Vesti / Utakmice / Teška nedelja pred još težu

Teška nedelja pred još težu20.03.2010. 20:56

Autor: fkv.com Team(18)
U

19. kolu JSL, fudbaleri Smedereva su kao domaćini savladali Vojvodinu sa 1:0 (0:0), prelepim golom Živkovića u 73. minutu. Tako je crna serija sa gostovanja nastavljena, jer sa poslednjih pet, u Novi Sad smo doneli samo bod, uz četiri vezana poraza i podatak da smo na ta četiri meča samo jedanput savladali protivničkog golmana.

FKV (trener Milan Đuričić) - Brkić, Vulićević, Nestorović, Pleč, Đurišić, Ađuru, Medojević, Tumbasević (82’ Smiljanić), Merebašvili (70’ Tadić), Bilbija (61’ Adams), Mrđa (kapiten).
Na klupi su ostali – Kesić, Karan, Novaković i Katai.

SMEDEREVO (trener Blagoje Paunović) – Dejan Ranković, Lukić, Atanacković (kapiten), Miović, Komadina, Todorov, Živković (90’+3 Bojatović), Mitrović, Milosavljević, Mladenović (84’ Rakić), Saša Ranković (76’ Stojanović).

Sudije – Paunović, Đurđević i Rasinac.
Kartoni – crveni: Milosavljević 42’; a po žuti: Lukić 60’, Komadina 85’ i Mitrović 90’, a kod nas Tumbasević 23’ i Mrđa 74’.

Kada ekipa za 90 minuta igre na gol šutne samo dva puta, nema ni teoretske šanse da može da se i ponada pozitivnom ishodu. Pokušaji Bilbije u 15’ na asistenciju Merebašvilija, koji je ukrotio golman Ranković (jedini pokušaj u okvir gola) i Tumbasevića iz slobodnjaka u 31’ kada je lopta prošla pored stative, iako je razdaljina bila i više od 30 metara, PREMALO je da bi se pobedio bilo koji tim, bilo kojeg ranga takmičenja, u bilo kojoj državi.

U utakmici koja je mirisala na X, domaćin je posle poluprilike i šuta Saše Rankovića sa ivice šesnaesterca u 3’, koji je Brkić ukrotio (jasna namera domaćina da proba preko bokova, pa na povratnu u sredinu, jer mi ne stojimo dobro u zadnjoj liniji), sjajnog pokušaja Mitrovića iskosa iz skraćenog kornera kada je Brka “najavio“ lošu procenu i kod gola (ovaj put lopta fijuknula pored roglja, a on bio vrlo loš u proceni njenog leta), kolaosalne prilike Živkovića u 50’ kada su Saša Ranković i Atanacković “rasturili“ naš desni bok, a kapiten domaćih odlično centrirao i kad su svi videli pogodak, Brkić zaustavio Živkovićev šut glavom, došli do pobede FANTASTIČNIM golom istog igrača u 73’, na asistenciju golmana Dejana Rankovića, čiju dubinsku loptu ne zaustavlja Nestorović, očajnim skokom u prazno pored znatno višeg Mladenovića, a ona dolazi iskosa na više od 30 metara od Brkića – Živković koristi i njegovu lošu postavku i činjenicu da je Đurašković dva metra dalje nego što bi trebalo, pa i dok mu se niko ne priključuje od njegovih saigrača, nema drugo rešenje nego da raspali po lopti. Ona u neverovatnom luku, leti iza leđa Brkića, što je i bilo dovoljno za konačni trijumf.

NAJLOŠIJE izdanje Vojvodine u ovoj sezoni (čak značajno gore nego na prethodna tri gostovanja, iako smo mislili da je to nemoguće). Potpunom indolentnošću i neorganizovanošću i ona grupa navijača FKV koji su na stadion pristigli u 20. minutu, bila je “oterana“ pre poslednjeg sudijskog zvižduka. To što je FIRMA meč napustila pre kraja, uz ono čuveno "Igrate ko p**ke" sve govori. Nije problem izgubiti, ali JESTE se ovako, kao juče, ponašati na terenu!

NEMOĆ u pravom smislu. Bez ideje da bilo šta učinimo ili probamo da uradimo. Dvadeset minuta od primljenog gola, pa do kraja, mi smo bili NAJGORI, uz podatak, da od 42’ kada je Vulićević "zaradio" isključenje Milosavljevića (bukvalno, jer je i sam mogao put svlačionice), mi nismo, u pravcu gola, šutnuli NI JEDAN JEDINI PUT. Šta više reći od toga…

Uz tu bezidejnost i neorganizovanost, neverovatno je da dopustimo da dobijemo takve batine. Ne verujem da će Bilbija (doslovno iznet sa terena) i Vule (zadnjih 5 minuta skakao na jednoj nozi) i hodati kako treba narednih dana. Sramotno je da samo dva igrača uzvrate - zato kapa do poda Tumbi i Vuletu. Ako ste u istom rangu što se fudbalskog znanja tiče, Vi ostali nemojte izigravati princeze, nego uzvratite. U 45. sekundi meča, sudija je treći put zaustavio igru zbog prekršaja igrača Smedereva - jasno su stavili do znanja, još u prvom minutu meča, šta nameravaju, a i uspelo im je - legitimno pravo da nas zaplaše je urodilo plodom. To što se naši ljubimci tako lako daju zaplašiti – govori o njima.

Jasno je vidljivo, a pred nedelju u kojoj nas čekaju dva duela sa timovima iz Beograda koji su na tabeli ispred nas, da mi nemamo mnogo čemu posebno da se nadamo. Iako ona, nada, umire poslednja, ovakva predstava je svedočanstvo da je većina glumaca na “izdisaju”, a da nema rezervnih opcija puno na raspolaganju. Partije ogromne većine (nema potrebe nabrajati, jer ne treba prepisivati sastav tima - osim Tumbe, Vuleta i donekle Ađurua) bile su za svaku kritiku i sankcije. Iako je na konferenciji uoči meča rečeno da treba da RADIMO 90’ MINUTA DA BI POBEDILI – mi nismo (u)radili NIŠTA; DA NE SME VIŠE DA SE TRAĆI IME VOJVODINE – protraćeno je još od onoga što je ostalo (ako je); a ako je ovo maksimalan pristup svih igrača i njihovo najveće moguće zalaganje – onda je to kraj i te poslednje, gorepomenute, nade.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...