Vesti / Crveno-bela planeta / Naši u belom svetu

Naši u belom svetu19.06.2009. 15:37

Autor: limanfkv(1)
foto: pfc-cska.com
foto: pfc-cska.com
K

rajem maja, Krasić je uzeo još jedan trofej. U pitanju je superkup, savladan je šampion Rubin iz Kazanja sa 1:0. CSKA je pao malo na tabeli, u poslednjoj utakmici izgubili su od gradskog rivala Moskve koja je tom pobedom izbila na čelo tabele. Vrlo dobar je tim Moskve, čini mi se da ce biti jedan od konkurenata za titulu.

Dinamo i Joca Tanasijević fino gaze, nalaze se na 3. mestu, a Joca s vremena na vreme odigra po koje poluvreme.

Predrag Sikimić dobija sve veću minutažu u Amkaru, ali se i odužuje treneru. U poslednjem kolu, na gostovanju Tomsku, postigao je pobedonosni pogodak.

Nenad Nastić odigrao je 9 od 13 utakmica ove sezone za Himki.

Darko Šuškavčević je sredinom drugog dela sezone obnovio povredu. Mislim da je to bio razlog njegovog neigranja. Moguće da je ovo bila i poslednja sezona za 35-ogodišnjeg kapitena Sigme! Sigma je završila na odličnom 4. mestu.

Krimpetelnica Saše Todića završila je sezonu na 6. mestu druge ukrajinske lige.

Što se tiče Mađarske, Debrecin Loranta Olaha i Igora Bogdanovića uzeo je titulu. Olah je prvenstvo završio sa 12 golova, dok na drugoj strani Bogdanović gotovo da nije ni igrao. Treba istaći i da je Fehervar Ilije Radovića uzeo jedan od kupova!

Još jedan naš bivši igrač se okitio titulom, a to je Žarko Belada sa budvanskim Mogrenom u crnogorskom šampionatu. Izuzetno mi je drago zbog Belade!

Vlado Šmit i njegov Trevizo preselili su se u seriju C. Ne znam kako trenutno igra Šmit, ranije je po meni bio vrlo dobar igrač, i možda šansa za naš klub da ga vrati. Što se tiče Vlade Avramova spominje se njegov prelazak u razne klubove što će se, nadam se, i ostvariti... Proveo čovek pola karijere na klupi. Šteta.

Još jedan naš "šampion" se spominje u transferima (neki ga spominju i kod nas u klubu), a to je Milan Stepanov, kome je ovo, nadam se, bila poslednja titula sa Portom.

Saša Cilinšek gura sa Venspilsom, tamo je u toku prvenstvo.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...