Vesti / Utakmice / Opet nerešeno, opet Bilbija...

Opet nerešeno, opet Bilbija...09.02.2010. 19:29

Autor: fkvojvodina.com(4)
N

i u trećoj kontrolnoj utakmici u Antaliji novosadski crveno-beli nisu uspeli da zabeleže pobedu, mada su i ovaj put uspeli da ostanu neporaženi. Tim koji se u češkoj ligi bori za opstanak pokazao se kao tvrd orah i bio bliži uspehu. Doduše, Vojvodina nije odigrala toliko loš meč, ali je morala da juri prednost Čeha od dva gola, i to čak dva puta.

Junak utakmice svakako je bio igrač češkog tima Nestorovski, koji je pogodio mrežu srpskog tima u tri navrata. Za ovaj učinak svakako može da zahvali i odbrani Vojvodine, koja je delovala vrlo nesigurno u prvom delu i pravila velik broj grešaka. Protivnik se uglavnom orijentisao na kontranapade, iz kojih je pravio dosta problema zadnjoj liniji Novosađana. Nestorovski je u 15. minutu na centaršut Fujerika doveo Čehe u vodstvo, a u 40. minutu iz brze kontre postigao drugi gol. Čast Voše u prvom delu spasao je Mrđa, pa se na odmor otišlo sa prednošću FC Slovačko od 2:1.

Kao i na prethodnim utakmicama, u drugo poluvreme su igrači Vojvodine ušli sa više elana, ali je Nestorovski u 65. minutu zaokružio svoj “trik iz šešira” (hat-trick). Novosađani pojačavaju pritisak, što rezultira golom Bilbije nakon greške golmana Vašeka, a nešto kasnije i Tadića iz penala, za konačnih 3:3.

Nakon svega viđenog, bilo bi ipak nezasluženo da je bilo koji od dva tima poražen. Viđena je dopadljiva fudbalska predstava, koju je na momente kvario (poslednjih dana) neumorni vetar. Vojvodinu čeka još jedna provera u Antaliji, a zatim i povratak u Novi Sad. Prvenstvo Srbije nastavlja se 27. februara.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...