Vesti / Aktuelno / Đumi je, opet, sa nama!

Đumi je, opet, sa nama!10.03.2010. 23:22

Autor: fkv.com team(4)
"Napraviću" novog Kačara...
"Napraviću" novog Kačara...
D

esilo se i to – Milan Đuričić je opet među i sa nama. Nikada, suštinski, nije ni odlazio daleko, od svoje i naše ljubavi. Danas je, na sreću, ona ponovo ozvaničena. Otuda i naša radost, jer kao što nam je i klub pre 96 godina osnovan iz čiste ljubavi, tako i ova, malopre pomenuta, može doneti samo boljitak i napredak u sve ono što nas istinski veže. “Sreća“ – jedino osećanje koje obuzima i nas i našeg Đumija...


Zahvaljujemo Vam se, što ste nam izašli u susret da razgovarate sa nama, onog dana kada ste po drugi put preuzeli klub koji nam je svima u srcu. Imamo tu čast i ogromno zadovoljstvo, da sa nama podelite svoje prve impresije.


FKV.COM: Đumi i FKV – postoji neka tajna veza. Kakav je osećaj biti ponovo na klupi “Stare dame“?

ĐUMI: Veza između Voše i mene je neraskidiva, jer je zasnovana na ljubavi, tradiciji i mojoj patnji. Taj spoj kod mene, verujte, mi izaziva sigurnost. Ko god se bavi fudbalom i samom igrom, ne može to raditi uspešno ako nema sigurnost. Osećaj sigurnosti i sreće kod mene je isprepleten. Od onoga dana kada sam otišao iz Voše, nije prošao ni jedan jedini dan, a da nisam pomislio na povratak. Vojvodina je moja i ja sam njen. Osecaj Sreće je učinio to, da tišina i ja večeras trčimo mrtvu trku!


FKV.COM: Razlika između Vojvodine, kad ste prvi put bili trener i ove sadašnje?

ĐUMI: Razlika je velika i ne može se porediti. Današnja Vojvodina ima mnogo bolji tim, klub je stabilniji, a o uslovima da i ne govorim. Što se mene lično tiče, mislim da meni ne može biti teže nego tada. To ne bih poželeo ni jednom mladom treneru. Sejanje budućnosti je mnogo bolan i težak proces!


FKV.COM: Koja je to promena pod hitno potrebna, da bi se FKV vratila na kolosek kojim mora da ide?

ĐUMI: Današnjem timu je potreban timski duh. Svaki pojedinac mora da uloži sebe u kolektiv, a kolektiv mora da omogući pojedincu da istakne svoj individualni kvalitet. Taj balans je veoma važan.


FKV.COM: Teret ili ne što imate ogromnu podršku navijača i simpatizera FKV?

ĐUMI: Podrška navijača je za mene pre svega odgovornost. Moj trenerski put je uvek bio popločan teškoćama i dokazivanjima. Čitam da su mnogi od Vas bili zabrinuti da me Vojvodina ne potroši. Pa svrha svih nas i naše ljubavi i jeste da se potrošimo za Vojvodinu. Da nije tako bilo svih ovih godina postojanja, ne bi ni bili "Stara dama" sa tradicijom koju imamo. Voša daje, Voša uzima. Pa zar se i Vi koji ste održali ovaj Forum niste tokom ovih godina trošili u ime Vojvodine i za Vojvodinu. Ja vam se neću zahvaljivati na podršci, jer moja odgovornost je velika.


FKV.COM: Da li FKV ima igrački kadar da ostvari san navijača o Kupu, već ove sezone?

ĐUMI: FK Vojvodina ima igrački kadar koji može da osvoji Kup Srbije. Da li ćemo u tome uspeti - slagaću Vas ako kažem - “Hoćemo!”. To ne zna niko, jer fudbal ne bi bio najlepša sporedna stvar na svetu kad bi to tako moglo i kad bi sve u njemu bilo izvesno. Jednu stvar znam - učinićemo sve da ga osvojimo i ostavićemo srce na terenu. Ozbiljan trener zna šta radi, šta priča i šta obećava.


Puno uspeha u budućnosti, želi Vam uredništvo sajta fkvojvodina.com. Neka Vaš moto, na kraju, bude svedočanstvo da će upravo Vaš prepoznatljivi rad biti ono što smo dugo očekivali, kako bi naša ljubimica dobila ono što zaslužuje, i da će to sve biti nagrađeno povratkom svih njenih poštovalaca na “Karađorđe“, na kojem ćete Vi, od subote predvoditi momke u crveno-belom dresu.

“Ako vodiš tim - Ti imaš odgovornost da vidiš u igračima potencijal koji oni ne vide u sebi i izvučeš ga!”

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...