Vesti / Aktuelno / Darko Lovrić: Srce ostaje u Voši!

Darko Lovrić: Srce ostaje u Voši!12.02.2010. 21:21

Autor: fkv.com Team(10)
R

edakcija našeg sajta imala je ekskluzivnu priliku da razgovara sa dojučerašnjim štoperom Vojvodine, Darkom Lovrićem, o njegovom potencijalnom novom klubu – Banantsom iz Jermenije. Iskusni 29-ogodišnji igrač priča o svojim očekivanjima, prvim utiscima o jermenskom prvoligašu, Vojvodini i njenim navijačima, Novom Sadu, … Tekst prenosimo u celini, i koristimo još jednom priliku da Lovretu poželimo sve najbolje u nastavku karijere, kao i na ličnom planu.


FKV.COM: Lovre, hvala što si se odazvao pozivu našeg sajta za razgovor. Najpre, kakvi su tvoji prvi utisci o potencijalnom novom klubu. Kako ocenjuješ Banants u odnosu na Vojvodinu?

Darko Lovrić: Klubovi su dosta slični u pogledu organizacije, a mogu reći i igračkog kadra. Situacija je otprilike kao i kod nas, koliko sam shvatio. Postoje tri dobra kluba – Pjunik, koji drži predsednik saveza, Mika i Banants, za koji čujem da je trenutno jedan od najbolje organizovanih. Inače, vlasnik Banantsa je istovremeno i vlasnik Metalurga iz Donjecka, kao i Kubana. Do sada u klub nisu dovođeni stranci, ali ove godine gazda kluba planira da osvoji titulu, te je angažovano 6-7 stranaca, među kojima sam i ja. Naravno, i ceo stručni štab čine stranci.


FKV.COM: Kako je uopšte došlo do kontakta? Da li su te Jermeni pratili od ranije?

Darko Lovrić: Ne, nisu me pratili, već je do kontakta došlo sasvim slučajno. U razgovoru sa jednim menadžerom iz Srbije posle utakmice sa Sigmom, rečeno mi je da postoji kombinacija za mene sa jednim stranim klubom, pošto im je trebao levi štoper. Ispostavilo se da je to Banants, koji inače vodi trener Stevica Kuzmanovski. Član ovog kluba ranije je bio i Sepuja.


FKV.COM: Kakvi su uslovi ugovora, jel' možeš nešto više da kažeš?

Darko Lovrić: Prvo je bilo reči samo o pozajmici na četiri meseca, ali bi oni sad hteli da otkupe moj ugovor od Voše, tako da je ostalo da u junu uplate obeštećenje, a ja ću potpisati ugovor na godinu dana.


FKV.COM: Već si odigrao jednu utakmicu za Banants protiv Rijeke, kakvi su njihovi prvi utisci, sa tog meča i sa treninga koje si imao sa njima?

Darko Lovrić: Ja lično mogu reći da sam zadovoljan, a to su mi rekli i oni, pogotovo što je početna opcija bila da ostanem samo četiri meseca, ali oni sad hoće saradnju na duže. Rekao sam da prihvatam na godinu dana, s tim što imam opciju da, ako mi ne bude dobro ovde, do juna da mogu da se vratim. Jer, čuo sam da je liga dosta slaba, a i neki ljudi su mi savetovali da ne idem tamo. Međutim, u razgovoru sa šefom (trenerom Babićem, prim. aut.) odlučio sam da potpišem na tih godinu dana i sve više sam ubeđen da nisam pogrešio, tj. da ova opcija nije uopšte loša. Za ovih par dana, koliko sam u novoj sredini, uklopio sam se kao da sam tu već dugo vremena.


FKV.COM: Da li ćeš pratiti Vojvodinu iz Jermenije i kako ćeš se uklopiti u novu sredinu, tj. da li će ti nedostajati Novi Sad?

Darko Lovrić: Naravno da ću pratiti, i ovde svaki dan uđem na vaš sajt da se informišem, a što se tiče Novog Sada, sigurno je da će mi nedostajati. Sa jedne strane mi je mnogo žao što idem iz Voše i dvoumio sam se da li da prihvatim ovo uopšte. Ne bih da ispadne kao otrcana fraza, ali Vojvodinu sam stvarno zavoleo i uvek će biti deo mene.


FKV.COM: Za kraj razgovora, želimo da ti ispred redakcije sajta i navijača Vojvodine poželimo puno uspeha u nastavku karijere i puno dobrih partija u novom dresu.

Darko Lovrić: Hvala vam puno! Takođe, neka mi ne zamere navijači ako sam ih nekad razočarao na utakmicama. Uvek sam se trudio da odigram maksimalno, ali nije išlo uvek kako treba. Iskreno bih želeo da ove godine uzmemo kup i žao mi je što neću biti deo toga na terenu, ali srcem hoću sigurno!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...