Vesti / Utakmice / Drugi "remi" Voše u Antaliji

Drugi "remi" Voše u Antaliji05.02.2010. 18:07

Autor: budababa(2)
Foto:   http://www.sigmafotbal.cz/
Foto: http://www.sigmafotbal.cz/
F

udbaleri Vojvodine odigrali su i drugu pripremnu utakmicu u Turskoj, ovoga puta sa timom iz druge države nastale raspadom Čehoslovačke. Rezultat je, kao i pre tri dana sa slovačkim Košicama, bio 1:1, a i ovog puta strelac za Vošu bio je sveže pojačanje iz banjalučkog Borca – Nemanja Bilbija. Jak vetar nastavio je svoju višednevnu “simfoniju” i onemogućavao igrače oba tima da pokažu svoj maksimum.

Kao i prethodni meč, i ovaj put su na teren istrčala dva različita sastava za svako poluvreme. Prvih 45 minuta crveno-beli odigrali su u sastavu: Kesić, Smiljanić, Đurišić, Lovrić, Faber, Mitosević, Novaković, Tumbasević, Đurovski, Šušnjar, Mudrinski. Sigma je prvo poluvreme bila za nijansu bolji tim, prvenstveno zato što se u ekipi iz Novog Sada našlo dosta mladih igrača, ali je ekipa pokazala veliku želju i borbenost, nadoknađujući tako manjak neiskustva pojedinih igrača. Česi su poveli nakon izvedenog kornera sa desne strane i povratne lopte za Ordoša, kome nije bilo teško da sa 5-6 metara savlada Kesića. Ipak, čuvar mreže Vojvodine bio je glavni “krivac” što gosti nisu otišli sa značajnom prednošću na odmor, odbranivši šut napadaču češkog tima u situaciji “1-na-1”.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru Voše, a njene boje u tom delu igre branili su: Brkić, Vuličević, Mojsov, Pleč, Nestorović, Medojević, Ađuru, Katai, Tadić, Adams, Bilbija. Ovaj period igre doneo je i nešto otvoreniju borbu i nekoliko polušansi na obe strane. Bilbija je dva puta okušao svoj udarac, dok su Česi imali jedan solidan šut glavom ka golu Brkića. Velika želja za izjednačenjem urodila je plodom pred kraj susreta, kada je Tadić sa leve strane uputio centaršut, odbrana Sigme kratko odbila loptu na nekih 16 metara od gola, gde ju je kolenom prihvatio Bilbija i rezantnim udarcem iz polu-voleja smestio u mrežu protivnika.

Današnju utakmicu zbog povreda propustili su Karan (požalio se na bol u primicaču), Stjepanović (istegnuće prednje lože) i Mrđa (problem sa palcem, gde mu je nokat urastao u meso). Trener Babić generalno može biti zadovoljan današnjom predstavom svojih izabranika, uzevši u obzir da su sastavi bili dosta “promešani”, kao i da je isprobavanje određenih taktičkih zamisli i dalje aktuelno.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...