Vesti / Utakmice / "Generalka": vrlo dobar, četiri

"Generalka": vrlo dobar, četiri21.02.2010. 21:53

Autor: Grof Žekula(3)
Mrežu gostiju načeo je Tumbasević
Mrežu gostiju načeo je Tumbasević
P

edeset drugog dana 2010. godine, fudbaleri Vojvodine imali su “generalku“ pred početak prolećnog dela sezone. Uspešna ili ne, presudnu reč daće Branko Babić, koji će i izabrati startnih 11, koji će sledećeg vikenda, na “Karađorđu“, otpočeti nakon zimskih priprema, onu novu i važniju – pripremu za što bolju promociju igre i rezultata (samim tim i IMENA) “Stare dame“ srpskog fudbala u novoj dekadi, što treba da bude krunisano napadom na trofej koji svi željno očekujemo, ove godine! Pa i svake naredne, u toj istoj dekadi.

FK Vojvodina – FK Big Bul (Bačinci) 4:0 (2:0)
Strelci – Tumbasević 15’, Mojsov 40’, Mudrinski 62’ i Đurovski 73’.

Na dan kada svet obeležava 94 godine od početka jedne od najvećih bitaka u istoriji čovečanstva (one čuvena kod Verdena, davne 1916. godine, u Prvom svetskom ratu), svih 22 igrača (i oni što zbog povrede to nisu mogli) koji ponesoše crveno – beli dres, na pomoćnom terenu pomoćnog terena u Veterniku, na poslednjoj utakmici bez upisivanja bodova, moraju ISTO tako da počnu da razmišljaju – za njih sledi “prolećni rat“ u kojem će dokazati i pokazati svoju borbenost, kolegijalnost, pamet, taktičnost, neverovatni trud i želju i ostati upamćeni kao heroji, ili će uraditi sve suprotno i za nas “biti zaboravljeni“! Cilj je jasan, pitanje postavljeno, odgovor dobijamo u maju mesecu. Neka je sa srećom.


PRVO POLUVREME :

Brkić, Vulićević, Pleč, Mojsov, Nestorović, Medojević, Tumbasević, Novaković, Bilbija, Merebašvili, Mrđa.

U ovom delu igre postigli smo dva gola – u vođstvo nas je doveo Tumbasević (15’) nakon što je sjajno skočio i prosledio loptu u mrežu, posle kornera koji je izveo Bilbija, a pred kraj istog, novopridošlica Mojsov (40’) je iskoristio odličnu kombinaciju “mnogo znam“ Bilbije i “ima me svuda“ Medojevića i vrlo preciznim i “za oko“ lepim udarcem levicom u same rašlje, doneo veliku prednost Vojvodini pred nastavak meča.

U toku ovog dela igre videli smo još vrlo dobre pokušaje Bilbije, Novakovića i Mrđe da ugroze gol Sremaca (selo po poslednjem popisu broji 1101 punoletnog stanovnika, ali ne igraju fudbal baš tako loše). Međutim, dve najbolje prilike imali su upravo oni – prvu posle greške Tumbasevića na sredini terena, pa potom i Pleča, nakon čega su ogroman trud i napor uložili Vulićević i Brkić da osujete ovaj atak (ser Minja sve zabeležio okom fotoaparata; vidi Galeriju), a poslednji je odličnom intervencijom sprečio pogodak, a drugi put je desnokrilni napadač “Velikog bika“ (ne znam da li sedi ili nešto drugo radi), prosto RAZNEO Nestorovića i Mojsova koji mu je hitao u pomoć, vratio loptu u sredinu, gde ju je njegov saigrač, odličnim udarcem sa ivice kaznenog, poslao “na stativu“!

Ostaje nam za svedočanstvo, kao što i pretpostavljasmo, da će “novi“ deo poslednje četvorke biti pod posebnim “udarom“ protivničkog tima i da će nam tačno tuda, pretiti najveća opasnost. Ako Brka i Pleč preuzmu “generalsku komandu“, a Vule požrtvovano, vojnički, obavi svoje (rekoh da sledi bitka), a svi znamo da mogu i hoće, Nestoroviću i Mojsovu ostaje da se što pre prilagode igri poslednjeg bedema pred našim golom, s tim što je vidljivo, da će to Makedonac uraditi mnogo brže. Ko će bolje – to čekamo da vidimo.

DRUGO POLUVREME :

Kesić, Smiljanić, Karan, Đurišić, Faber, Ađuru, Mitošević, Katai, Stjepanović, Đurovski, Mudrinski.

Za statističare, onako hokejaške, ovaj deo igre obeležio je Đurovski – prvo je centrirao Mudrinskom, koji je maestralno glavom, matirao golmana Big Bula (62’), a potom je majstorijom i prebacivanjem lopte sa leve na desnu nogu, na ivici kaznenog, istom pogodio njegov donji ćošak (73’). Ipak, ono što je bilo svima jasno koji su gledali ovaj deo meča, to je – Mitošević, Katai i Mudrinski ne da trebaju, nego MORAJU biti OSOVINA na kojoj će se zasnivati i nadograđivati budućnost, gorepomenute, igre i rezultata FK Vojvodine. Bravo momci!!!

Opet su gosti, ovaj period utakmice, otvorili šansom i sjajnim šutem koji je Kesić uspeo da ukroti, a još u toku istog majstorije su pokazali Smiljanić, koji je sjajno probio bok i na suprotnoj strani pronašao Kataia (Tadiću – čuvaj mesto, ovaj momak može puno), koji je za malo kasnio, pa i taman za toliko prebacio prečku, Ađuru koji je oprobao šut sa 18 metara (pored gola) i pred kraj utakmice “Udri“ Mudri(nski), koji je pokazao da i je i “nogom“ opasan kao i “glavom“!


Formacijski potpuno dve identične postave (4-2-3-1) na terenu, kao dokaz da je Sosa odlučio kako da postroji Lale pred početak borbe za bodove. Nedostajali su Šušnjar i Adams (lakše povrede), kao i Tadić (taktički razlozi - nema pravo igranja protiv Hajduka zbog kartona), da upotpune sliku mediteranskih tronedeljnih treninga, ali biće prilike i za njih. Sledi dug i mukotrpan put, koji svi u FKV (a i mi, navijači i simaptizeri, zajedno sa njima) moraju da pređu. Taj put, počinje sledećeg vikenda, kada dolaze kulski hajduci, što znači da ćemo svi biti na našem “Karađorđu“, na kojem pobedom (nikako drugačije, jer poslednju zabeležismo tačno pre tri meseca – 21.11. protiv Borca) moramo otpočeti ovu godinu. Pa onda redom, do veličanstvene majske proslave u našem gradu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...