Vesti / Aktuelno / "Derbi ravnice" prerastao u derbi prvenstva

"Derbi ravnice" prerastao u derbi prvenstva17.09.2014. 14:06

Autor: fkv.com Team(2)
D

ugo su utakmice između Vojvodine i Spartaka nosile epitet "vojvođanskog derbija", ali je subotnji meč derbi prvenstva u pravom smislu te reči, jer će koplja na stadionu "Karađorđe" ukrstiti trećeplasirani i četvrtoplasirani tim Superlige.

Naš tim ima jedan od najboljih startova u ligi u poslednjih 15ak godina, igramo efikasno i dopadljivo za oko, a za sada se čini da odlasci Radoje i Milinković-Savića nisu previše uticali na kvalitet tima i igre koji isti pruža. Subotičani, sa druge strane, nemaju kiks na domaćem terenu, gde su zabeležili pobede protiv Radničkog (KG), Mladosti i Jagodine, dok na dva gostovanja dosad ne znaju za uspeh (odigrali bez golova sa OFK i poraženi od zvezde). U tih pet utakmica, "golubovi" su primili svega jedan gol, što dovoljno govori o bedemu ispred gola Janoševića, naše nekadašnje uzdanice među stativama. Napad, opet, nije previše efikasan, uspeli su 4 puta da zatresu mrežu protivnika i svaki put samo na domaćem terenu, dok u gostima i dalje stoje na "koti 0". Nama su, pored pomenutog Budimira, poznati i Vladimir Kovačević i Ilija Radović. Motor tima svakako je Vladimir Torbica, na koga treba obratiti posebnu pažnju i čijim bi zaustavljanjem pošteno otupili oštricu napada Subotičana. Naš adut u ovom meču može biti Boba Novaković, koji je dobro upućen u kvalitete pojedinaca u suprotnom taboru i ne bi bilo iznenađenje da konačno počne meč u prvih 11.

Trijumf u subotnjem derbiju pobedniku donosi barem treće mesto, beg od najbližih pratilaca i titulu "vladara nizije", a poraženom "klizanje" ka sredini tabele i brige pred prvu rundu domaćeg kupa u narednu sredu. O remiju, tako se bar nadamo, ne razmišljaju ni u jednoj od dve ekipe, što svakako obećava lepu fudbalsku predstavu za one koji posete "Karađorđe" u subotnjoj večeri.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...