Vesti / Crveno-bela planeta / Pogađali Krasa, Olah, Korać...

Pogađali Krasa, Olah, Korać...02.12.2009. 16:17

Autor: Limanfkv(0)
www.pfc-cska.com
www.pfc-cska.com
S

puštena je zavesa na šampionat Rusije. Novi (stari) prvak je Rubin iz Kazanja.

CSKA Moskva je zauzeo tek 5. poziciju, ali je definitivno naš Krasa bio jedan od retkih šrafova u ne baš naštimovanom orkestru. Ove sezone Krasa je značajno popravio svoj golgeterski konto postigavši čak 12 golova (od kojih 3 u LŠ) uz 9 asistencija. Nije igrao samo utakmice na kojima je bio kažnjen, a i zdravlje ga je (da kucnemo u drvo) dobrano služilo ove sezone. Prvi asistent i strelac (zajedno sa Nesidom) moskovskog tima. Ako na sve to dodamo i značajnu ulogu u plasmanu Srbije na SP, jasno je da je iza njega najbolja sezona u dosadašnjoj karijeri.

Dinamo Moskva šampionat je završio u “zlatnoj” sredini. 8. pozicija za klub Joce Tanasijevića. Iako je već, ušao u fudbalske godine Joca je bio tzv. “prva izmena”. Krpio je rupe prilikom povreda bilo kog odbrambenog igrača i pošteno odrađivao ukazane prilike. Odigrao je 12 mečeva.

Amkar Perm uspeo je da obezbedi opstanak, a značajnu rolu imao je Predrag Sikimić. Iako nije dobio pravu šansu (samo 900 minuta na 21 utakmici) stigao je do deobe prvog strelca Amkara sa 4 pogotka.

Himki je zabeležio jedan neslavni rekord zabeleživši samo 10 bodova za čitav šampionat. Nenad Nastić je početkom sezone bio standardan, odigravši 10 mečeva, ali je ubrzo pao u drugi plan.

RUSIJA

CSKA Moscow [3 - 0] Saturn
[2 - 0]M. Krasic ’58.

Miloš Krasić (CSKA Moscow) ponovo je bio igrač utakmice. Novi pogodak, nova asistencija. U 33. minutu Krasa je između tri igrača privhatio loptu i savršeno asistirao Džagoevu, koji mu je uzvratio asistenciju u 58. minutu.

FC Moscow [1 - 2] Dynamo Moscow

Joce Tanasijevića(Dinamo) meč poraz svog tima pratio je sa klupe.

Khimki [1 - 3] Lokomotiv Moscow

Nenad Nastić (Himki) nije igrao.

Rostov [1 - 1] Amkar Perm

Predrag Sikimić (Amkar) nije igrao.

ŠPANIJA

Sevilla [2 - 2] Malaga

Milan Stepanov (Malaga) nije igrao u , konačno, boljoj partiji njegove Malage.

II LIGA

Recreativo Huelva [0 - 2] Salamanca

Ranko Despotović (Salamanka) u igru je ušao u 72. minutu pri rezultatu 1:0 za njegov tim.

UKRAJINA

Shakhtar Donetsk [3 - 0] Tavriya Symferopol

Slobodan Marković (Tavrija) odigrao je novih 90 minuta. Tavrija je odigrala hrabro na gostovanju znatno jačem protivniku, ali nisu imali sreće da postignu barem utešni pogodak.

MAĐARSKA

Debrecen [5 - 3] Zalaegerszeg
[2 - 0]L. Olah ‘9.

Veliki povratak Loranta Olaha (Debrecin). Dosta problema ove sezone imao je Olah. Nakon povrede izgubio je mesto u timu, a igrom slučaja (povredama startnih napadača) ponovo je dobio šansu. Novu priliku iskoristio je maksimalno. Gol i dve asistencije u veoma uzbudljivoj utakmici u kojoj su svih 8 golova pali - u prvom poluvremenu! Jesenji šampionat Mađarske je završen, ali su se Debrecinu nagomilale odložene utakmice zbog obaveza u LŠ, tako da će na pauzu još malo sačekati.

NEMAČKA

Hertha BSC [1 - 3] Eintracht Frankfurt

Gojko Kačar ponovo se vratio u startnu postavu. Ali nije uspeo da pomogne Herti u novoj očajnoj partiji na svom terenu. Ovaj put demolirani su od strane Ajhtrahta. Poslednje mesto i samo 5 osvojenih bodova iz 14 utakmica doveli su do povrećane potrošnje bensedina u Berlinu…

GRČKA

Larisa [1 - 0] Kavala

Savo Pavićević igrao je svih 90 minuta, ali na terenu nije bilo Aleksandra Popovića.

AUSTRALIJA

Central Coast Mariners [0 - 0] Perth Glory

Branko Jelić (Perth) odigrao je celu utakmicu, ali ovaj put nije uspeo da se upiše u strelce.

ITALIA

Inter Milan [1 - 0] Fiorentina

Vlada Avramov(Fiorentina) presedeo je meč na klupi. Inter je imao pomoć sudija i slavio golom Milita iz jedanaesterca. Italijanski mediji sele Vladu u Torino, a koliko u tome ima istine videćemo u narednim danima.

TURSKA

Antalyaspor [2 - 0] Genclerbirligi

Radoslav Batak (Antalyaspor) nije igrao.

BELGIJA

Sint-Truiden [2 - 0] Standard Liege

Milan Jovanović (Standard) igrao je celu utakmicu, ali je ovaj put u mesto gola, svom kontu dodao samo novi žuti karton.

HOLANDIJA

SC Heerenveen [3 - 1] RKC Waalwijk

Igor Djurić (Herenven) nije igrao.

SLOVENIJA

NK Maribor [3 - 1] Nova Gorica

Dragan Žilić (Gorica) nije se baš lepo proveo u Mariboru. Svakoj seriji dođe kraj, tako je došao i pobedama predposlednje Gorice.

FRANCUSKA

Nimes [0 - 4] Caen

Miodrag Stošić (Nimes) proveo je,i ovoga puta, svih 90 minuta na terenu. Vladimir Buač (Nimes) nije igrao. Prvoplasirani Kan bio je preveliki zalogaj, a loša serija nastavila se i sinoć kada je Nim pretrpeo novi poraz (1:0) na gostovanju Angersu.

CRNA GORA

Zeta Golubovci [2 - 0] Kom
[1 - 0]Korac ’42

Novo kolo – novi gol Žarka Koraća.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...