Vesti / Aktuelno / Utakmica koju Voša ne može da izgubi

Utakmica koju Voša ne može da izgubi02.11.2014. 14:49

Autor: fkv.com Team(0)
S

vega nekoliko sati ostalo je do utakmice polusezone, koju će nama najdraži klub odigrati na stadionu koji je nekada nosio ime Jugoslovenske Narodne Armije. Ista ta Vojvodina, kojoj su i bliski i oni manje naklonjeni početkom sezone predviđali potop, nakon deset kola stekla je priliku da se bori za ono što joj, po prikazanim partijama, poodavno pripada. Ulog u večerašnjem meču protiv Partizana je prvo mesto, koje baš ova dva tima dele, sa istim brojem bodova, nakon trećine odigranih utakmica u šampionatu. Da li će se neki od ova dva tima odvojiti i osamiti na prvom mestu, ili će eventualnim remijem broj timova sa istim brojem bodova na prvom mestu porasti na tri (Zvezda dobila svoj meč na Banjici), znaćemo oko 21 čas.

Ono što je definitivno je to da je Vojvodina već napravila veliki posao svojim rezultatima i prezentacijom modernog fudbala u ova dva meseca, koliko se kotrlja lopta u domaćoj Superligi. Preovladava mišljenje većine fudbalskih stručnjaka da novosadski crveno-beli igraju ubedljivo najlepši fudbal u okvirima države i da su njeni igrači trenutno najbolja i inostranim kupcima najzanimljivija roba na tržištu Srbije.

U taboru Novosađana nema preterane euforije pred današnji meč, igrači veruju u sebe, svoj kvalitet, podršku svojih navijača, te umereni optimizam možda i jeste najbolji balans koju su momci u crveno-belom mogli da izvuku u vezi sa večerašnjim mečom. Kako god da se utakmica završi, Vojvodina je već napravila veliki iskorak napred, navevši medije da je adekvatno isprate kao jednog od kandidata za jesenju titulu, a protivnike da je respektuju do te mere da niko više ne može da računa čak i jedan bod kao siguran kada je na drugoj strani terena četa klinaca Džimija Marića. Iz te perspektive, Voša je večerašnju utakmicu već dobila na medijskom planu i planu popularizacije. Pozitivan rezultat na terenu bio bi zaslužena kruna svega što su fudbaleri Vojvodine radili i uradili u ova dva meseca.

Zato, ako se niste još odlučili da li ćete uživo ispratiti ovu sjajnu generaciju večeras u Beogradu, vreme je da prelomite jer još nije kasno. Ova deca, sa par iskusnih „matoraca“ na čelu, za primer u svakom pogledu, to definitivno zaslužuju. Vidimo se na stadionu, da podržimo našu Vošu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...