Vesti / Utakmice / Nastavljena serija neuspeha

Nastavljena serija neuspeha30.11.2014. 09:08

Autor: budababa(1)
I

ako su pre samo četiri kola proglašavani ozbiljnim kandidatom za jesenju titulu, nakon igara i rezultata u poslednja četiri fudbaleri Vojvodine bi, da nije pozamašnog bodovnog salda, mogli biti proglašeni ozbiljnim kandidatom za ispadanje iz lige. Jedan bod od mogućih dvanaest jasno govori o igrama i voljnom momentu u minulih 360 minuta plus zaustavno vreme.

Sinoć je na „Karađorđu“ slavio Čukarički (1:2), možda čak i golom iz ofsajd pozicije, ali ruku na srce, gosti su bili konkretniji i na njihov trijumf se ne može staviti primedba. Četa Džimija Marića delovala je konfuzno na terenu, nestalo je onog žara koji se do pre mesec dana mogao videti u borbi za svaku loptu, lucidnih poteza nije bilo ni u najavi. Imala je i Vojvodina svoje prilike, ali su u nekoliko navrata gotovo početnički reagovali Veselinović, Poletanović, Ivanić, Gaćinović... Da je barem jedan od njih školski odradio osnovne fudbalske elemente (prijem, volej, šut sa distance), bodovna razlika između trećeg i četvrtog na tabeli bi, u najmanju ruku, ostala barem ista kao i pre utakmice.

Tako se Vojvodina neslavno oprostila od svojih navijača u poslednjoj utakmici na „Karađorđu“ u godišnjici jubileja. Pred crveno-belima su još dva takmičarska mečapred odlazak na pauzu u kojoj, verovatno, slede velike promene u igračkom kadru. Isti ovaj rival na Banovom Brdu u sredu čeka Vošu u meču četvrtfinala Kupa, a jesenji deo prvenstva zatvara se gostovanjem poslednjeplasiranom Radničkom iz Kragujevca za vikend. Da li će opšti utisak biti popravljen ili dodatno pogoršan, teško je predvideti, kao i uvek kada je Vojvodina u pitanju.

Stadion: “Karađorđe”, gledalaca: 1.500
Sudija: Mažić (Vrbas)
Strelci: Tumbasević u 66. za Vojvodinu, a Todorović u 45. i Stojiljković u 73. minutu za Čukarički
Žuti kartoni: Babić, Tumbasević (Vojvodina), S. Srnić, Ostojić (Čukarički)

VOJVODINA: Milinković-Savić, Puškarić, Nastić (Nikolić), Pekarić, Babić, Tumbasević, Novaković, Poletanović, Ivanić, Gaćinović (Stojanović), Veselinović.

ČUKARIČKI: Stevanović, Todorović (D. Srnić), Stojiljković, Matić, S. Srnić, Pavlović, Regan, Stojković (Janković), Ostojić, Bojić, Brežančić.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...