Vesti / Utakmice / Od rapsodije do treninga živaca

Od rapsodije do treninga živaca13.09.2015. 23:12

Autor: budababa(3)
F

udbaleri Vojvodine zabeležili su pobedu u 9. kolu Superlige, ali je ona izvojevana mnogo teže nego što se očekivalo, naročito nakon prvih 45 minuta igre. Domaći tim krenuo je sa namerom da meč reši već na samom početku, ali su prvu šansu imali gosti, gde se istakao golman Kordić i sprečio „hladan tuš“ na „Karađorđu“. Nakon toga, konce igre u svoje noge preuzimaju crveno-beli i stižu do prednosti u 16. minutu, kada Ožegović glavom postiže gol nakon kornera. Samo sedam minuta kasnije Ivanić duplira prednost nakon poigravanja navale domaćih sa odbranom gostiju, a pred kraj prvog dela igre novajlija Vukčević svojim prvencem u dresu Vojvodine zaokružuje dobru igru i rezultatski „odlepljuje“ domaćine na tri gola prednosti.

Iako se činilo da je tu kraj otpora gostiju iz Gornjeg Milanovca, već na startu drugog dela igre iz praktično prve šanse Merdović smanjuje prednost Novosađana. Detalj koji je, kako se kasnije ispostavilo, prelomio meč bilo je isključenje Rnića u 59. minutu, posle zarađenog drugog žutog kartona. Voša je ponovo preuzela sredinu terena, a sjajne šanse promašuju Stanisavljević (njegov šut završava prvo na jednoj, pa na drugoj stativi, i lopta se odbija u polje) i Ožegović (bio prekratak na odlično ubacivanje sa strane pred prazan gol). Da Vojvodina ne može bez drame uverio nas je Sedlar, koji je u 78. minutu kao duh iskočio pored 6-7 igrača „stare dame“ i glavom pogodio mrežu Kordića nakon ubacivanja iz kornera. Ipak, gosti nisu imali snage da načine totalni „comeback“ i crveno-beli su na mišiće sačuvali pobedu i tri boda.

Narednu utakmicu Vojvodina opet igra kod kuće, a gost će ovog puta biti beogradski Rad. Taj meč igra se narednog vikenda.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...