Vesti / Aktuelno / Nemanja Bilbija potpisao za Vojvodinu

Nemanja Bilbija potpisao za Vojvodinu29.01.2010. 11:44

Autor: FKVojvodina.com(9)
Nemanja Bilbija, novo pojačanje Vojvodine
Nemanja Bilbija, novo pojačanje Vojvodine
U

subotu 30. januara 2010. godine, sa aerodroma “Nikola Tesla“, tačno u 14:45h, na put i dvonedeljne pripreme na mediteransku obalu Turske, u grad Antaliju, koji je još davne 158. godine p.n.e. osnovao kralj Atal II od Pergamona, kreće tridesetšestočlana ekspedicija nama najdražeg fudbalskog kluba (26 igrača i 10 članova stručnog štaba), sa jednim zadatkom – da tamo, na “turskoj rivijeri“, izbruse formu i snagu, kako bi lakše podneli sve obaveze koje im predstoje u prolećnom delu sezone.

Dan uoči puta, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, upriličena je konferencija za predstavnike sedme sile. Prava “bomba“ iste, bila je da je jedan od najvećih fudbalskih “dragulja“ susedne nam BiH, Nemanja Bilbija, dres banjalučkog Borca, zamenio našim, a po ugovoru, taj novi, nosiće u naredne četiri godine! Rođen 2. novembra 1990. godine, a već proglašen najboljim fudbalerom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, pa i najboljim mladim sportistom iste, nije skrivao svoje oduševljenje dolaskom u Novi Sad i parafiranjem ugovora sa, kako je sam istakao, “jednim od najvećih klubova sa ovih prostora“. Na ovom mladom momku, je da već u Antaliji opravda sve ono što fudbalska javnost o njemu priča prethodnih meseci, kako bi dostojno nasledio velikane koji su igrali u navalnom redu “Stare dame“ i tresli mreže protivničkih golmana. Sportski direktor Miodrag Pantelić uručio mu je dres sa brojem 21, dodavši da je Nemanja bio “prioritet“, kada su u pitanju pojačanja pred prolećni deo sezone.

“Predigra“ promocije mladog Bilbije, bila je razmena lepih reči i poklona našeg sportskog direktora i direktora kluba iz Banja Luke, gospodina Radmila Šipovca, koji su iskoristili priliku da obnaroduju uspostavljanje “bratskih“ odnosa između dva kluba, a ta obostrana saradnja, polako se definiše kroz fenomenalne odnose navijača oba kluba, poslovnom saradnjom rukovodstava i na kraju, međusobnom razmenom najtalentovanijih igrača.

Takođe, na današnjoj konferenciji, obelodanjeno je da su ugovore produžili Dragan Mrđa, Darko Lovrić i Stefan Zogović, a sva trojica su istakla da je vrlo brzo postignut dogovor o tome sa upravom kluba, da im je čast što će i na proleće nositi crveno – beli dres i da se njihove ambicije potpuno poklapaju sa ambicijama kluba u budućem periodu. Kapiten Dragan je dodao da je to FKV i “zaslužila“ jer ga je ona i “vratila“ u fudbalski život, Lovre da je izuzetno zadovoljan što se saradnja nastavlja, a mladi Stefan da je operacija kolena prošlost i da će sve napore uložiti da se nametne šefu stručnog štaba.

Još dva mladića biće budućnost kluba – Nikola Mojović i Slobodan Novaković danas su zvanično prestavljeni okupljenim novinarima, a ugovore su potpisali na četiri godine. Jedan od najperspektivnijih igrača Republike Srpske, momak koji je već mesec dana pod budnim okom ljudi iz kluba, Mojović, istakao je da je san svakog igrača da zaigra u jednom velikom klubu kakav je Vojvodina. Zbog trenutne “gužve“ u igračkom kadru, a zbog potrebe da tako mlad fudbaler konstantno igra, on će u narednih šest meseci biti ustupljen “Proleteru“ sa Slane bare. Dete “Vošine“ škole, momak koji na leđima nosi “teret“ očevog svrstavanja među legende kluba, Novaković, nije mogao da sakrije uzbuđenost, da mu se ispunio san da zaigra za klub koji jedini ima mesta u njegovom srcu, a to će od sad činiti u dresu sa brojem 7.

Na kraju je reč dobio i šef struke Branko Babić, koji je istakao da je prva faza priprema urađena odlično, kada se u obzir uzmu vremenski uslovi u kojima se treniralo. Dodao je da se značajno ozbiljnije i profesionalnije pristupilo radu od strane svih igrača, da to i nameću ambicije koje klub ima, da će shodno tome i zadaci i zahtevi koji budu stavljeni pred igrače biti uveliko oštriji, pa će oni samo na osnovu ispunjavanja istih, određivati svoje mesto “pod suncem“. Nije skrivao da je najvažnije da se klub okrenuo mladim igračima, naročito onim iz sopstvenog pogona, da se polako angažuju vrhunska pojačanja i da je to jedini put koji garantuje svetlu budućnost kluba. Ciljevi su visoki, strpljenje potrebno, kao i žestok rad koji će tek da usledi.

Po rasporedu pripremnih utakmica, čekaju nas u Antaliji četiri provere :
2. februar – protiv Košica (Slovačka).
5. februar – protiv Sigme Olomuc (Češka).
8. februar – protiv Karpata (Ukrajina).
11. februar – protiv Temišvara (Rumunija).

Srećan put, lepo vreme i puno kapi prolivenog znoja, svima koji putuju u Tursku, želi uredništvo sajta FKVOJVODINA.COM!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...