Vesti / Utakmice / „Nikola, Nikola, Nikola...“

„Nikola, Nikola, Nikola...“03.10.2015. 20:07

Autor: budababa(1)
.

..orilo se sa tribina stadiona „Karađorđe“ nakon što je u 71. minutu defanzivac OFK Beograda Nikola Ignjatijević skrenuo loptu u sopstvenu mrežu, nakon pokušaja Ožegovića. Da nije bilo ovog, ispostavilo se, prelomnog trenutka, pitanje je da li bi fudbaleri Vojvodine uopšte postigli gol i zabeležili pobedu u 12. kolu Superlige. Ovako, ostaje zabeležena minimalna pobeda od 1:0 (0:0), uz vrlo bledu igru domaćeg tima.

Izuzetno loš meč odigrali su crveno-beli, jedan solidan šut Ivanića u prvom poluvremenu koji je završio preko gola praktično je sve što su domaćini pokazali u prvih 45 minuta. Sa druge strane, „romantičari“ su imali dve vrlo zrele prilike, ali je lopta jednom otišla pored, a drugi put preko gola. Vojvodina je i u nastavku imala jalovu inicijativu, koja se pukom srećom isplatila dvadesetak minuta pre kraja meča već opisanim momentom. Nakon gola, Voša je imala još dve-tri prilike, ali su gosti odoleli, usput ne ugrozivši značajnije gol Kordića.

Tri boda su jedino što se može istaći kao pozitivno sa ove utakmice, dok opšti utisak delovanja tima na terenu zaslužuje svaku kritiku. Vojvodina ima vremena da zbije redove, sledi pauza od desetak dana zbog obaveza reprezentacije, a u 13. kolu sledi gostovanje u Beogradu protiv lidera na tabeli, Crvene zvezde.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...