Vesti / Crveno-bela planeta / Gojko Kačar: Verujem u uspeh!

Gojko Kačar: Verujem u uspeh!14.06.2009. 19:21

Autor: FSS(0)
M

lada reprezentacija Srbije po planu i programu ušla je u poslednja dva dana priprema za Evropsko prvenstvo u Švedskoj. Kako je ranije i dogovoreno, "orlići" su u nedelju ujutro napustili hotel "Elit Molberg" u centru Helsingborga i preselili se u svoju bazu, dvorac "Orens Slot". Ovaj velelepni objekat se nalazi na 14 kilometara od samog grada, pa će naši fudbaleri do kraja šampionata biti izolovani od javnosti što je želja selektora Slobodana Krčmarevića. Šef stručnot štaba nacionalnog tima smatra da je mir preko potreban kako bi se na EP ostvario dobar rezultat.
Reprezentativci popodne imaju redovan trening, pretposlednji uoči prve utakmice u Grupi A sa Italijanima koja je na programu u utorak, 16. juna (20.45). Rivali su potom redom 19. juna (18.15, Malme) Belorusija i 23. juna (20.45, takođe Malme) domaća selekcija. U Grupi B takmiče se Španija, Finska, Engleska i Nemačka, a po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu u polufinale.
Zbog loma stopala, u nedelju popodne Filip Đoršević kreće put Beograda i za njega je šampionat završen pre nego što je i počeo. Umesto njega, očekuje se dolazak napadača Crvene zvezde, Slavka Perovića, uz koga će stići i neki od čelnika Fudbalskog saveza Srbije. Selektor Krčmarević još uvek ima problema sa povredom dvojice od četvorice "A" reprezentativaca - Ivana Obradovića i Miralema Sulejmanija. Ostala dvojica, Nemanja Matić i Gojko Kačar su spremni i orni za rad. Kačar poručuje da će "orlići" dati sve od sebe da u Švedskoj opravdaju visoka očekivanja srpske fudbalske javnosti.
- Dočekalo nas je loše vreme, baš duva vetar i tek je u subotu prestala kiša. Meni lično mnogo ne smeta jer je u Berlinu tokom godine slično vreme. Povreda Filipa Đorđevića je veliki hendikep, no sve te negativne stvari ne smeju da utiču za nas i trebalo bi samo da nas motivšu da budemo još jači u svojim naporima da ostvarimo dobar rezultat na prvenstvu - priča za sajt Fudbalskog saveza Srbije Gojko Kačar.
O prvom rivalu na šampionatu Starog kontinenta, Italiji, bivši fudbaler Vojvodine kaže:
- Suvišno je trošiti reči o kakvim se igračima radi. Igraju jaku ligu, Seriju A i to ne u sporednim ulogama. Međutim, imamo i mi naše adute, igrače sposobne da se ravnopravno nose sa bilo kojom ekipom na svetu. Iskreno se nadam dobrom rezultatu, u ovom trenutku nisam siguran da li je to osvojeni bod ili sva tri, to ćemo videti tek na kraju takmičenja u Grupi A. Jedno je sigurno, najveći teret protiv "azura" biće na veznom redu, jer se takva utakmica dobija na sredini terena.
Kačar je dodao i da su mladi reprezentativci svesni velikih očekivanja navijača.
- Naš prvi cilj je plasman u polufinale, potom ulazak u finale i na kraju titula! Mislim da bi trebalo ići korak po korak, ne treba praviti nepotreban pritisak. Mi znamo koliko možemo, to smo znali i kada su nas svi otpisivali posle poraza od Mađarske u kvalifikacijama za EP, ali i sada kada nas svi dižu nebesa. Imamo samopouzdanje i kvalitet, što ćemo, verujem pokazati i na šampionatu - objašnjava Kačar i naglašava da se "orlići" raduju velikoj podršci sa tribina naših ljudi koji žive u Švedskoj.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...