Vesti / Aktuelno / Vošin momenat istine

Vošin momenat istine06.08.2015. 10:45

Autor: budababa(3)
K

ada su se pre nepunih nedelju dana pogasila svetla na torinskom „Olimpiku“, ostali smo u čudu nakon fenomenalne partije Vojvodine i ubedljivog trijumfa nad klubom koji dolazi iz lige sa mnogo jačom reputacijom od naše. Da li je taj meč bio samo slučaj u kome su se poklopile sve kockice na stranu crveno-belih, ili prisustvujemo rađanju jedne nove Voše – tima sa karakterom, znanjem i, povrh svega, fanatičnom borbenošću i upornošću? Sezona jeste duga, i doneti krajnji sud nakon svega par dobrih utakmica bilo bi suludo, ali večerašnji revanš meč protiv istog tog rivala mogao bi da nam nagovesti koji je od navedena dva scenarija bliži realnosti.

Tim iz Đenove sigurno nije zaboravio vruć fudbalski šamar od pre nedelju dana i u Novi Sad ne dolazi da položi oružje, već da proba da uzvrati istom merom i eliminiše Novosađane sa evropskog putešestvija. Toga u klubu moraju biti svesni svi, ponajpre stručni štab, koji će psihološki da pripremi ekipu, a zatim i sami igrači, koji su u nedavnom meču sa Čukaričkim i sami na koži osetili koliko fudbal može biti surova igra. Zato je potreban oprez, jer plej-of nije obezbeđen dok god večerašnja utakmica sa Doriom traje i poljski sudija Rackovski ne pošalje igrače u svlačionicu.

Sa druge strane, oprez ne bi smeo da se pretvori u povlačenje i odbranu sa svih 10 igrača, jer svi znamo kako naši klubovi prolaze kada se zaboravi na napad i sve karte bace na čuvanje sopstvenog gola. Vojvodina će večeras imati puno toga na svojoj strani: samopouzdanje, pun „Karađorđe“ i rezultat iz prve utakmice, i nema razloga da ne odigra još jedan dobar meč i ubedi nas da dobre partije u Evropi jesu posledica dobro sklopljene celine u kojoj svako zna svoju ulogu i u kojoj vlada fenomenalna atmosfera. Crveno-beli večeras, praktično, imaju svoj momenat istine pred 12 hiljada svedoka, svojih sugrađana, koji će dati tih 10% potrebnih za konačnih uspeh. Ostalih 90% ostaje na njima, na tih 11 koji večeras istrče pod reflektore „Karađorđa“.

I kada smo najavljivali prvi meč, igračima smo poželeli vrelo srce, hladnu glavu i sigurne noge, pa dobitni recept nećemo menjati. Iskoristite ovo veče da pokažete svoje umeće sa loptom i da uživate na terenu zajedno sa publikom na tribinama. Borbeno i... pamet u glavu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...