Vesti / Aktuelno / Saopštenje ujedinjenih navijača FK Vojvodina

Saopštenje ujedinjenih navijača FK Vojvodina13.05.2014. 13:21

Autor: fkv.com Team(2)
U

jedinjeni navijači novosadskog kluba: Firma1989 sa severne tribine, Slaninari Zapad, kao i Stara Garda sa istočne tribine, žele da ukažu javnosti na nepravilnosti i neregularnosti koje su se desile prilikom održavanja nelegitimne takozvane Izborne skupštine FK „Vojvodina“ Novi Sad, održane 11. maja 2014. godine.

Želimo da istaknemo da je pomenuta takozvana Izborna skupština održana suprotno Statutu i Poslovniku o radu skupštine FK „Vojvodina“ Novi Sad i da su navijači sa svih tribina ujedinjeni u stavu da je novo rukovodstvo potpuno nelegitimno da predstavlja Klub u bilo kom svojstvu. Svi iskreni zaljubljenici u FK Vojvodina, kao i celokupna sportska javnost, su zaprepašćeni i zgroženi dešavanjima u nedelju 11. maja, kada je bilo unajmljeno privatno obezbeđenje iz Beograda, koje je imalo zadatak da spreči legalne delegate Izborne skupštine FK „Vojvodina“ Novi Sad da uđu u salu. Prosto je neverovatno da gospodin Pavlović obezbeđuje sebi legitimitet primenjujući ogoljenu silu, brutalno sprečavajući skupštinare, kao i simpatizere „stare dame“ da prisustvuju sednici.

Ovo je još jedna u nizu sramota ove kvazi-uprave kluba, koja nastavlja da se ponaša prema Vošinim navijačima kao prema neprijateljima, konstatno im priređuje negativna iznenađenja, umesto slavljeničkog ambijenta proslave 100 godišnjice kluba.

Stoga, ujedinjeni, apelujemo i pozivamo sve nadležne državne institucije, kako gradske, tako pokrajinske i republičke, da spreče pravno nasilje i uzurpaciju najstarijeg srpskog superligaša.

Firma 1989
Slaninari Zapad
Stara garda

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...