Vesti / Aktuelno / „Ponos nizije“ protiv „brđana“

„Ponos nizije“ protiv „brđana“27.11.2014. 10:08

Autor: budababa(1)
N

arednih nedelju dana u crveno-belom taboru obeležiće bitan dvomeč sa ekipom koja je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka sezone u domaćem fudbalu. Vojvodina protiv Čukaričkog, trećeplasirani protiv četvrtoplasiranog, a zatim i bitka za ulazak u polufinale Kupa. Ono što bi u većini ostalih država Evrope bio svojevrstan spektakl okarakterisan kao derbi ovde će, kao i prethodnih decenija, biti u senci „večitog“ prepucavanja na relaciji komšija na nekom drugom brdu. No, kako je vrh mnogo lakše ugroziti sa trećeg nego sa npr. trinaestog mesta, Voši ostaje da do kraja da svoj maksimum i sa izglednim šansama prezimi do proleća i nastavka trke za najviši plasman.

Može se reći da utakmica dolazi u nezgodnom trenutku za obe ekipe – Voša nema pobedu u poslednja tri kola, Čukarički u minula dva. Ako je suditi po prethodnom vikendu, Novosađani su ipak u nešto boljoj poziciji, jer su uspeli da osvoje bod na gostovanju protiv Rada, dok su crno-beli sa Banovog Brda neočekivano ubedljivo poraženi na svom terenu od Jagodine (0:3), ostavši pritom i bez predsednika kluba.

Pogled na tabelu govori da su oba tima do sada poražena po tri puta, Voša ima dve pobede više, a „brđani“ dva remija. Crveno-beli su efikasniji tim (odnos datih golova 24:21), dok Čukarički ima porozniju odbranu (primili 13 golova, naspram Vošinih 11). Poslednji put Vojvodina je od ovog rivala izgubila još davnog marta 2008. godine, a od tada je odigrano 11 mečeva u kojima Voša nije poražena (8 pobeda, 3 nerešene). Međutim, od te tri nerešene utakmice, dve su odigrane prethodne sezone, što poziva na oprez.

U gostujućem timu ističu se braća Srnić, Matić (najbolji strelac tima), Mirosavljević, Brežančić, ... Štoperski tandem čine Portugalac Piasentin Lucas i Nigerijac Ukah Ugochukwu, koji su do utakmice sa Jagodinom uspešno činili zadnji bedem ispred gola golmana Stevanovića. Međutim, izdanje odbrane na toj utakmici pokazuje da bi im brzi igrači poput Gaćinovića i Ivanića mogli zadavati velike muke.

Subotnji meč, dakle, nosi veliki ulog u sebi. U slučaju pobede Vojvodine, razlika između dva tima biće sedam bodova, a u slučaju trijumfa „brđana“ svega jedan. Motiv više za obe ekipe da odigraju „bez garda“ i na gol više. Utakmica na stadionu „Karađorđe“ počinje u subotu od 15 časova.





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...