Vesti / Crveno-bela planeta / Krasić u četvrtfinalu

Krasić u četvrtfinalu17.03.2010. 13:32

Autor: limanfkv(3)
www.pfc-cska.com
www.pfc-cska.com
L

IGA ŠAMPIONA

Sevilla [1 - 2] CSKA Moscow

Miloš Krasić u 1/4 finalu Lige šampiona! CSKA je ukupnim rezultatom 3:2 eliminisao španski klub i ušao u najboljih osam timova Evrope. Džekson je odigrao koretknu utakmicu, a drugi pogodak pao je nakon faula nad našim bivšim kapitenom. Pridošlica u redove CSKA , Honda, snažno je „raspalio“ po lopti sa 25 metara i lošom intervencijom golmana domaćina, kako se na kraju ispostavilo, odveo je ruski tim u dalji krug.

Veliki uspeh našeg Krase i nadamo se da se neće tu zaustaviti. Sa druge strane, i u Ligi evrope je za očekivati da imamo "predstavnika" u sledećem kolu. Veliki Milošev prijatelj, naš Lane Jovanović treba da potvrdi pobedu od 3:1 nad Panatinaikosom na svom terenu. U Grčkoj je Lane odigrao jednu od najboljih utakmica u poslednje vreme, bio je nerešiva enigma za odbranu PAOa, kojima je ostalo samo da ga zaustavljaju grubim prekršajima. I pored toga uspeo je da postigne pogodak i to onaj najbitniji, prelomni, drugi za njegovu ekipu.


RUSIJA

CSKA Moscow [1 - 0] Amkar Perm

Miloš Krasić (CSKA) , po običaju, bio je starter i na ovoj utakmici. CSKA se mučio čitavu utakmicu da probije bedem Amkara, a uspeo je tek u zaostalom vremenu. Strelac pobedonosnog gola u 91. minutu Honda, pridošlica iz holandskog Venla. Krasić je zamenjen nakon pogotka. Imao je mnoštvo prodora po desnoj strani, ali oni ovaj put nisu bili od prevelike koristi za njegov tim. Predrag Sikimić (Amkar Perm) nije bio u kombinaciji za ovaj meč, a teško da će biti i na narednim. I pored odličnih partija na pripremama, Sikimić se našao na transfer listi kluba iz Perma.

Anji Makhachkala [0 - 0] Spartak Nalchik

Mitar Peković (Anži) debitovao je pred svojih 13.000 navijača odigravši čitav meč. Anži je osvojio prvi bod u premijernoj utakmici, ali nije oduševio. Ako se po jutru dan poznaje, Anži očekuje borba za opstanak, a to će značiti i dosta posla za našeg bivšeg igrača.

Jovan Tanasijević karijeru će, ipak, nastaviti u drugoj ruskoj ligi. Nakon neuspele probe u Sovjetskim Krilima, po svemu sudeći, - Saljnot - Energia novi je klub našeg bivšeg kapitena. Borba za ulazak u premijer ligu Rusije startuje 27. marta.

U drugoj ligi Milan Vještica, kao i do sada, braniće boje Šinjika.

ŠPANIJA

Almeria [1 - 0] Malaga

Milan Stepanov (Malaga) nije bio u kombinaciji za meč zbog povrede. Povratak na teren se očekuje sredinom aprila.

Salamanca [0 - 0] Real Sociedad

Ranko Despotović (Salamanca) zamenjen je u 78. minutu utakmice. Lider iz San Sebastijana bio je dominantniji protivnik, te nije bilo previše šansi za Ranka.

UKRAJINA

Tavriya Symferopol [3 - 3] Illitchivets Mariupol

Slobodan Marković (Tavrija) odigrao je čitavu utakmicu. Gosti su u ranoj fazi poveli sa velikih 0:2, ali je Tavrija zatim dodala gas, da bi u 76. minutu stigla do preokreta. I taman kada se činilo da Tavrija neće dozvoliti novi kiks na svom terenu pred sam kraj susreta gosti golom osvajaju zasluženi bod.

MAĐARSKA

Kaposvar [1 - 1] Zalaegerszeg

Lorant Olah (Kapošvar) igrao je svih 90 minuta.

Paks [2 - 2] Vasas Budapest

Saša Dobrić (Vašaš) zamenjen je u 76. minutu utakmice.

Ferencvaros [0 - 0] Nyiregyhaza

Milan Davidov (Niđerhaza) nije igrao na ovoj utakmici..

Videoton FC [2 - 0] Lombard Papa

Ilija Radović (Videoton) presedeo je meč na klupi.

MTK Budapest [0 - 0] Haladas

Igor Bogdanović (Haladaš) igrao je i na ovoj utakmici, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Gyor [1 - 0] Kecskemeti TE

Bojan Neziri (Đer) već duže vreme nije u prvom planu.

NEMAČKA

Hertha BSC [1 - 2] Nurnberg

Gojko Kačar se polako vraća u tim. Ovoga put u igru je ušao u 67. minutu. Herta je doživela novi poraz i druga liga postaje realnost za klub koji je prošle sezone završio na fantastičnom 4. mestu. Ovaj poraz najteže su podneli navijači koji su po završetku utakmice uleteli na teren i preuredili stadion (pre svega klupe za igrače) po njihovom ukusu.

GRČKA

AEK Athens [3 - 0] Kavala

Savo Pavićević (Kavala) igrao je svih 90 minuta. Aleksandar Popović i Ivan Gvozdenović nisu dobili šansu.

ITALIJA

Napoli [1 - 3] Fiorentina

Ljubičastima iz Firence pošlo je za rukom (il’nogom) ono što nikome nije ove sezone u Seriji A – da pobede Napoli na San Paulu. Vlada Avramov (Fiorentina) meč je posmatrao sa klupe.

Genoa [5 - 3] Cagliari

Danijel Aleksić (Djenoa) presedeo je goleadu na klupi.

TURSKA

Antalyaspor [3 - 0] Sivasspor

Radoslav Batak( Antalija) igrao je u pobedi nad Sivasporom.

HOLANDIJA

Vitesse Arnhem [0 - 1] SC Heerenveen

Igor Đurić (Herenven) nije igrao.

BELGIJA

Zulte-Waregem [1 - 1] Standard Liege

Milan Lane Jovanović (Standard) igrao je svih 90 minutu i zaradio novi žuti karton. Standardu ne cvetaju ruže ove godine u prvenstvu, nalaze se tek na 7. poziciji, i moraće dosta da zapnu ako žele da izbore poziciju koja vodi u Ligu evrope.

CRNA GORA

Buducnost P [4 - 1] Grbalj Radanovici

Ivica Francišković (Grbalj) bio je jedina svetla tačka svoje ekipe. U igru je ušao u 30. minutu utakmice pri rezultatu 2:0, asistrirao kod jedinog pogotka njegove ekipe, i spremio nekoliko šansi Ivanu Boškoviću (zamenjen u 71. minutu) i drugim saigračima, ali je izostala njihova završnica.

SLOVENIJA

Nafta [0 - 1] Nova Gorica

Dragan Žilić nije branio gol Gorice u ovom kolu.

MOLDAVIJA

FC Viitorul [0 - 3] FC Sheriff

Žarko Korać (Šerif) igrao je svih 90 minuta. Postigao je i jedan pogodak koji je poništen zbog ofsajda.

FRANCUSKA

Nimes [1 - 4] Chateauroux

Miodrag Stošić igrao je svih 90 minuta u iznenađujuće velikom porazu Nima na svom terenu.Vladimir Buač presedeo je meč na klupi.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...