Vesti / Crveno-bela planeta / I Lane u četvrtfinalu

I Lane u četvrtfinalu22.03.2010. 19:55

Autor: limanfkv(2)
www.standard.be
www.standard.be
L

IGA EVROPE

Standard Liege [1 - 0] Panathinaikos

Milan Jovanović plasirao se sa svojim Standardom u ¼ finale Lige evrope! Veći deo posla odrađen je u Grčkoj (uz gol Laneta) i ostalo je samo da se pobeda overi pred svojim navijačima u Liježu. Strelac fantastičnog pogodtka bio je Lanetov saigrač iz napada Mbokani. Solidna partija našeg Laneta koji je zamenjen u 81. minutu susreta. Naredna prepreka u trci ka tituli Lige Evrope biće nemački Hamburger. Prednost Liježana, svakako je što će se revanš meč igrati pred njihovom publikom.

Kada smo već kod evropskih takmičenja valja istaći i daje CSKA našeg Miloša Krasića za protivnika dobio italijanskog šampiona Inter. Prednost je što će se revanš igrati u Moskvi.

RUSIJA

CSKA Moscow [0 - 0] Dynamo Moscow

Moskovski derbi završen je bez pobednika. U otvorenoj utakmici pobede su odneli golmani – Akinfeev sa jedne, odnosno Gabulov kod gostiju, branivši neverovatne stvari. Naš Miloš Krasić (CSKA) odigrao je zadovoljavajuće i uz, bez sumnje, igrača utakmice Akinfeeva i donekle pridošlice Honde bio jedan od najboljih u dresu plavo – crvenih. Nažalost, njegovim prodorima falila je završnica tako da se mreža gostiju ovaj put nije zatresla.

Amkar Perm [1 - 0] Anji Makhachkala

Predraga Sikimića (Amkar) kao što smo već rekli, teško da ćemo gledati u dresu ekipe iz Perma jer se nalazi na transfer listi.Mitar Peković (Anži) odigrao je svih 90 minuta i zaradio prvu javnu opomenu u ruskom prvenstvu. Nakon isključenja saigrača Šukurova, Mitar je imao mnogo problema sa brzim napadačima domaćima, a snosi i najveći deo krivice za jedini pogodak na utakmici. Anži je pružio nešto bolju partiju negoli u prošlom kolu, međutim, ovaj put ostali su bez boda. Pri rezultatu 0:0 prečka je bila saveznik domaćina.

ŠPANIJA

Malaga [2 - 0] Villarreal

Milan Stepanov (Malaga) nije bio u kombinaciji za meč zbog povrede. Povratak na teren se očekuje sredinom aprila. Vrlo važna pobeda Malage u borbi za opstanak.

Huesca [2 - 0] Salamanca

Loša serija Salamanke i post našeg Ranka Despotovića nastavljena je i u ovom kolu. Ranko je utakmicu počeo kao starter, ali je u 58. minutu zamenjen kolegom iz napada Linaresom.

UKRAJINA

Vorskla Poltava [0 - 1] Tavriya Symferopol

Slobodan Marković (Tavrija) odigrao je čitav meč. Utakmica prepuna naboja u kojoj je podeljeno mnoštvo kartona, a Tavrijin posao je bio olakšan isključenjem jednog igrača Vorskle. Zbog protesta isključen je i trener domaćih. Igrao se 67. minut kada je Marković (zadužen za prekide) izveo “skrećeni korner”. Na suprotnoj strani šesnaesterca pronašao je svog dobrog prijatelja Ljubenovića koji je sve odradio fudbalski, volej na prvu, a Feščuku je ostalo samo da ćušne kratko odbijenu loptu golmana domaćina.

MAĐARSKA

Nyiregyhaza [2 - 1] Kaposvar

Milan Davidov (Niđerhaza) pomogao je svojoj ekipi da dođe do vrlo bitnih bodova u borbi za opstanak. Niđerhaza je bila dosta bolji rival, a uspeli su i da promaše penal. Milan je zamenjen u 78. minutu susreta. Na drugoj strani Lorant Olah igrao je svih 90 minuta, imao nekoliko priliki (i poluprilika), međutim nije imao sreće.

Vasas Budapest [0 - 1] Kecskemeti TE

Saša Dobrić (Vašaš) odigrao je svih 90 minuta u još jednoj očajnoj partiji njegovog Vašaša. Bio je od zapaženijih na terenu, a golom u 71. minutu domaći su kažnjeni za promašaje.

Budapest Honved [0 – 0] Videoton FC

Ilija Radović (Videoton) presedeo je meč na klupi.

Haladas [0 - 2] Debrecen

Igor Bogdanović (Haladaš) igrao je i na ovoj utakmici, a igru je napustio u 79. minutu utakmice.

Diosgyor [0 - 1] Gyor

Bojan Neziri (Đer) već duže vreme nije u prvom planu.

NEMAČKA

Wolfsburg [1 - 5] Hertha BSC

Čudo u Volfsburgu! Poslednjeplasirana Herta deklasirala je aktuelnog šampiona Nemačke. Naš Gojko Kačar posle dugo vremena (povreda) bio je starter na meču, a zamenjen je u 87. minutu utakmice. Utakmicu je obeležio fantastičnom partijom i het-trikom Gojkov saigrač, Gekas. Da li je ovo bio samo bljesak posrnule Herte, ili umor aktuelnog šampiona nakon 120 minuta u ligi evrope sa Rubinom, ostaje da se vidi u sledećem, verovatno odlučujućem kolu, kada u Berlin stiže zahuhtala Borusija Dortmund.

GRČKA

Kavala [3 - 3] Larisa

Savo Pavićević (Kavala) igrao je svih 90 minuta, baš kao i Ivan Gvozdenović koji se nije proslavio, zaradivši drugi žuti karton u 84. minutu susreta. Samo dva minuta kasnije Larisa je iz slobodnog udarca stigla do boda. Aleksandar Popović nije igrao.

ITALIJA

Fiorentina [3 - 0] Genoa

Vlada Avramov (Fiorentina) meč je posmatrao sa klupe, dok Danijela Aleksića(Djenoa) nije bilo u prvih 18. Fiorentina je dominirala tokom čitavog susreta i zasluženo slavila velikom razlikom.

TURSKA

Diyarbakirspor [1 - 0] Antalyaspor

Radoslav Batak (Antalija) igrao je čitav meč.

HOLANDIJA

SC Heerenveen [4 - 1] NEC Nijmegen

Igor Đurić (Herenven) nije igrao.

BELGIJA

Standard Liege [0 - 2] AA Gent

Milan Lane Jovanović (Standard) igrao je 77. minutu. Novi kiksom na svom terenu, Standard se oprostio od borbe za evropska takmičenja jer po novom sistemu u borbu ulaze 6 prvoplasiranih ekipa nakon ovog kola. Standard se nalazi tek na 8. poziciji. Naš Lane dobio je i neku nagradu na ovom meču.

SLOVENIJA

Nova Gorica [2 - 1] Rudar Velenje

Dragan Žilić nije branio gol Gorice ni u ovom kolu.

MOLDAVIJA

FC Sheriff [4 - 0] Nistru Otaci

Žarko Korać (Šerif) šansu je dobio u 79. minutu susreta.

FRANCUSKA

Sedan [0 - 0] Nimes

Miodrag Stošić (Nim) igrao je svih 90 minuta.Vladimir Buač (Nim) nije bio u kombinaciji za meč.

KAZAHSTAN

Novi klub Ilije Spasojevića je Atirau, aktuelni osvajač kupa ove zemlje. Utakmica prvog kola njegovog tima odložena je zbog snega.

BIH

Siroki Brijeg [0 - 0] Borac Banjaluka

Miroslav Stevanović ustalio se u postavu bratskog nam kluba. Ljubiša Vukelja počeo je pa radi ono što mu je posao – da postiže pogotke, pa je tako u prošlom kolu sa dva pogotka (drugi u 90.) doneo 3 zlata vreda boda u borbi za prvo mesto. Obojica su igrali svih 90 minuta. Dragomir Vukobratović takođe je bio starter, a utakmicu je napustio u 78. minutu. Borac sa klupe predvodi naš bivši trener Zoran Džimi Marić. Borac je prvi na tabeli ispred Širokog, i time je bod sa Pecare još bitniji. Može se reći da je i sreća bila saveznik naše braće u ovom meču, jer su domaćini u dva navrata pogađali prečku.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...