Vesti / Utakmice / Posle Rumuna, na redu Bugari

Posle Rumuna, na redu Bugari12.02.2010. 22:09

Autor: fkv.com team(1)
S

edmoplasirani tim Bugarske lige (24 boda iz 16 utakmica, jedanaest manje od prvoplasiranog Liteksa, ali samo četiri manje od trećeplasirane Lokomotive), Slavija iz Sofije, biće peti po redu tim koji će testirati fudbalere Vojvodine na pripremama u Antaliji.

Meč će početi u 16:30h, a priliku će dobiti igrači koji do sada nisu bili u prvom planu i koji su imali manju minutažu. Bugari su poslednju proveru imali protiv novog kluba našeg bivšeg člana Mitra Pekovića – Anžija, a posle duela sa nama očekuje ih i meč protiv Metalista iz Harkova. Imena naših sledećih rivala, s obzirom da je boravak u Turskoj produžen do 19. februara, znaće se u narednim danima.

Bugarski klub je osnovan davne 1913. godine (prvi organizovani klub u zemlji naših suseda), a zanimljivo je da je prilikom izbora imena kluba, koji je nastao spajanjem klubova “Botev“ i “Razvoj“, uzor bila Slavija iz Praga. Eto neke “povezanosti“ između dva sutrašnja rivala – mi smo od Slavije “pozajmili“ dresove, a Bugari ime!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...