Vesti / Aktuelno / Saopštenje navijača Fudbalskog kluba "Vojvodina"

Saopštenje navijača Fudbalskog kluba "Vojvodina"09.05.2014. 21:51

Autor: fkv.com Team(8)
N

avijačka grupa Firma 1989 izdala je saopštenje povodom najnovijih događaja u FK Vojvodina, a uoči izborne skupštine kluba zakazane za 11. maj. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Obraćamo se svim navijačima Vojvodine, Novosađanima, kao i celokupnoj srpskoj sportskoj javnosti, sa željom da Vas obavestimo o pokušaju uzurpiranja kluba i pravnog puča od strane Milana Čabrića i Radisava Rabrenovića, u cilju postavljanja menadžera Zorana Pavlovića za predsednika kluba. Želimo da istaknemo da se protiv gospodina Zorana Pavlovića vodi krivični postupak pod sumnjom da je oštetio FK Radnički Kragujevac za 500.000 evra, prilikom prodaje fudbalera Filipa Kostića u Groningen.

Naime, Upravni odbor, kada je shvatio da na predstojećoj izbornoj skupštini nema potrebnu većinu za izglasavanje njihovog predloga novog mandatara, grubo kršeći statut kluba, doneo je protivpravnu odluku o razrešenju aktuelne i legitimne Skupštine, kao i drugih organa kluba i postavio "svoje" članove.

Statut FK Vojvodina je veoma jasan i precizno kaže u članu 24. da je Skupština najviši organ kluba, te iz toga proizilazi i član 29. koji nedvosmisleno govori da je Skupština ta koja bira i razrešava članove Skupštine, predsednika Upravnog odbora i njegove članove, predsednika nadzornog odbora i njegove članove, kao i sve ostale organe kluba.

Mandat članovima skupštine kluba je 4 godine, a kako je poslednja izborna skupština održana 13. avgusta 2010. godine, a uzimajući u obzir ranije navedene činjenice bazirane na statutu kluba, potpuno je jasno da ne postoji način da bilo ko ospori legitimitet članovima aktuelne skupštine, kao ni biranim organima. Po najavama iz kluba, izborna skupština će biti zatvorena za javnost, a legalnim "nelojalnim" članovima skupštine će biti onemogućeno prisustvo.

Klub je i dalje u blokadi računa (videti OVDE), u zadnje vreme izdato je i nekoliko novih menica (videti OVDE), što jasno pokazuje tendenciju sadašnje garniture ka daljoj ekonomskoj degradaciji FK Vojvodina. Nekoliko plata i dalje je dužno radnoj zajednici i igračima, a pored svih ovih problema, došlo je i do sumnjive prodaje ekonomskih prava možda i najskupljeg igrača Vojvodine, Sergej Milinković-Savića, za svega 360.000 evra investicionom fondu koji kontroliše menadžer Zoran Pavlović preko jednog člana Upravnog odbora.

Podsećamo da sve ove odluke podležu krivičnoj odgovornosti, posebno članova Upravnog odbora, koji po novom Zakonu o sportu, kao i članu 47. statuta FK Vojvodina, solidarno odgovaraju za sve odluke koje su donete na štetu kluba. Takođe, u istom članu se kaže da skupština može pokrenuti krivični postupak protiv svih članova Upravnog odbora ukoliko rade protiv interesa kluba.

Povodom najavljenog pravnog nasilja „gospode iz kluba“ predsednik nadzornnog odbora FK Vojvodina , advokat Đorđe Nedeljkov, izneo je svoje stručno mišljenje u novosadskom listu "Dnevnik", što možete videti OVDE.

Sportski pozdrav, navijači FK "Vojvodina".

NIKO NAS NEĆE ZAUSTAVITI, VOJVODINU ĆEMO SAČUVATI!

F89

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...