Vesti / Crveno-bela planeta / Pripreme i prelazni rok

Pripreme i prelazni rok09.03.2010. 14:58

Autor: fkv.com (1)
N

akon zimskog prelaznog roka dobili smo nove igrače u crveno-beloj planeti. Danijela Aleksića put je odveo u Đenovu, u istoimeni klub. Već je debitovao za crveno-plave, a u nastavku sezone ostaje da pokaže talenat i kvalitet koji nije u potpunosti došao do izražaja dresu naše Voše. Odbrana Vojvodine siromašnija je za dve radilice. Koliko neki igrači znače vidi se tek kada oni napuste tim. Standardni štoper jesenjeg dela, Darko Lovrić ustupljen je moldavskom Banantsu, sa mogućnošću otkupljivanja ugovora na kraju sezone, dok je Mitar Peković otišao još dalje na istok - u Rusiju. Mitar se na pripremama ustalio u prvoj postavi novog ruskog prvoligaša Anžija Makhačkale. U okviru bratske saradnje banjalučkog Borca i novosadske Vojvodine, put bratskog grada , na šestomesečnu pozajmicu, poslat je Miroslav Stevanović. Mesto pod grčkim suncem, ovog prelaznog roka, našao je i Ivan Gvozdenović. Njegovo novo odredište je primorski klub - Kavala.

FKV.COM Web team Vam želi uspešne sezone u novim klubovima.

RUSIJA

Rubin Kazan [1 - 0] CSKA Moscow

Miloš Krasić (CSKA) nije uspeo da osvoji novi trofej. U okviru superkupa Rusije bolji je bio aktuelni šampion Rubin. Nakon katastrofalne intervencije golmana Akinfejeva, u 35. minutu Bukharov je postigao jedini pogodak na utakmici. "Džekson" je igrao svih 90 minuta.

Ruska liga startuje sledeće nedelje, a i ove godine biće bogata mnoštvom bivših igrača naše Voše. Jovan Tanasijević nakon 6 godina provedenih u Dinamu iz Moskve preselio se u Samaru, gde će braniti boje Sovjetskih Krila. Predrag Sikimić(Amkar Perm) golovima se dokazao u pripremnom periodu i treba očekivati da dobije veću minutažu u nastupajućoj sezoni. U drugoj ligi Milan Vještica, kao i do sada, braniće boje Šinjika.

ŠPANIJA

Malaga [2 - 4] Xerez

Milan Stepanov još jednom je dokazao da nije miljenik sreće. Nakon nekoliko odličnih partija i povratka u startnu postavu, doživeo je težu povredu u uvodnim minutima utakmice sa Barselonom. Stradala je zadnja loža i očekuje ga višenedeljno mirovanje.

Gimnastic [1 - 2] Salamanca

Ranko Despotović (Salamanca) odigrao je svih 90 minuta u važnoj pobedi na gostovanju solidnom Himnastiku. Salamnka se nakon pobede nalazi u "zlatnoj sredini". 8 bodova beže ambisu i trećoj ligi, ali ih isto toliko i deli do plasmana u Primeru.

UKRAJINA

Kryvbas Krivyi Rig [0 - 1] Tavriya Symferopol

Pobedom nad poslednjeplasiranim Krivbasom Tavrija se uključila u borbu za 4. poziciju i Evropu. Slobodan Marković odigrao je čitavu utakmicu.

MAĐARSKA

Haladas [2 - 1] Kaposvar
22' [1 - 0] I. Bogdanovic (pen.)
78' [2 - 1] I. Bogdanovic

Igor Bogdanović vratio se na fudbalsku scenu - golovima. U drugoj utakmici za svoj novi tim postigao je dva pogotka. Za Kapošvar je svih 90 minuta igrao Lorant Olah koji se nakon epizode provedene u Debrecinu vratio u svoj stari klub. U prošlom kolu bio je strelac jedinog pogotka u pobedi njegovog tima.

Gyor [1 - 1] Vasas Budapest

Bojan Neziri (Đer) i Saša Dobrić (Vašaš) nisu bili u kombinaciji za ovaj meč.

Nyiregyhaza [1 - 1] Paks

Niđerhaza novi je klub Milana Davidova.

Diosgyor [0 - 1] Videoton FC

Mršavom pobedom nad poslednjeplasiranom ekipom mađarske lige Videoton je zadržao čelnu poziciju. U ekipu se vratio i naš bivši igrač Ilija Radović odigravši svih 90 minuta.

NEMAČKA

Hamburger SV [1 - 0] Hertha BSC

Gojko Kačar u igru je ušao tek u 83. minutu susreta. Herta se nalazi na poslednjem mestu sa svega 15 bodova. Opstanak u bundesligi je 6 bodova daleko.

GRČKA

Kavala [1 - 1] Aris Saloniki

Savo Pavićević (Kavala) igrao je svih 90 minuta. Kavala je imala priliku da pobedom pretekne Arisa i zauzme 5. poziciju. Aleksandar Popović (Kavala) se nalazio u Rusiji na pregovorima sa Amkarom, ali nije bilo konkretnog dogovora. Nije igrao na ovoj utakmici. Ivan Gvozdenović (Kavala) nije igrao.

AUSTRALIJA

Završen je šampionat Australije. Perth Glori Branka Jelića zauzeo je 5. poziciju. Jelić je imao sledeći učinak: 18 utakmica, 5 golova, 3 asistencije.

ITALIJA

Fiorentina [1 - 2] Juventus

Vlada Avramov (Fiorentina) i ove nedelje je presedeo meč na klupi.

Inter [1 - 2] Genoa

Danijel Aleksić (Đenova) nije bio u kombinaciji za utakmicu sa liderom Kalča.

TURSKA

Fenerbahce [1 - 0] Antalyaspor

Radoslav Batak (Antalija) igrao je i na ovoj utakmici. Zaradio je žuti karton.

HOLANDIJA

AZ Alkmaar [4 - 1] SC Heerenveen

Igor Đurić (Herenven) nije nastupao za plavo-bele.

CRNA GORA

Grbalj Radanovići [2 - 0] Mornar

Ivica Francišković (Grbalj) bio je i ovog vikenda jedan od zapaženijih u ekipi iz Radanovića. U 41. minutu utakmice bio je blizu pogotka, ali je njegov šut zaustavila prečka. Titula igrača utakmice ide u ruke bivšeg napadača naše Voše - Ivana Boškovića (Grbalj). Ivan je pored dva pogotka (oba sa bele tačke) pravio dosta problema odbrani Barana, ali njegovi šutevi nisu bili precizni kao oni “sa kreča”.

Mogren Budva [0 - 2] Decic Tuzi

Žarka Belade nije bilo u dresu Mogrena. (ukoliko se još nalazi u timu iz Budve).

SLOVENIJA

Nova Gorica [2 - 1] Drava Ptuj

Dragan Žilić nije branio gol Gorice u ovom kolu. Žile je, inače, skoro u novinama najavio povlačenje na kraju sezone.

BiH

FK Leotar [2 - 1] Borac Banjaluka

Miroslav Stevanović pozajmljen je banjalučkom Borcu na godinu dana. Igrao je svih 90 minuta. Pored njega, Borcu u ovoj utakmici nisu pomogli ni Ljubiša Vukelja, ni Dragomir Vukobratović. I pored slabe igre i lošeg rezultata, naš bratski klub zadržao je čelnu poziciju premijer lige BiH. Ekipu Borca sa klupe predvodi Zoran Džimi Marić.

MOLDAVIJA

FC Sheriff [2 - 0] Tiraspol

Žarko Korać dobrom polusezonom u golubovačkoj Zeti izborio je inostrani angažman. Njegov novi klub sada je Šerif, za koji je i debitovao na ovoj utakmici.

FRANCUSKA

Guingamp [0 - 0] Nimes

Vladimir Buač šansu je dobio u 86. minutu utakmice, dok je Miodrag Stošić meč presedeo na klupi. Njihov Nim je nakon mlakog starta odličnim igrama dospeo na neverovatnu 4. poziciju i sada ih samo 3 boda dele od prve lige.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...