Vesti / Utakmice / Vojvodina 3 - 1 Temišvar

Vojvodina 3 - 1 Temišvar11.02.2010. 14:06

Autor: fkv.com team(19)
Foto: http://www.politimisoara.com/
Foto: http://www.politimisoara.com/
(

informacije preuzete sa www.politimisoara.com)

14.00h - Pocetak prvog poluvremena, vreme je oblačno, ali ne pada kiša

2. minut: Dobra intervencija našeg golmana posle silovitog prodora Temišvara, nakon što je Alex sjajno uposlio Gogu, koji šutira direktno u našeg čuvara mreže.

8. minut: Adams je pokušao da iznenadi rumunskog golmana lob-udarcem, ali je lopta otišla iznad prečke.

12. minut: Velika prilika za igrača Temišvara Parksa, koji je imao odličnu poziciju u šesnaestercu, ali je šutirao neprecizno preko gola.

14. minut: Jonesku dobija žuti karton.

17. minut: Isti igrač ima kolosalnu šansu, ali ne uspeva da realizuje šansu "1 na 1".

21. minut: GOL - DUŠAN TADIĆ dovodi Vojvodinu u vođstvo, rezantnim udarcem sa 15 - ak metara.

Iz jedine šanse, došli smo do vođstva, dok za razliku od nas, Temišvarci ne uspevaju da krunišu golom potpunu dominaciju na terenu.

30. minut: Tumbasević sjajno šutira sa tridesetak metara, iz slobodnjaka, tik pored gola.

37. minut: Odlična kontra Vojvodine završava se udarcem Tadića preko okvira gola.

43. minut: Nova prilika za Parksa. Lopta je odlično išla od noge do noge navalnih igrača Temišvara, ali je Parks napravio potez više, pa je lopta završila van terena.

45. minut: Magera postiže izjednačuijući pogodak sa 12 metara, nakon što je Mojsov kratko odbio loptu do brazilskog beka Bonfima, koji je centrirao.

Veći deo ovog dela utakmice, potpuno smo nadigrani od strane Rumuna, gotovo da nemamo rešenje za fantastičnog Čeha Lukaša Mageru i Kostarikanca Parksa. Rumuni Alexa, Joaenesku i Bourceanu, pomažu ovoj dvojici u naletima ka našem golu.

Nakon prvog dela igre, ni jedan tim nema prednost - 1:1


51. minut: Posle lepog driblinga igrača Temišvara Bourceanua po levoj strani, lopta je došla do Joneskua, koji šutira preko prečke. U istom minutu igrači Vojvodine prave akciju na drugoj strani koja završava opasnim udarcem, koji je izblokiran. Lopta odlazi u korner.

58. minut: Magera dobija žuti karton zbog protesta.

69. minut: Brza kontra igrača Temišvara završava odličnim udarcem Goge sa 17 metara. Naš golman sigurno interveniše.

71. minut: GOL - BILBIJA dovodi Vojvodinu u prednost od 2:1, tako što je iskoristio smušenost odbrane Temišvara!

74. minut: GOOOL - BIIIILBIJAAAAAAA, sada je 3:1 za "Staru damu". Spektakularan lob udarac sa više od 30 metara, skoro sa same aut linije.

79. minut: Žuti karton dobija Sepsi, zbog preoštrog starta.

80. minut: Prilika za rumunski tim. Odlična intervencija našeg golmana, nakon što je Bourceanu oprobao svoj šut sa dvadesetak metara.

86. minut: Čudesan promašaj Parksa - bio je na par metara od našeg golmana, u situaciji "jedan na jedan", ali je prebacio čitav gol.

89. minut: Još jedna prilika i još jedan promašaj igrača Temišvara, ovog puta, možda i ponajboljeg igrača ovog tima, Slovaka Jana Kozaka (u 80. minutu zamenio Čeha Mageru) - pogodio je spoljni deo mreže, nakon asistencije Parksa.

Sudija svira kraj. Konačan rezultat - 3:1 za Vojvodinu.

Dvostruki strelac Nemanja Bilbija, koji je svojim golovima doneo preokret u nastavku (za dva gola mu je bilo potrebno "čitavih" tri minuta), sada je već jasno, biće naše najvrednije zimsko pojačanje. Rumuni nisu uspeli da konkretizuju periode utakmice u kojima su potpuno dominirali, dok su fudbaleri Vojvodine svoje šanse iskoristili i na taj način došli do prvog trijufa u Turskoj!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...