Vesti / Utakmice / Drugi test meč u Antaliji: Vojvodina - Sigma Olomouc

Drugi test meč u Antaliji: Vojvodina - Sigma Olomouc05.02.2010. 08:01

Autor: fkv.com team(0)
T

renutno devetoplasirani tim Češke Gambrinus lige (pa će se tako “sudariti“ dva tima koja dolaze iz takmičenja čiji su glavni sponzori hmeljski napitci – “Jelen“ i “Gambrinus“), Sigma iz Olomouca, biće drugi po redu protivnik novosadske Vojvodine, na pripremama u Antaliji. Nakon nerešenog ishoda protiv Košica, valjalo bi upisati i prvu pobedu u Turskoj i tako okončati prvu polovinu boravka na Mediteranu.

Momcima koji budu istrčali u crveno – belom dresu suprotstaviće se oni u plavim, čiji je klub kao FK Hejčin osnovan 1919. godine. Ove sezone sakupili su 22 boda na 16 odigranih utakmica, zabeleživši šest pobeda i četiri nerešena ishoda. Za vodećim Teplicama, zaostaju “samo“ deset bodova.

Za očekivati je da Branko Babić isproba još neku od mnogobrojnih formacijskih varijanti (na teren će, kako to dolikuje pripremnim utakmicama, dve postave provesti po poluvreme) koje se same nameću, zahvaljujući činjenici da je na pripreme poveo 26 fudbalera i da oni svi treba da sopstvenim radom i zalaganjem izbore mesto u startnoj postavi, našeg voljenog tima, pred početak prolećnog dela sezone, do koga je ostalo nešto više od dvadesetak dana (Mojsov će, najverovatnije dobiti priliku da debituje, dok je Stjepanović još uvek povređen). Posle čitavog niza propuštenih šansi protiv slovačkog tima, najzanimljivije će biti videti kako će naši igrači odigrati protiv češkog, koji u proseku prima tek nešto više od gola po utakmici. Svakako, da će ovo biti odlična provera za ono što nam predstoji i da će polako i početi da se “daju“ određeni odgovori na mnogobrojna pitanja, koja postavlja svako kome je crveno – bela boja u srcu.

Utakmica se igra 05.02. u 14 časova, na terenu lokalnog sportskog centra.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...