Vesti / Utakmice / Drugi "remi" Voše u Antaliji

Drugi "remi" Voše u Antaliji05.02.2010. 18:07

Autor: budababa(2)
Foto:   http://www.sigmafotbal.cz/
Foto: http://www.sigmafotbal.cz/
F

udbaleri Vojvodine odigrali su i drugu pripremnu utakmicu u Turskoj, ovoga puta sa timom iz druge države nastale raspadom Čehoslovačke. Rezultat je, kao i pre tri dana sa slovačkim Košicama, bio 1:1, a i ovog puta strelac za Vošu bio je sveže pojačanje iz banjalučkog Borca – Nemanja Bilbija. Jak vetar nastavio je svoju višednevnu “simfoniju” i onemogućavao igrače oba tima da pokažu svoj maksimum.

Kao i prethodni meč, i ovaj put su na teren istrčala dva različita sastava za svako poluvreme. Prvih 45 minuta crveno-beli odigrali su u sastavu: Kesić, Smiljanić, Đurišić, Lovrić, Faber, Mitosević, Novaković, Tumbasević, Đurovski, Šušnjar, Mudrinski. Sigma je prvo poluvreme bila za nijansu bolji tim, prvenstveno zato što se u ekipi iz Novog Sada našlo dosta mladih igrača, ali je ekipa pokazala veliku želju i borbenost, nadoknađujući tako manjak neiskustva pojedinih igrača. Česi su poveli nakon izvedenog kornera sa desne strane i povratne lopte za Ordoša, kome nije bilo teško da sa 5-6 metara savlada Kesića. Ipak, čuvar mreže Vojvodine bio je glavni “krivac” što gosti nisu otišli sa značajnom prednošću na odmor, odbranivši šut napadaču češkog tima u situaciji “1-na-1”.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru Voše, a njene boje u tom delu igre branili su: Brkić, Vuličević, Mojsov, Pleč, Nestorović, Medojević, Ađuru, Katai, Tadić, Adams, Bilbija. Ovaj period igre doneo je i nešto otvoreniju borbu i nekoliko polušansi na obe strane. Bilbija je dva puta okušao svoj udarac, dok su Česi imali jedan solidan šut glavom ka golu Brkića. Velika želja za izjednačenjem urodila je plodom pred kraj susreta, kada je Tadić sa leve strane uputio centaršut, odbrana Sigme kratko odbila loptu na nekih 16 metara od gola, gde ju je kolenom prihvatio Bilbija i rezantnim udarcem iz polu-voleja smestio u mrežu protivnika.

Današnju utakmicu zbog povreda propustili su Karan (požalio se na bol u primicaču), Stjepanović (istegnuće prednje lože) i Mrđa (problem sa palcem, gde mu je nokat urastao u meso). Trener Babić generalno može biti zadovoljan današnjom predstavom svojih izabranika, uzevši u obzir da su sastavi bili dosta “promešani”, kao i da je isprobavanje određenih taktičkih zamisli i dalje aktuelno.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...