Vesti / Utakmice / Novosađani na kolenima

Novosađani na kolenima16.03.2010. 18:42

Autor: Grof Žekula(10)
Nemoćni protiv trećeligaša
Nemoćni protiv trećeligaša
U

prijateljskoj utakmici u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku, Temerinci su, sasvim zasluženo, pobedili momke koji su istrčali u crveno - belim dresovima, tako da se tokom čitavog toka utakmice nije moglo naslutiti ko je član Super lige, a ko Srpske lige - grupa Vojvodina.

Vojvodina - Sloga (Temerin) 0:1 (0:0).
Strelac Tintor u 52. minutu.

FKV (trener Milan Đuričić) - Ristić (79' Lazović), Smiljanić, Lakić (79' Faber), Karan, Medojević (46' Kovačević), Tumbasević (46' Novaković), Mitošević (46' Ađuru), Stjepanović (46' Katai), Đurovski (kapiten), Adams, Mudrinski (46' Šušnjar).

SLOGA (trener Miodrag Cvijić) - Pejić, Vukanić, Đulić, Miljanović (kapiten), Ponjević, Kovačević, Vuković, Horvat, Čepić, Milović, Jakšić.
Od 46' šansu su dobili i Hajder, Tintor, Zamlakar, Ronjević, Spajić i Muljajić.

Sudili - Gajdobranski, Stojanac i Jovanović.
Žuti karton - Mitošević u 42'.


Provera – USPELA.
ZAŠTO? – Zato što je stavila do znanja svima da neki igrači NISU za FKV!

Da je posle utakmice bila konferencija za štampu, i da je na istoj trener gostiju Cvijić bio upitan da li je rad da povede put Temerina te iste (recimo – na pozajmicu) odgovorio bi, sasvim sigurno - “Šta će mi“!!!

Za 90’ utakmice, protiv tima koji igra u dva ranga nižem takmičenju, MI NISMO STVORILI OZBILJNU ŠANSU...UKUPNO tri šuta u okvir gola, sva tri TEK u drugom poluvremenu (Katai 2 i Adams)...Šta čovek, da onda kaže o igri “rezervista“ – za većinu njih – SRAMOTA!

Tačno je da su najbolji kod nas na terenu i u postavci igre bili oni koji su i blizu osamnaestorice (ili su već među njima) – Tumbasević (najbolji u prvom delu) i Medojević, koji je igrao na mestu štopera i to vrlo dobro, a znamo koliko nam tu “gori pod nogama“, pa u nastavku Novaković (Bravo Slobodane, ustao sam da aplaudiram!!!), Katai i Ađuru. Vladimir Kovačević – ako ovako nastavi, mi ne treba da dovodimo novog štopera sa strane, jer će ovo čeljade, biti ODLIČAN half.

Ako, a valjda je tako, ovakve utakmice služe da se neki momci nametnu šefu struke – ONDA JE TO SVE. Ako, a valjda je tako, ovakve utakmice služe da se neki pokažu u svom pravom svetlu – onda, Đurovski (kapitenska traka koju je poneo, za njega je značila: “MOGU DA BUDEM NAJGORI NA TERENU“), Stjepanović i Karan, ne treba da zamere NIKOME, ako NIKADA više ne obuku ceveno – beli dres!!!

Da se osvrnem i na goste – zasluženo su pobedili, dozvolili smo im da “namirišu krv“ i to su iskoristili. Sjajn šut Tintora u 52. minutu sa ivice kaznenog prostora, nakon što su Temerici “rasturili“ naš levi bok, a lopta je odsela u donjem levom ćošku golmana Ristića. Stvorili su po dve dobre prilike u oba poluvremena, a jadnu od njih iskoristili. Više nego dovoljno, da pokažu kombinovanom timu FKV da imaju podjednak kvalitet (bar za, ovih, viđenih 90’)

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...