva na domaćem terenu, usledio je bod u Splitu, zatim pobeda nad Dinamom u Novom Sadu, potom uspeh u Kruševcu i konačno trijumf u meču sa Osijekom.

Video izveštaj možete pogledati ovde-
http://www.youtube.com/watch?v=PL1-JggJxg0

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...