Vesti / Crveno-bela planeta / Jovanović potpisao za Liverpul

Jovanović potpisao za Liverpul03.02.2010. 16:42

Autor: fkv.com team(0)
Milan Jovanović, foto: www.mirror.co.uk
Milan Jovanović, foto: www.mirror.co.uk
S

aga oko, po svim merilima, jednog od najboljih srpskih fudbalera je okončana – OD LETA 2010. GODINE, MILAN JOVANOVIĆ NOSIĆE DRES LIVERPULA!

Sadašnji napadač Standarda iz Liježa, dogovorio se sa ekipom sa Mersisajda i sa istom potpisao predugovor, koji ga obavezuje da se nakon završetka tekućeg šampionata u Belgiji pojavi na čuvenom Enfild Roudu i započne letnje pripreme sa novim klupskim drugovima. Crveni dres osamnaestostrukog prvaka Engleske i petostrukog osvajača najjačeg evropskog takmičenja, Milan će nositi tri godine, uz klauzulu da ugovor može biti produžen na još godinu dana.

Nekadašnji član novosadske “Stare dame“, svoju bogatu internacionalnu karijeru započeo je u ukrajinskom Šahtorju, nastavio u moskovskoj Lokomotivi, da bi svoje dosadašnje evro - putovanje 2006. godine okončao u Standardu. Sada ga za nekoliko meseci, nakon završetka SP u Južnoj Africi, čeka selidba u jedan od najvećih timova planete i u jednu od najjačih evropskih liga.

Uredništvo sajta FKVOJVODINA.COM želi Jovanoviću da od jeseni trese mreže širom ostrva i Evrope i da često sluša ovacije južne tribine Enfilda (čuvenog Kopa). Navijače crvenog dela pomorskog i industrijskog centra Engleske, popularni “Lane“ je već “kupio“ prošlogodišnjom izjavom, kada ga je kontaktirao drugi lokalni tim Everton, da on nema nameru da igra za “mali“ klub! Višemesečno insistiranje Rafaela Beniteza urodilo je plodom, pa će Jovanović, svoju veoma uspešnu karijeru, krunisati “jagodom na šlagu“! Crvenom, baš kao i što su i boje, ali i nadimak (Redsi), njegovog novog kluba.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...