Vesti / Utakmice / Voša nastavila ples iz Torina, prvi trijumf u prvenstvu

Voša nastavila ples iz Torina, prvi trijumf u prvenstvu03.08.2015. 01:18

Autor: fkv.com Team(2)
S

usret Vojvodine i Javora bio je susret između timova sa vrha i dna tabele, ali, za razliku od prethodnih godina, ove su uloge bile izmenjene. Javor je meč dočekivao kao jedan od tri tima sa maksimalnim učinkom u prva dva kola, dok je Vojvodina sa svega jednim bodom u dve utakmice imala ulogu „autsajdera“. Naravno, loš učinak na startu bio je „ceh“ plaćen zbog dobrih igara u evropskim utakmicama, pogotovu one od pre tri dana u Torinu, kada je Voša furioznom igrom savladala Sampdoriju sa 4:0.

Na terenu, sve je bilo jasno, Vojvodina je napadala i tražila što raniji gol i miran nastavak utakmice, dok su Ivanjičani gledali da sačuvaju svoju mrežu i eventualno iz neke kontre pokušaju da ugroze gol domaćina. Trener Zagorčić malo je promešao karte u odnosu na gostovanje u Italiji, Žakulu je na golu zamenio Kordić, Vasilića na desnom beku Lakićević, na teren se vratio kapiten Pekarić umesto Pankova, a umesto Puškarića šansu je dobio Stamenić.

U utakmici sa sijaset prilika, pogotovo pred golom Javora, trijumfovali su crveno-beli sjajnim pogocima Stanisavljevića (pogađate, iz slobodnjaka) u prvom poluvremenu i Ožegovića u drugom poluvremenu (makazice za špice emisija za lige „petice“). Time je Voša upisala prvi trijumf u prvenstvu, iskoristivši kikseve sva tri beogradska kluba u ovom kolu, Čukaričkog, Partizana i Zvezde, da se približi vrhu tabele i vrati u igru za visok plasman. Igrači su sa terena ispraćeni ovacijama oko 3000 navijača, zadovoljnih još jednom sjajnom partijom svog tima.

Vojvodina naredni meč u domaćem šampionatu igra protiv Mladosti u Lučanima, a pre toga u četvrtak je očekuje revanš meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sampdorije, gde će braniti prednost od četiri gola stečena u Torinu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...