Vesti / Utakmice / Voša protutnjala Humskom

Voša protutnjala Humskom06.12.2015. 18:23

Autor: FKV.com Team(0)
K

ao u čuvenom navijačkom pokliču najvernije Firme ,,Pazi, Voša gazi!", fudbaleri našeg voljenog kluba su u prvenstvenom susretu sa beogradskim partizanom nastavili svoj trijumfalni pohod.

U utakmici koja nije bila praznik za oči ljubitelja fudbala, pametnom, srčanom i hrabrom igrom, novosadski crveno-beli nadvisili su domaćine i u poslednjih deset minuta susreta odigranog na stadionu JNA sva tri boda dominantno osvojili i sa sobom poneli nazad preko Dunava i Save.

Pre 10 000 gledalaca koji su se okupili da uživo, uz besplatan ulaz, prisustvuju derbi meču dvadesetog kola Super lige, među kojima su se svojom glasnom i neprestanom podrškom izdvajali navijači najstarijeg srpskog prvoligaša smešteni u za njih predviđeni deo na severnoj tribini, do tada takozvana ,,prava prvenstvena" utakmica rešena je u hičkokovskom maniru.

Nakon kornera u 80. minutu, Vojvodina je povela sa 1:0 golom Rosića, da bi samo tri minuta kasnije ostala sa igračem manje, nakon drugog žutog kartona koji je dobio Sekulić. Nakon toga, neoprezni strelac gola Rosić, startovao je u našem šesnaestercu na najstarijeg fudbalera na terenu Ilića, ali je kazneni udarac sa jedanaest metara, koji je izveo Ninković, naš golman Perić maestralno zaustavio. U blic-krig kontranapadu, lopta je naposletku stigla do Stanisavljevića, koji je udvostručio prednost Stare Dame, a u preostalim minutima meča, borba je rutinski privedena kraju, za veliko slavlje fudbalera i navijača iz ravnice, koje su prvotimci nastavili i autobusu na putu za Srpsku Atinu, a navijači na ispražnjenom stadionu, na kojem su bili prisutni, pored policije i Slaninara, još samo fudbaleri domaće ekipe, koji su trčali kaznene krugove oko igrališta.

Nakon ovoga meča, naredni prvenstveni susret na programu je sledeće subote, kada na Karađorđe dolazi tim subotičkog Spartaka,

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Radulović18
Vukanović17
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Čumić12
Zady Sery9
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...