Vesti / Utakmice / Voša jača od „legije izdajnika“ i sudija

Voša jača od „legije izdajnika“ i sudija14.08.2015. 01:59

Autor: budababa(9)
U

derbiju 5. kola Superlige fudbalskog prvenstva Srbije, Vojvodina je zasluženo savladala Partizan sa 3:2 (2:1), iako je protiv sebe imala svoje bivše prvotimce, bivšeg trenera i sudijsku četvorku koja je koristila svaku priliku da pomogne rivalu da lakše dođe do gola golmana Žakule. I ovaj put smo videli suđenje tipično za bilo koji meč protiv beogradskih „blizanaca“, gde se čak i najmekaniji kontakt dva igrača presuđivao kao faul u korist gostiju, dok se i na žestoke udare crno-belih po igračima „stare dame“ odmahivalo rukom i volšebno menjao kriterijum u korist „muške igre“. Ipak, crveno-beli su izdržali sve nalete protivnika i sudija i vrlo jasno pokazali gde se u ovom trenutku igra najbolji fudbal u Srbiji.

Sve je počelo kao u bajci za Vojvodinu, Ivanić je najpre majstorski iskoristio rupu u odbrani gostiju i iz dva pokušaja savladao Živkovića, a samo sedam minuta kasnije Stanistavljević pogađa iz slobodnog udarca u istom stilu kao i protiv MTK i to je već 2:0 za Vošu. Vojvodina je rutinski držala prednost prvih pola sata igre, ne dozvoljavajući crno-belima da se razmahnu, ali su prvi problemi nastupili posle pola sata utakmice. Najpre se povredio Pekarić, koga je morao da zameni Pankov, a zatim je „ni iz čega“ bivši igrač Vojvodine Oumaru iskoristio muk sudija i zastajkivanje Vošine odbrane da prepolovi rezultatsku prednost domaćih. Sa rezultatom 2:1 se i otišlo na odmor.

Na početku drugog dela viđamo pritisak Partizana i u nekoliko navrata odbrana Vojvodine se opasno povijala pred atacima crno-belih. Voša je izdržala sve te nalete i preko Ožegovića, na sjajan pas Stanisavljevića, uspela ponovo da vrati prednost od dva gola – 3:1. Ta radost, međutim, nije dugo trajala, jer je svega šest minuta kasnije Oumaru ponovo pogodio mrežu Novosađana, nakon što je Žakula kratko odbio loptu posle, reklo bi se, neopravdano dosuđenog slobodnog udarca za Partizan. Domaći se nisu predavali, a zadatak im je olakšao Brašanac koji je dobio drugi žuti karton i isključenje u 72. minutu, a čini se da ga je zaradio i mnogo ranije. Do kraja utakmice, mnogo bolje prilike je stvarala Vojvodina, ali situacije „1 na 1“ sa protivničkim golmanom nisu iskoristili Ožegović, Paločević i Ivanić. Susret je, nakon 4 minuta produžetka, završen apsolutno zasluženom pobedom Voše, a u međuvremenu je isključen sa terena i Igor Đurić u redovima domaće ekipe.

Crveno-beli su ovom pobedom pokazali da trenutno igraju najbolji i najlepši fudbal u Srbiji, i da ideja trenera Zagorčića o igri na „gol više“ nije samo prazna floskula. U borbi protiv dostojnog rivala i sudijske četvorke, koja je poprilično iziritirala domaći deo publike, miljenici „srpske Atine“ su pokazali da za ovaj tim nema fiksnih granica i da će se letvica uspeha, zajedno sa samopouzdanjem, podizati sve više i više. Momcima u crveno-belom ostavimo da uživaju barem do sledećeg četvrtka, kada će odmeriti snage sa češkom Viktoriom iz Plzena, poslednjom preprekom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Da su podršku tamo itekako zaslužili – nije sporno, da će je imati – još manje. Ovo su dani Vojvodine, uživajmo u njima i borimo se zajedno da potraju što duže.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...