Vesti / Aktuelno / Merebašvili Vošin na dve i po godine

Merebašvili Vošin na dve i po godine13.02.2010. 19:39

Autor: fkvojvodina.com(8)
Konačno prispeo u Novi Sad
Konačno prispeo u Novi Sad
O

no o čemu je novosadska fudbalska čaršija samo nagađala prethodnih dana, od danas je zvanično postalo java – novi fudbaler “Stare dame“ postao je Đorđi Merebašvili (Giorgi Merebashvili). Ugovor je potpisan na dve i po godine.

Ovaj Gruzijac, rođen je u prestonici te zemlje, Tbilisiju, 15. avgusta 1986. godine (tada Sovjetski Savez), a od 2005. godine je nastupajući za Dinamo iz svog grada, na 82 meča, postigao 24 gola. Igra na poziciji “klasične desetke“, pravi je plejmejker i organizator igre, koji sjajno “koristi“ obe noge (baš ono što nam je najviše nedostajalo). O kvalitetu njegovog razornog šuta, najbolje će posvedočiti golmani, koji su se sa istim susretali.

Bez ijedne odigrane utakmice za mladu reprezentaciju Gruzije, ovaj momak je odmah “bačen“ u vatru igranja za seniorski ekipu, a za istu je debitovao 31. maja 2008. godine, na prijateljskoj utakmici protiv Portugala. U svoj CV, do sada je upisao devet nastupa za nacionalni tim.

Mnogi, pa čak i znatno jači, klubovi širom Evrope, želeli su ovog momka u svojim redovima, ali je on rešio da Tbilisi zameni Novim Sadom, a pogled ne reku Kuru sa tvrđave Narikala, onim “čuvenim“ na Dunav sa Petrovaradinske tvrđave. Pošto ime Tbilisija (Rusi ga zovu Tiflis) u prevodu znači “topli izvor“, mladi Gruzijac će imati “samo“ jedan zadatak – da “razgali i raspali“ srca novosadske publike, svojim potezima, lucidnošću, asistencijama i golovima. Neka mu je sa srećom.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...