Vesti / Utakmice / Sampa sačuvala obraz, Vojvodina u plej-ofu!

Sampa sačuvala obraz, Vojvodina u plej-ofu!07.08.2015. 01:45

Autor: budababa(2)
U

revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri vojvodine poraženi su večeras od italijanske Sampdorije 0:2 (0:1). Gosti su pokazali mnogo ozbiljniji fudbal nego pre sedam dana u Torinu i krcati „Karađorđe“ je od 70. minuta morao da strepi za prolaz svojih ljubimaca u narednu rundu. Srećom, nisu gosti imali snage da postignu i treći gol i unesu pravu dramu u ovaj susret. Vojvodina je, ruku na srce, odigrala znatno slabiji meč u odnosu na onaj u Italiji i iako je većina statističkih parametara bila na strani Novosađana (posed lopte 55-45, šanse 8-4, korneri 6-5) videlo se da su crveno-beli već pomalo načeti ritmom odigravanja utakmica sreda-nedelja.

Gosti su, praktično, iz tri ozbiljnije akcije dali dva gola, dok je Voša prokockala tri lepe prilike da zatrese mrežu Đenovljana i praktično „zatvori“ ovaj dvomeč što se tiče rezultatske neizvesnosti. Ovaj put vezni red je prilično zakazao i nije bilo onog prepoznatljivog „veza“ koji je krasio igru Novosađana u prethodnim mečevima. Na kraju, odlučila je ipak previsoka prednost iz prvog meča, tako da su na kraju oba tima mogla biti zadovoljna rezultatom – Vojvodina zbog prolaska u narednu rundu, a Sampdorija zbog spasavanja obraza i, najverovatnije, radnog mesta treneru Zengi.

Kada se sve rezimira, Vojvodina nema prava da bude nezadovoljna. Ostvaren je cilj u koji je malo ko verovao nakon žreba za treće kolo, a to je da crveno-beli mogu stići do plej-ofa. Da je iko ponudio zbirni rezultat 4:2 protiv ovako velikog tima, nema tog navijača Voše koji ne bi prihvatio ponudu. Jedan fantastičan i jedan slab dan bili su dovoljni za priliku da se napravi poslednji korak, čiju ćemo težinu saznati danas (petak) u Nionu, kada će biti održan i žreb za finalnu rundu kvalifikacija. Ono što je sigurno je da će Voša, uprkos izbacivanju teškog protivnika, biti u grupi timova koji nisu nosioci, pa treba očekivati još jednog nezgodnog rivala. Stara poslovica kaže da se na muci poznaju junaci, pa verujemo da nas, bez obzira na ime tog rivala, čeka još jedan uzbudljiv dvomeč i poslastica za navijače „stare dame“ iz Novog Sada.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...